درمان کک و مک و روش‌های مهم پیشگیری از ایجاد آن

کک و مک دسته های متمرکز رنگدانه های تیره روی پوست هستند که برخی می گویند یک بیماری پوستی است، بعضی دیگر می گویند عامل سرطان و یا حتی به دلیل سوختن توسط آفتاب به وجود می آیند اما تمامی این موارد اشتباهی محض هستند. در واقع پوست انسان دارای سلول هایی است که بیش از حد رنگدانه تولید می کنند که باعث تغییر رنگ پوست می شود. در این مطلب می خواهیم با دانه های رنگی به نام کک و مک، انواع و چگونگی ایجاد و درمان کک و مک بیشتر آشنا شویم.

درمان کک و مک

کک و مک چیست؟

کک و مک دسته های متمرکز رنگدانه های تیره روی پوست هستند که اغلب در افراد با پوست روشن قابل ملاحظه است. در واقع کک و مک های سلول های تولید کننده رنگدانه تیره نیستند، بلکه دارای سلول هایی است که بیش از حد رنگدانه تولید می کنند که باعث تغییر رنگ پوست می شود.

صرف نظر از پیشینه‌ ژنتیکی، کک مک می تواند روی پوست هر فردی ایجاد شود. با این حال، تعداد کک و مک ارثی است. تشکیل کک مک به قرار گرفتن در معرض خورشید مرتبط است. قرار گرفتن در معرض اشعه UV-B  (فرابنفش- بی) باعث افزایش تولید رنگدانه ‌ها و تیره و واضح تر شدن آنها می شود.

کک مک بیشتر روی صورت دیده می‌شوند، اما ممکن است در قسمت هایی از بدن که در معرض نور خورشید هستند مانند دست‌ها نیز ایجاد شوند. تمرکز سنگین رنگدانه ها ممکن است باعث افزایش کک مک و پوشاندن کامل یک قسمت از بدن مانند صورت می شود. کک مک در نوزادان نادر و در نوجوانان پیش از بلوغ متداول است.

انواع کک و مک

دو نوع اساسی کک و مک وجود دارد: کک و مک ساده و کک و مک آفتاب سوخته. کک و مک ساده معمولا برنزه، گرد و کوچک (تقریبا به اندازه‌ی پهنای یک میخ) هستند.

کک مک آفتاب سوخته، اغلب تیره تر، دارای مرزهای نامشخص و نامنظم هستند و ممکن است از اندازه‌ پاک کن ته مداد نیز بزرگتر باشند. کک مک آفتاب سوخته بالای پشت بدن و شانه‌ها که بیشتر در معرض آفتاب سوختگی هستند، متداول ‌تر هستند.

پیشگیری از ایجاد کک و مک

درمان کک و مک

از آنجایی که نمی ‌توان ژنتیک را تغییر داد، اکثر روش‌ های جلوگیری شامل اجتناب از خورشید و محافظت از پوست در برابر آن است:

– استفاده از کرم ضدآفتاب SPF 50
– استفاده از کلاه‌ های لبه‌ دار
– پوشیدن لباس های محافظ در برابر خورشید، مانند شلوار و لباس های آستین بلند
– اجتناب از بیرون رفتن در ساعات اوج تابش خورشید، ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر

1- درمان کک و مک با آبلیمو

آبلیمو عامل سفید کننده‌ طبیعی است، که باعث روشن‌ تر شدن رنگ کک مک می شود.

2- درمان کک و مک با ماسک‌ های لبنی

لبنیات، مانند شیر و ماست نیز روشن کننده هستند و به محو شدن این لکه ‌ها کمک می کنند.

3- درمان کک و مک با اسید میوه

میوه ‌های مختلف مانند کیوی و توت‌ فرنگی را با هم مخلوط کنید و روی پوست قرار دهید. اسید این میوه‌ها باعث لایه ‌برداری ‌می ‌شوند.

4- درمان کک و مک با میکرودرمی

به دکتر پوست مراجعه کنید تا برای شما لایه برداری به وسیله‌ میکرودرمی را برنامه ‌ریزی کند. (توجه کنید که این فرآیند حتما باید توسط پزشک انجام شود) 

اگر شما هم در این باره تجربه دیگری دارید لطفا در قسمت نظرات بیان کنید تا دیگران از ان استفاده کنند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا