مدیریت یا مهار استرس چگونه است ؟

استرس مثبت آزاد ساختن نیروهای پر تحرک درونی برای مقابله و مدیریت فشارهای روانی است تا بتوان در چالشها و هماورد یها و مسابقات و رقابت ها شرکت کرد و در این معرکه پیروز و موفق بیرون آمد . در این برنامه حذف کامل استرس در مد نظر قرار نمی گیرد بلکه راه و رسم مدیریت و مهار استرس آموخته می شود .

جالب اینکه استرس در همه افراد به طرز یکسان عمل نمی کند . علت واضح است : یک واقعه و رویداد برای یک فرد می تواند غم انگیز و دردناک باشد ولی همین رویداد ، فرد دیگری را شاد و سرخوش بسازد . پس به این ترتیب ضریب استرس در هر شخص می تواند تفاوت داشته باشد ، که این امر بر اساس خلق و خو و نحوه زیست هر کس متفاوت خواهد بود ..

به عنوان مثال شخصی که دوست دارد به کارهای متنوع و جور و واجور بپردازد و از یک جا نشستن وزندگی کارمندی خوشش نمی اید ، بدیهی است در صورتی که ناچار از انتخاب چنین مشاغلی شود به سرعت در برابر این حرفه واکنش نامطلوب نشان می دهد و در مقابل فشارهای روانی ناشی از این گزینه ، شکست را می پذیرد و عوارض و ناملایمات آن را پذیرا می شود .

مدیریت یا مهار استرس

در بسیاری از بیماری های ناگهانی ، اگر ضریب تحمل استرس سوژه اندازه گیری شود ، معلوم خواهد شد که پیش از پرداختن به اصل بیماری ، میزان و شدت استرسی که بیمار را به چنین حالی انداخته بایستی مشخص گردد تا از فشار آن کاسته شود و یا قدرت و توان مقابله با آن افزایش یابد و به هر حال منشا و منبع استرس معلوم گردد .

مهار استرس و اضطراب
برای مهار استرس

کارهایی را که هر فرد می تواند انجام دهد به آن ها اشاره خواهیم کرد :

1- آگاهی از عوامل استرس و واکنش جسمی روحی برای مهار استرس

مشکلات را باید شناخت و بر آنها اشراف داشت و خود را به تغافل و بی خبری نزد . دشواری ها و مسائل زندگی را نمی بایست نادیده گرفت و پشت گوش انداخت و از آنها به سادگی گذشت . دقت کنید که چه چیزهایی شما را آزار می دهد و ناراحت و عصبی و نگران می کند و شخصا بر این رخدادها چه نامی می گذارید ؟

مواظب واکنش های جسمانی خود در برابر استرس ها باشید : ایا در مواجهه با کمترین تنشی از کوره در می روید وآشفته حال و مضطرب می شوید ؟ پس اگر چنین است چگونه این رفتار خود را مدیریت می کنید ؟

2- آیا برای مهار استرس قادر به تغییر و تحول در خویش هستید ؟

ایا توانایی حذف و اجتناب و پرهیز از عوامل استرس زا را دارید ؟ یا می توان از شدت فشارهای استرس بکاهید و برای آن ها مدت وزمان برنامه بگذایرد ؟ ایا قادرید تا حد امکان از قرار گرفتن در مقابل حمله ها و موقعیت های استرس زا خودداری کنید (مثلا به مرخضی بروید و موقتا خود را از محیط دور کنید ؟) و ایا اصولا انرژی و توان لازم را برای مقابله با استرس ها در خود می یابید ؟

3- برای مهار استرس شدت حمله های استرسی را کاهش بدهید

واکنش شخص در برابر استرس بستگی به برداشت وی از شدت و ضعف خطر دارد : خواه جسمانی و یا روانی باشد . آیا استرس ها را بیش از حد بزرگ می کنید و برای آنها ارزش و قدرت خارق العاده ای قائل می شوید ؟ ایا توقع دارید همه ی مردم شما را دوست داشته باشند و همیشه میخواهید هر مشکلی را در دم و بدون فوت وقت و به سرعت حل کنید و با صبر و حوصله میانه ای ندارید و میخواهید تمام حریفان خود را از میدان به در کنید . و در تمام حوادث و اتفاقات میدان دار باشید .

به هرحال بهتر آن است که با مسائل و مشکلات زندگی کنار بیایید و با دید بازتر و آرام تر ومعتدل تری به زندگی نگاه کنید و استرس را به صورت مشکلی در نظر آورید که می توان با آن کنار آمد تا با آن کلنجار رفت و دست و پنجه نرم کرد و تمام نیرو و توان خود را صرف سرکوب آن نمود .

هیجانات و احساسات خود را متعادل و آرام سازید و موقعیتهای حیات را در برابر منظر خود قرار دهید و با دید و بینش منفی بر مسائل و رخدادها ننگرید .

4- برای مهار استرس واکنش های جسمانی خود را متعادل سازید

با تنفس آرام و عمیق می توان ضربان قلب و دم زدن را به حالت عادی در آورد . تکنیک های ریلکس و تمدد اعصاب از تنش و کشش عضلات میکاهد و فشار خون را کاهش میدهد . به گزارش آسان طب داروهایی که توسط پزشک حاذق تجویز می شود نقش به سزایی در برقراری تعادل عضلانی خواهد داشت و فراگیری فنونی که قادر به مدیریت استرس ها باشد در دراز مدت شخص را از توسط به شیوه های کوتاه مدت باز خواهد داشت .

5- برای مهار استرس جسم خود را قوی کنید

در طول هفته می توان به ورزش ها و نرمش هایی پرداخت که قوت جسم وجان را سبب شود : مثل راه پیمایی ، شنا ، دوچرخه سواری و غیره که با خوردن و نوشیدن غذا و نوشابه های ساده و نیرو بخش همراه باشد .

مهمتر آنکه نیروهای نفسانی و باطنی خود را نیز می توان با هم نشینی و صحبت با دوستان و یاران و نزدیکانی که روابط و مناسبات شان استرس بر انگیز نباشد تقویت کرد و درحاب تعادل و توازن نگه داشت و بیشتر به هدف هایی اندیشید که شخص آن را برای یک زندگی آرام در نظر گرفته ، تا آنکه دیگران برای شما منظور نموده و یا القا کرده باشند . به این موضوع نیز توجه داشته باشید که تا آنجا که می توانید برای خود دوست و رفیقی مشفق و دل سوز باشید و برای خویش احترام قائل بشوید و خود را دوست بدارید که با این شگرد قادر به مدیریت و سلطه بر استرس ها و فشارهای روانی خواهید شد .

چه اندازه استرسی هستید ؟

نکته ظریفی که در این موضوع وجود دارد این است که همه مردم در بین دو قطب مثبت و منفی استرس سرگردانند ولی طنز قضیه اینجاست که برای بهره مند شدن از یک زندگی عادی و معمولی حتما به استرس نیاز خواهیم داشت . ساده ترین مثالش آنکه هر صبح که از خواب بیدار می شویم اگر استرس نداشته باشیم حتی قادر به بیرون آمدن از رخت خواب نخواهیم شد و اصولا یک زندگی فاقد استرس بسیار کسل کننده و ملال آور خواهد شد .

احساس تنش ، دلشوره و دلهره ای که بر جان مان می افتد تا فلان کار را هر چه زودتر انجام بدهیم و همین فشار و کشش است که ما را به جنب و جوش وا می دارد و نیرویی در کالبدمان می دمد تا از آنجا بر خیزیم و به دنبال کارها برویم و برای حیات و هستی خود معنا و مفهومی قائل شویم .

مدیریت یا مهار استرس

انواع استرس

در این بخش انواع استرس را به شما معرفی می کنیم :

 انواع استرس : استرس های هیجانی

استرس های هیجانی از انواع استرس است که وقتی که بحث و جدل ، دلیل و برهان ، مناظره ، مشاجره ، برخوردهای لفظی موجب تغییر و تحول و دگرگونی هایی در شخصیت انسان می شود ، طبعا ایجاد استرس می کند .

 انواع استرس : ناخوشی ها

هر گونه تغییری که در احوال و مزاج و کلا سلامتی انسان روی دهد مثل دل درد ، کمر درد و یا دردهای ناگهانی و قولنج ها و حتی عوارضی چون عفونت های پوستی و شکستگی ها و روی هم رفته هر گونه اختلال و بی نظمی جسمی می تواند استرس زا گردد .

 انواع استرس : کار زیاد از خود کشیدن 

اگر روزی 16 ساعت کار می کنید بدانید که به تدریج خود را در معرض خطرات استرس حاد قرار می دهید .
طبیعی است که در این صورت قادر نمی شوید اوقات کافی برای استراحت و فراغت خود منظور نمایید و در نتیجه نیروی بدنی تان رفته رفته تحلیل می رود و آمادگی لازم برای پذیرش انواع فشارهای روانی و عصبی در ارگانیسم به وجود می اید . به گزارش آسان طب لاجرم سلولهای شکسته و ضعیف و معیوب و تخریب شده توانایی ترمیم و نوسازی دوباره پیدا نمی کنند و ضعف جسمانی همراه با ناتوانی مغزی ، امکان هر نوع فعالیتی را از شخص سلب می کند و در نتیجه هر کاری را که شروع می کند گویی به دری بسته میخورد .

 انواع استرس : عوامل محیطی

دمای زیاد و سرمای شدید نیز می تواند عامل ایجاد استرس گردد . همان گونه که سموم و مواد مخدر خود به نوعی استرس تولید می کنند، تغییرات محیطی نیز می تواند عاملی برای برانگیخته شدن استرس باشد . توتون ، تنباکو و مشتقات آن و مجموعا مواد اعتیاد آور عامل مهمی در ایجاد و تولید استرس به شمار می رود .

 انواع استرس

در این قسمت اطلاعاتی را درباره انواع استرس و روشهای مهار استرس یا مدیریت استرس تقدیمتان کردیم.

امیدواریم از مطالعه این بخش بهره کافی را برده باشید.

سعی کنید با روشهای درمان استرس زودتر اشنا شده و ان را حل کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا