اطلاعات پزشکی اختلالات خوردن در نوجوانان
اختلالات خوردن در نوجوانان و کودکان مساله مهمی است که باید به آن توجه شود. چه پرخوری و چه کم خوری هر دو به سلامت شخص لطمه میزند. این اختلالات خوردن میتواند ناشی از مشکلات جسمی یا روحی باشد که باید ریشه یابی شده و سریعا حل شود. در غیر این صورت عوارض بدی خواهد داشت. در این بخش درباره اختلالات خوردن اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
اختلالات خوردن در نوجوانان
امروزه وسواس وزن در سراسر دنیا میلیون ها نوجوان بخصوص دختران را تحت تاثیر قرار داده است. این در حالیست که پسرهای نوجوان هم نگرانی تصویر بدنی از خود دارند. در هر بازه ی زمانی، 1 زن از هر 7 زن دچار این اختلال و یا درگیر با آن است. تحقیقی جدید نشان داده است که 36 درصد دختران بالغ یعنی بیش از یک سوم تصور می کنند که اضافه وزن دارند و 59 درصد آن ها در تلاش برای کاهش وزن بودند.
بیش از 90 درصد افراد مبتلا به اختلال خوردن، دختر هستند. اگرچه پسران نوجوان هم نسبت به تصویر بدنی خود نگران هستند. خیلی از پسرها بدلیل همین نگرانی و تمایل به داشتن بدنی مطلوب، خود را مجبور به رژیم غذایی و یا انجام تمرینات ورزشی می کنند.

اختلالات خوردن در نوجوانان ، پرخوری عصبی یا بی اشتهایی
اختلالات خوردن بی اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی را شامل می شود و اختلالات روحی ای هستند که رفتار خوردن را تحت تاثیر خود قرار می دهند. نوجوان مبتلا به بی اشتهایی، وزن نرمالی که باید داشته باشند را از دست می دهند. آنهایی هم که پرخوری می کنند، در خوردن زیاده روی کرده و بعد دچار رفتارهای اجباری مانند استفراغ عمدی یا استفاده از ملین ها برای حذف غذای مصرفی می کنند.
بی اشتهایی عصبی در هر 100 دختر یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. نوجوانان دارای بی اشتهایی از وزن گیری می ترسند و حداقل 15 درصد پایین تر از وزن ایده آل شان هستند. این افراد اعتقاد دارند که معیار اصلی ارزشمندی و پذیرفته شدن شان در جامعه، تصویر بدنی شان است.
متخصصان بر این باورند که تعداد زیادی از دختران آمریکایی بولیمیک (پرخور) هستند و این مشکل خود را مثل یک راز پنهان نگه داشته اند. پرخوری اغلب در سال های آخر نوجوانی و اوایل بلوغ شروع می شود. افراد دارای بولیمیا در یک چرخه ی خوردن حجم زیادی از غذا را می خورند و بعد به دنبال پاکسازی با استفراغ و استفاده از ملین ها و دیورتیک و یا انجام ورزش های هوازی می روند.
برای اختلالات خوردن چه زمانی باید به دکتر مراجعه کرد؟
اگر فکر می کنید که اختلال خوردن دارید با یک پزشک صحبت کنید. هر چه زودتر درمان روحی و جسمی دریافت کنید، زودتر بهبودی خود را باز می یابید.
اگر گمان می کنید فردی از خانواده و یا دوستان دچار این اختلال است، با او راجع به این مشکل صحبت کنید.
دلایل اختلال خوردن در نوجوانان
اختلال خوردن تنها به یک دلیل شکل نمی گیرد. متخصصان، اختلال خوردن را مرتبط با ترکیبی از عوامل از جمله روابط خانوادگی، مشکلات روحی و ژنتیکی می دانند. نوجوان ممکن است اعتماد به نفس پایین داشته باشد و یا ذهنش مدام درگیر داشتن بدنی لاغر باشد.
گاهی اوقات مشارکت در ورزش هایی مانند باله، ژیمناستیک و یا دو، که افراد را تشویق به لاغری می کنند،خود اختلال خوردن در نوجوانان ایجاد می کند. محققان در تحقیقی بی اشتهایی را با وسواس کمال گرایی، استاندارهای عالی شخصیتی، انتظارات والدین و نقد همیشگی آن ها مرتبط می دانند.
علائم اختلال خوردن در نوجوانان
نشانه های اختلالات خوردن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
– تصویر بدنی تحریف شده
– حذف بیشترین وعده های غذایی
– عادات غذایی غیرمعمول مانند خوردن هزاران کالری در یک وعده ی غذایی و یا حذف وعده های غذایی
– وزن کردن مکرر
– تغییر وزن شدید
– بی خوابی
– یبوست
– راش پوستی یا پوست خشک
– پوسیدگی دندان
– فرسایش مینای دندان
– از بین رفتن کیفیت مو یا ناخن
– بیش فعالی و یا علاقه ی شدید به ورزش
نوجوانان دارای اختلال خوردن اغلب حاشا می کنند که در حال انجام کاری اشتباه هستند. ممکن است برخلق، نگران و یا افسرده باشند. ممکن است از دوستان خود دست بکشند و نسبت به انتقاد حساس شوند. مشکل از آنجایی شروع می شود که والدین غافل از این علائم خستند زیرا نوجوان آن ها را مخفی می کند؛ مثل تروما، نا امنی، افسردگی و یا اعتماد به نفس پایین که ممکن است به پیشرفت اختلال کمک کند.

علایم هشداردهنده پرخوری
– دغدغه های افراطی درباره ی اضافه وزن
– رژیم غذایی سخت به همراه قسمت های غذایی پرکالری
– پرخوری به هنگام استرس داشتن
– احساس خارج از کنترل بودن
– ناپدید شدن بعد از غذا
– حالات افسردگی
– سوء مصرف الکل و مواد مخدر
– مصرف مداوم ملین ها و دیورتیک
– تمرینات ورزشی بیش ازحد
– قاعدگی نامنظم
درمان اختلالات خوردن
اگرچه درمان آسانی برای اختلالات خوردن وجود ندارد اما قابل درمان هستند.
ترکیبی از درمان ها شامل درمان شناختی رفتاری و درمان ضد افسردگی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد تا به نوجوانان برای غلبه بر پرخوری یاری رساند.
درمان رفتار شناختی با شناخت و جایگزینی افکار غلط برای یاری رساندن در تغییر حالت رفتاری و عاطفی مورد استفاده قرار می گیرد. به گزارش آسان طب درمان بی اشتهایی معمولاً شامل تغذیه ی صحیح، نظارت پزشکی و درمان روانی می شود.
آیا اختلالات روانی می تواند سلامت را به خطر بیاندازد؟
اگر اختلالات درمان نشود، اختلالات خوردن می تواند منجر به بیماری جدی و حتی مرگ شود.
دختران مبتلا به بی اشتهایی عصبی که در حال کم کردن بی رویه وزن هستند، ممکن است دوره های نامنظم قاعدگی پیدا کنند یا به کل قطع شود (آمنوره). قطع دوره ی وابسته به استئوپنی، شکستگی زودرس استخوان می آورد که منجر به شکستگی های دردناک می شود.
همچنین اختلالات خوردن ممکن است وابسته به مشکلات سلامت جدی مانند بیماری کلیه و قلب باشد. هر یک از این مشکلات، نیازمند آزمایشات و درمان های مخصوص است.

درمان اختلال خوردن در کودکان
برای درمان اختلال خوردن در کودکان باید به نکاتی توجه کنید. اختلال خوردن در کودکان بیشتر به دو حالت خوردن زیاد یا خوردن کم تقسیم می شود. سعی کنید برای این مشکلات راه حلهایی را بیابید. اولین قدم کنترل وزن است. اگر کودکتان دچار کمبود وزن یا اضافه وزن است سعی کنید این مشکل را حل کنید.
دوما اختلال خوردن در کودکان ممکن است بخاطر مسائل روحی روانی یا یک دغدغه ذهنی باشد. سعی کنید این مشکل را پیدا کرده و حل کنید.
سوما اختلال خوردن در کودکان شاید مربوط به یک بیماری جسمی باشد. سعی کنید او را به نزد پزشک ببرید.
اختلالات خوردن در نوجوانان به دسته های مختلفی تقسیم می شود هم پرخوری هم کم خوری هر دو جزو اختلالات در خوردن هستند.
نوجوانان نه باید زیاد بخورند و نه کم . باید حد تعادل را رعایت کنند تا کم وزنشان نرمال باشد و هم چربی یا قند خونشان متناسب باشد.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این قسمت درباره اختلالات خوردن در نوجوانان در اختیارتان گذاشتیم بهره کافی را برده باشید . موفق باشید.