درمان خانگی شیگلوز یا عفونت روده ای چیست؟
بیماری شیگلوز عفونت روده ای ناشی از یکی از گونه های باسیل شیگلاست که ممکنست بی علامت و یا مسبب دیسانتری باشد. دیسانتری باسیلی معمولا بیماری حاد و محدودی است که با اسهال توام با بلغم و خون، زور و پیچ، حساسیت شکمی و بندرت تب و استفراغ مشخص می شود و اکثر ضایعات آن در قسمت انتهایی کولون سیگموئید ورکتوم قرار دارد بیماری شیگلوز یک اسهال خونی باکتریایی است. در این بخش درباره این بیماری اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
درمان شیگلوز (اسهال خونی باکتریایی)
به گزارش مجله پزشکی آسان طب بیماری های حاصل از سوشهای گروه B و C و D شیگلا معمولا شدید و ناراحت کننده نیست اما این عفونت ها برای برخی از بیماران با شرایط خاص میتواند خطرناک باشد. نوزادان و اطفال کوچک، افراد مسن و مبتلایان به بیماری های زمینه ای از این جمله می باشند. اسهال ایجاد شده توسط شیگلا dysenteriae 1 شدید بوده و در مواردی که درست تشخیص داده و درمان نشود مرگ ومیر آن بین 10 تا 20 درصد خواهد بود.
در تمام موارد برای بیماری شیگلوز یا عفونت روده ای باید دقت کافی در تنظیم آب و الکترولیت بیمار استفاده کرد. در صورت شدید بودن دزئیدراتاسیون و استفراغ، کمبود آب و الکترولیت با استفاده از مایعات وریدی جبران می گردد.
ترکیبات آنتی اسپاسمودیک و قابض نباید بکار رود. برخی ترکیبات نظیر دی فنوکسیلات و شربت پارگوریک ممکنست حتی به علت کاهش حرکات روده ای نشانه ها را بدتر نماید و این امر شاید به علت ایجاد تاخیر در خروج میکروارگانیسم ها از روده است. دلایل قانع کننده در مورد تاثیر داروهای حاوی بیسموت یا کائولن وجود ندارد.
اثر عوامل ضد میکروبی در درمان شیگلوز به خوبی اثبات شده است. آنتی بیوتیک ها به طور مشخص موجب کاهش مدت اسهال و دفع شیگلا در مدفوع گشته و دوره بیماری را در انواع خفیف وشدید کوتاه می نماید.
بیشتر بخوانید:
بیماری های کلستریدیال و عفونت روده
مشکلی که به دنبال درمان شیگلوز (اسهال خونی باکتریایی) با آنتی بیوتیک پیش امده است پیدایش سوشهای مقاوم شیگلا می باشد. اکنون حدود 90 درصد از شیگلاسونئی جدا شده در آمریکا به اکثر آنتی بیوتیک ها مقاوم است. عموم پزشکان معتقدند که بیمار بستری در بیمارستان باید تحت درمان قرار گیرد اما در مورد درمان مبتلایان به انواع خفیف شیگلوز بین همه پزشکان اتفاق نظر وجود ندارد. در مجموع، پزشک با توجه به عوامل زیر می تواند در مورد درمان بیمار تصمیم بگیرد:
1- آیا حال عمومی بیمار درمان اختصاصی را ایجاب می کند؟ بیماران مبتلا به شکل شدید یا آنهائیکه به شدت از علایم ناراحت کننده رنج می برند احتیاج به درمان دارند.
2- آیا عدم انجام درمان ضد میکروبی موجب افزایش احتمال انتشار میکروب می گردد؟
حضور یک حامل شیگلا در خانواده به خصوص وقتی بهداشت فردی در سطح پائین است می تواند موجب پیدایش یک همه گیری در فامیل شود. به گزارش اسان طب اطفال کوچک، کسانی که با مواد غذایی و تهیه آن سروکار دارند یا کسانیکه در پانسیونها مقیم هستند میتوانند در زمانیکه خود بیمارند موجب انتقال بیماری گردند.
3- آیا ارگانیسم جدا شده از بیمار نسبت به آنتی بیوتیک بی ضرر و موثری حساس می باشد؟
اگر ارگانیسم به دارو مقاوم باشد و یا مصرف دارو موجب افزایش تلفات بیش از حد بیماری گردد، بیمار نباید درمان شود.
4- درمان یک بیمار مبتلا به شیگلوز ممکنست با افزایش احتمال پیدایش شیگلاهای مقاوم، یک خطر برای بهداشت عمومی باشد. بعد از تماس با آنتی بیوتیک ها، شیگلاها می توانند به سرعت R فاکتور را از ارگانیسم های طبیعی فلور روده کسب کرده و به انواع آنتی بیوتیک ها مقاوم گردند.
درمان شیگلوز یا اسهال خونی باکتریایی موضوع این قسمت از سایت آسان طب بود. امیدواریم از مطالعه این بخش اطلاعات کافی را برده باشید.
منبع: https://mag.asanteb.com