خواص پیاز و ترب کوهی چیست ؟
خواص پیاز و ترب کوهی برای سلامتی بسیار است. پیاز میتواند عفونت های بدن را از بین ببرد. پیاز جهاز هاضمه و مجاری تنفسی را ضد عفونی کرده و از ابتلا به اسهال و سرماخوردگی جلوگیری می کند. از خواص ترب کوهی میتوان به درمان ورم کلیه، سنگ کلیه، آلبومینوری، رفع سرفه، نقرس، اگزما، بی اختیاری دفع ادرار، یرقان و … اشاره کرد. در این بخش درباره فواید ترب کوهی و پیاز اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
ترب کوهی چیست ؟
خواص ترب کوهی برای سلامتی بسیار است. به گزارش مجله پزشکی آسان طب ریشه ترب کوهی حاوی گیلو کوزیدی است که پس از خرد شدن روغن خردل که مزه تند و تیزی دارد آزاد می کند. قند، چربی ، اسانس بی رنگ ، ویتامینC و یک ماده آنتی بوتیکی نیز درآن وجود دارد.
خواص ترب کوهی و اثرات دارویی
ترب کوهی دارای خواص مقوی ، ملین ، ادرارآور ، محرک، ضد اسکوربوت ، خلط آور و دافع سموم است.
از دیگر خواص ترب کوهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
موارد سرفه
خیز عمومی بدن
خیز ریه ها
آب آوردن انساج
کم خونی دختران جوان
ضعف قوا
رماتیسم مزمن
برخی بیماری های کلیوی
آسم مرطوب
همچنین به گزارش مجله پزشکی آسان طب درمان ورم کلیه ، سنگ کلیه ، آلبومینوری، رفع سرفه مسلولین ، نقرس ، اگزما ، بی اختیاری دفع ادرار، یرقان ، عدم ترشح کافی معده و … از خواص ترب کوهی است.
ترب کوهی که ادرارآور قوی است در کمک به درمان اختلالات کلیوی موثر است. ضماد تازه آن به شکل استعمال خارجی ریان خون را تحریک کرده و یک داروی سنتی برای درمان روماتسیم مفصلی و ورم سرما زدگی می باشد.
از شیره برگ آن به صورت مالیدنی روی سوختگی ها و بریدگی های سطحی استفاده می شود.
از طریق خارجی ریشه آن محرک پوست و تاول زا است. از راه خوراکی با مقادیر کم محرک دستگاه گوارش است و با مقادیر زیاد سبب التهاب مخاط دستگاه گوارش می شود. همچنین از طریق خوراکی برای درمان برونشیت یا به عنوان یک تونیک استفاده می شود. از طریق خارجی از برش های ریشه برای درمان رماتیسم یا دمل ها و کورک ها استفاده می شود.
فواید پیاز
دارای اسانس و ترکیبات گوگرد دار و همچنین حاوی نوعی انسولین گیاهی به نام گلی کوکنین قند، اسید سیتریک ، فسفات کلسیم ، صمغ ، املاح سدیم ، پتاسیم ، پروتئین ، ویتامینA ، نیاسین ، فسفر، آهن، کوئرسین و موم می باشد. برگ پیاز دارای مقداری قند نظیر ساکاروز و مالتوز و آنزیم های مختلف مانند آمیلازدکستریناز، مالتاز، و امولسین است ضمنا اثرات دارویی پیاز مربوط به ترکیبات گوگرد دار است.
خواص و اثرات دارویی
پیاز طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی گرم و خیلی خشک است و در ضمن رطوبت هم دارد. پیاز دارای اثرات ادرارآور و کاهش دهنده ناراحتی های مربط به نفخ شک و همچنین محرک ، ضد اسکوربوت یا همان کمبود ویتامین C، ضد کرم ، ضد عفونی کننده، محرک جهاز هاضمه، میکروب کش ، رشد دهنده ، ضد دیابت ، سازنده نسوج ، مقوی قوه جنسی ، تجدید کننده قوا ، نرم کنند سینه ، قاعده آور ، ضد سرفه ، هیپیوگلیسیمیگ ، اشتهاآور و التیام دهنده زخم است.
پیاز در موارد آبسه ، ناخن درد ، افسردگی ، سوختگی ، زگیل ، عفونت های کلیوی ، عفونت مثانه ، ناراحتی های روده ، درد های کلیوی و روده ای ، سرطان کبد ، خرد کردن سنگ کلیه ، بیماری های استسقا یا انارسارکا ، داالصدف ، تشمع کبدی ، ورم پرده بیرونی قلب، و ذات الریه بکار می رود.
برای از بین بردن زگیل، غالبا کافی است که صبح وشب پیاز سفیدی را به آن بمالید و پوسته زگیل را بردارند .
ریختن آب آن در چشم برای خارش و جرب پلک و آغاز نزول آب(آب سفید) و با عسل برای زخم چشم و ضعف بینایی مفید است. ریختن آب آن در بینی پاک کننده دماغ و بوییدن آن برای رفع ضرر تعفن هوا مفید است. چکاندن آب آن در گوش برای رفع سنگینی و شنوایی و طنین در گوش و پاک کردن چرک و تحلیل باد آن نافع است. تخم پیاز خشک و گرم است. و برای ازدیاد نیروی جنسی مفید است . ضماد تخم آن برای جلوگیری از ریختن مو نافع است. و مقدار خوراک آن 5 گرم است.
پیاز پخته دارای خواص نرم کننده و برطرف کننده ناراحتی های عادی سینه است . و سبب افزایش اشتها شده و ناراحتی های ناشی از نفخ و دل درد را بر طرف می کند.
پیاز یک ماده عفونی کننده است و میکروب های گوشت ها را از بین می برد و ثابت شده است که سم گوشت های مانده را که ایجاد اسهال می کند را کم می کند. و روی این اصل کسانی که در خارج از منزل غذا می خورند پیاز را فراموش نکنند .
پیاز دارای هورمون و دیساتازی است که غدد اشک و امیزشی و گوارشی را تقویت می کند ولی این مواد بر اثر حرارت را از بین می رود و پیاز پخته تاثیری در قوه باه و هاضمه ندارد و اشک آور نیست . پیاز اثر مفیدی در رفع چین و چروک صورت دارد .
پیاز جهاز هاضمه و مجاری تنفسی را ضد عفونی می کند از ابتلا به اسهال و سرماخوردگی جلوگیری می کند و بر خلاف عقیده عوام برای سرماخوردگی بد نیست. به علت ادرارآور بودن در معالجه آب آوردن انساح ،استسقا و تشمع کبدی ، آلبومینوری مفید است. به گزارش اسان طب خوردن پیاز برای زنان باردار بساز مفید است و بانوان آبستن نباید خوردن آن را فراموش کنند. پیاز اشک را زیاد می کند وقتی ترشح غدد اشک را زیاد کرد از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.همچنین پیاز در مواردی بیماری قند مورد استفاده می گیرد.
پختن ورقه های نازک پیاز در شیر می توان از آن جهت رفع دل دردها و کاملا ناراحتی های شکم استفاده نمود. به علت داشتن مقدار زیادی انسولین گیاهی به نام کوکینین کم کننده قند خون است و این اثر با انجام آزمایش های زیاد به قاطه تایید شده است.
منبع :
asanteb.com
ترب کوهی را از کجا میشود تهیه کرد و در چه فصلی پیدا میشود