اطلاعات پزشکی درد عضلانی و فیبرومیالژیا
درد عضلانی گاهی جان ما را به لب می اورد. گاهی عضلاتمان انقدر درد میگیرد که نمیتوانیم در جای خود ثابت بمانیم. اما براستی این درد عضلانی نشانه چیست و برای ان باید چه کرد : علایم درد عضلانی چیست ؟ در این بخش اطلاعاتی را درباره درد عضلانی و فیبرومیالژیا در اختیارتان میگذاریم.
فیبرومیالژیا چیست ؟
برای رفع فیبرومیالژیا جست و خیز کنید .
از روی طناب بپرید و یا به راهپیمایی بپردازید . و یا دوچرخه سواری کنید . مطالعات نشان داده اند که نرمش های منظم هوازی می توانند به کاهش درد و حساسیت کمک کنند و فروکش نمودن آنها را سرعت دهند . تحرک دائمی نیز موجب افزایش دستیابی بافت ها به اکسیژن خواهد شد . هم چنین سطح مسکن های طبیعی بدن (اندورفین ها) را نیز ارتقا می دهد. نکته کلیدی آن است که نرمش را باید به صورت تدریجی آغاز نمود . اگر در ابتدای برنامه ورزشی به درد عضلانی مبتلا شوید ، باید با ظرافت و نرمی با آن مدارا نمایید ، بدین منظور مقداری سرعت حرکات نرمشی را کاهش دهید ولی توقف نکنید .بدین ترتیب آسیبی متوجه عضلات شما نخواهد شد . دست کم به مدت نیم ساعت در روز ، سه روز در هفته به نرمش بپردازید .
حرکات کششی در حین کار برای فیبرومیالژیا .
نقاط حساس عموما در نواحی فوقانی در پشت بدن ، ونیز شانه ها قرار دارند ، که اغلب ناشی از نشستن در پشت میز به مدت طولانی است . لذا لازم است هر چند ساعت از جای خود برخیزید ، دست ها را به سوی بالا دراز کرده و بکشید ، سر را به حالت دورانی بچرخانید و در حین تمامی این مراحل تنفس عمیق داشته باشید . این کار موجب کاهش فشار و افزایش دستیابی عضلات به اکسیژن می شود . فیبرومیالژیا چیست ؟
عادات مناسبی برای خواب اتخاذ کنید .
افراد مبتلا به فیبرو میالژی که اغلب صبح ها با درد و کوفتگی از خواب بیدار می شوند ، شب گذشته خواب اسوده ای نداشته اند . بدون خوابی که قوای از دست رفته را بازگرداند ، تولید هورمون های رشد که برای ترمیم عضلات مورد نیاز می باشند دچار اختلال می گردد . خواب آرام در شفای دردها بسیار موثر است . فیبرومیالژیا چیست ؟ فیبرومیالژیا چیست ؟ فیبرومیالژیا چیست ؟ فیبرومیالژیا چیست ؟
پروفسور روبرت بنت استاد بیماری های روماتیسمی توصیه می کند : اتاق خوابتان آرام ، تاریک ، پنج درجه خنک تر از دیگر نقاط منزل باشد . پیش از خواب از مصرف الکل و کافئین بپرهیزید و شب ها غذای سنگین نخورید . دست کم شش ساعت پیش از رفتن به بستر به ورزش های سنگین بپردازید . اگر با تمامی این تمهیدات مشکل برطرف نشد ، پزشک برای شما مقدار کمی داروی ضد افسردگی تجویز خواهد نمود تا خواب مناسب تری داشته باشید .
اطلاعاتی درباره درد های عضلانی
در این قسمت درباره درد عضلانی یا دردهای عضلانی اطلاعاتی را در اختیارتان میگذاریم.
علایم درد عضلانی
پنج شنبه گذشته ، تمامی روز را به رنگ کرن اتاق یا سقف آشپزخانه پرداخته اید . سپس فوتبال بازی کردید ، تا اینجا مشکلی رخ نداد مگر این که خواسته باشید روز جمعه به نظافت منزل بپردازید.
تمامی این فعالیت ها را بدون مشکل به پایان رساندید ، اما صبح شنبه ماهیچه های بدنتان به مانند همیشه ، توان فعالیت نداشتند . با کمال تاسف تنها با یک کلمه می توان حال شما را بیان کرد . آن هم درد است . توجه داشته باشید عضلات هرگز نامه ای مبنی بر این که مقداری به ما استراحت دهید برای شما نمی فرستند ، اما درد اثر بخش ترین پیام آنهاست . ( علایم درد عضلانی پا ، درد عضلانی بعد از ورزش ، درد عضلانی کمر )
اگر نگاهی به آنچه درون ماهیچه ها اتفاق می افتد بیندازید ، به تمامی درخواهید یافت که چرا به کار گرفتن بیش از حد عضلات موجب بروز درد در آنها می شود . هنگامی که آنها بیش از پیش به کار واداشته شوند تارهای عضلانی به تدریج پاره خواهند شد . در عضلاتی که به شدت به کار گرفته می شوند پارگی های ظریف متعددی به وجود می ایند.
کارکرد زیاد عضلات تنها علت درد عضلانی نیست . اگر عضلات شما در تمامی اوقات دردناک هستند ، به ویژه در ناحیه شانه ، گردن ، لگن ، احتمالا به فیبر و میالژی مبتلا شده اید . ( علایم درد عضلانی پا ، درد عضلانی بعد از ورزش ، درد عضلانی کمر ) به عبارت ساده درد بافت فیبری و عضلات . این ضایعه ممکن است آنچنان آزار دهنده باشد که خواب شبانگاهی شما را مختل نماید و موجب گردد ، تمام روز خسته باشید .
برخی از پزشکان معتقدند فیبر و میالژی به واسطه اعمال استرس بر عضلات آغاز می گردد . برخی دیگر معتقدند روش زندگی و فشارها و تنش های عضلانی در ایجاد این ضایعه نقش دارند .
عضلات برای حرکت ساخته شده اند . دکتر پاول داویدسون دانشیار بخش بیماری های داخلی دانشگاه کالیفرنیا ادامه می دهد : هنگامی که آنها برای مدتی طولانی بدون حرکت می مانند ، نظیر نشستن در پشت میز در تمامی طول روز ، عضلات سفت می شوند . این سفتی می تواند به مرکزی برای درد تبدیل شود . بدین ترتیب یک چرخه معیوب به وجود می اید . درد و کوفتگی موجب مختل شدن خواب خواهد شد ، در پی آن صبح با خستگی از خواب بر می خیزید . به دلیل کوفتگی و خشکی حرکت برای شما دشوار می شود ، لذا عضلات خشک و دردناک باقی می مانند .
اگر با فشردن یک نقطه حساس و دردناک بر روی عضلات بدن ، به ناگهان از جا بجهید ، احتمالا به فیبر و میالژی مبتلا هستید . هم چنین اگر بیش از سه ماه به کوفتگی و درد عضلانی گرفتار هستید باید به فیبر و میالژی مشکوک شوید . به ویژه اگر بیش از پنجاه سال سن دارید . ( علایم درد عضلانی پا ، درد عضلانی بعد از ورزش ، درد عضلانی کمر )
علاوه بر آنچه گفته شد ، کوفتگی سراسری می تواند ناشی از آنفولانزا و بیماری های ویروسی از این دست باشد . واکنش به داروهای مدر و ضد فشار نیز از دیگر عوامل بروز کوفتگی و دردعضلانی است . اگر درد وخیم تر شود ، می تواند نشانه ای از مشکلات تیروئید و یا آرتریت باشد .
لایم درد عضلانی پا ، درد عضلانی بعد از ورزش ، درد عضلانی کمر )
درمان درد عضلات بدن و درد عضلانی
خواه درد شما به تازگی به وجود آمده و خواه مشکلی کهنه باشد به نکات بعد توجه کنید : استراحت ، پانسمان فشاری و بالا نگه داشتن عضو . حتی ورزشکاران نیز باید در پی اولین روز تمرین از این قانون تبعیت کنند . هنگامی که در پی استفاده زیاد از یک عضله ، به ماهیچه دردناک 48 ساعت استراحت دهید ، فرایند ترمیم انجام می پذیرد. در حین استراحت از یخ استفاده کنید ، یخ یکی از موثرترین عوامل ضد التهابی است . یخ موجب تنگ شدن رگ های خونی ، محو کردن درد و شل شدن تارهای عضلانی که دچار گرفتگی شده اند ، خواهد شد . چند قالب یخ در درون یک کیسه قرار داده و برای مدت 20 دقیقه بر روی موضع درد قرار دهید . به گزارش آسان طب اگر عضله دردناک یکی از عضلات دست یا پای شماست ، می توانید از پانسمان فشاری یا باندهای کشی که چندان سفت بسته نشده اند ، استفاده کنید . پس از این عضو گرفتار را بالا نگه دارید ، بدین منظور خوابیده و آنرا با استفاده از چند بالش از سطح زمین بالا بیاورید .
داروها برای درمان درد عضلانی پا
آسپیرین یا ایبوپروفن در مدت کوتاهی درد شما را کاهش میدهند .اگر این داروها در وضعیت شما تغییر به وجود نیاوردند به پزشک مراجعه کنید تا مشکل را بررسی کند .
درد عضلانی را ذوب کنید .
گرما موجب بهبود جریان خون عضله می شود و دفع اسید لاکتیک اسید ، ماده ای که در خلال فعالیت زیاد تولید می شود ، را تسریع می کند .اگر نمیتوانید از حمام گرم استفاده کنید و از یک دستمال گرم بهره بگیرید . یک حوله یا دستمال گرم را برای مدت 15 دقیقه بر روی ناحیه دردناک قرار دهید . در صورت وجود دردی که مدت بیشتری از آن می گذرد ، حمام آب گرم ویا سونا اثر عمیق تری دارند .
ورز دادن و ماساژ دادن برای درمان درد عضلانی .
ماساژ دادن موضع دردناک می تواند موجب کاهش درد شود . این کار موجب افزایش ترشح مسکن های طبیعی درونی می شود ، خشکی را برطرف نموده تحرک را به عضو باز میگرداند . برای حصول نتیجه بهتر ، ناحیه مزبور را گرم نموده سپس به نرمی آن را ماساژ دهید ، اگر درد بدتر شود ، از ماساژ دادن دست بکشید .
بر ناحیه دردناک مرهم بگذارید . ژل های حاوی منتول ، پیروکسیکام دیکلوفناک می توانند درد را آرام سازند . البته توجه کنید این مواد را با بالشتک های گرماده به صورت یک جا مصرف نکنید چرا که احتمال اسیب بافتی و نیز سوختگی وجود دارد .
.
درمان درد عضلانی بعد از ورزش
برای درمان درد عضلانی بعد از ورزش باید ،قبل از ورزش کردن بدنتان را حسابی گرم کنید. همچنین حرکات کششی قبل از ورزش را فراموش نکنید. همچنین قبل از ورزش کردن باید اب بنوشید.
وقتی ورزشتان تمام شد باید اول از همه بدنتان را سرد کنید. سریعا بعد از تمرین حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه حرکات سبک مانند قدم زدن همراه با حرکات کششی را انجام دهید. قدم زدن بعد از ورزش مواد زاید بدن را از سیستم گردش خون و سیستم لنفاتیک بیرون میبرد و موجب سلامت ان می شود.
همچنین مانع از کوفتگی بدن بعد از ورزش می شود.
اگر حس کردید دچار درد عضلانی شدید اولا کمی بدنتان را نرمش دهید. از کم شروع کنید و ناگهانی ورزش سخت نکنید.
همچنین میتوانید دوش اب گرم بگیرید یا با حوله گرم محل را گرم کنید .
با روغن ارام ارام ان را بمالید. نه خیلی سریع که درد بیاید.
اگر دیدید این کارها جواب نمی دهد دکتر بروید تاعلت این درد را شناسایی کند.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره درد عضلانی تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید.