سرطان سالمندان به چه علت ایجاد میشود

در این بخش از سایت آسان طب از علل ایجاد سرطان سالمندان در زمینه های مختلف صحبت می کنیم..با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

سرطان سالمندان چیست

سرطان سالمندان نوعی بیماری است که در آن سلولهای غیرطبیعی در بعضی از بافتها یا اعضای بدن خارج از روند طبیعی شروع به رشد و افزایش تعداد میکنند. در زمان حیات سلولهای طبیعی بدن در طی یک روند کنترل شده بازسازی و تکثیر می شوند. این امر باعث رشد طبیعی بدن و ترمیم بافتهای صدمه دیده و زخمها میگردد.

در بحث سرطان سالمندان ، وقتی که سلولها خارج از روند طبیعی رشدکنند، توده ای از سلول ها را به وجود می آورند که به ان تومور میگویند.

بعضی از تومورها فقط در مکان ایجاد خود رشد کرده و بزرگ می شوند که به آنها «تومورهای خوش خیم» میگویند. بعضی از تومورها نه تنها در محل ایجاد، رشد میکنند بلکه توانایی تهاجم و تخریب بافت ها و اعضای اطراف را داشته و میتوانند به نقاط دوردست بدن گسترش پیدا کنند.

این تومورها را «تومورهای بدخیم» یا «سرطان» میگویند. گسترش به نقاط دوردست بدن وقتی اتفاق می افتد که سلولهای بدخیم از محل اولیه خود کنده شده و از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی بدن منتقل گشته و در نقاط جدید، تومور جدیدی را ایجاد نمایند.

به این تومورهای ایجاد شده جدید، (( متاستاز )) میگویند.

سومین علت مرگ و میر سالمندان بعد از سن ۶۵ سالگی، سرطان سالمندان میباشد. اولین تظاهرات بروز سرطان سالمندان؛ بی اشتهایی، کم شدن وزن و خستگی است.

علائم هشداردهنده دیگر برای تشخیص سرطان سالمندان شامل؛ پیدایش زخمی که به راحتی بهبود پیدا نمی کند (به ویژه در دهان، لب و زبان)،پیدایش توده سفت یا ساختمانی غده مانند در قسمتی از بدن (به ویژه در پستان)، تغییرات در نظم طبیعی اجابت مزاج و ادرار و وجود خون در مدفوع برای مدتی طولانی، اشکال در بلعیدن غذا، تغییر شکل و اندازه خال و زگیل ها، خشونت صدا و سرفه طولانی مدت، خونریزی غیرطبیعی از مجاری بدن.

گرچه سرطان در سالمندان فراوان است ولی چون پیشرفت آن کند است می توان در مراحل اولیه آن را تشخیص داد و جلوی پیشرفت آن را گرفت. بسیاری از عوامل محیطی به خصوص سیگار، نور آفتاب، آلودگی آب و هوا، مواد شیمیایی، مصرف زیاد انرژی، ویروسها، اشعه و رژیم غذایی نادرست در بروز سرطان مؤثرند و گاهی هم زمینه های ارثی و خانوادگی در این امر دخالت دارند.

برنامه غذایی نادرست و نامتعادل نیز میتواند عامل مهمی در ایجاد برخی از انواع سرطانها باشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا