رابطه مستقیم مواد غذایی و بیماری اگزما
بیماری اگزما یا درماتیت آتوپیک، یک بیماری مزمن و خارش دار پوستی است که معمولا در سطح داخلی ارنج و زانو و روی صورت و مچ ظاهر می شود که شیرخواران بیش از هر گروه سنی دیگری دچار بیماری اگزما می شوند و اغلب تا سن ۱۸ ماهگی از شر آن بیماری خلاص خواهند شد، اما در مجموع کودکان و نیز بزرگسالان در هر سنی ممکن است به بیماری اگزما مبتلا شوند. بیماری اگزما یک بیماری حساسیتی (آلرژیک) است و بیماری اگزما در افرادی که به حساسیتهای دیگر به ویژه آسم و تب یونجه مبتلا هستند شایعتر است. این مطلب به توضیح مشخصات این بیماری اختصاص دارد.
مقابله با بیماری اگزما
در مقدمه گفتیم که اگزما یک نوع بیماری پوستی است که عامل اصلی ایجاد آن مواد حساسیت زا می باشند بنابراین همانطوری که می توان حدس زد، بهترین روش مقابله با بیماری اگزما همان است که در کنترل سایر آلرژی ها به کار میرود. اولین قدم تلاش در شناسایی غذاهای حساسیت زاست. بیمارانی را مشاهده کرده ایم که با حذف غذاهای حساسیت زا از رژیم غذایی خود به حد قابل توجهی بهبورد یافته اند. تخم مرغ، شیر، محصولات لبنی، شکلات، بادام زمینی، سویا، سیب زمینی و گلوتن موجود در گندم، جو، جودوسر و چاودار منابع شایع حساسیت زا هستند. برای بهبودی بیماری اگزما باید رژیم عاری از مواد حساسیت زا به مدت چهار تا شش هفته رعایت شود.
کودکان و بیماری اگزما
در شیرخواران، شایعترین ماده ی حساسیت زا ی بیماری اگزما، شیرگاو است، بنابراین تغذیه شیرخوار با شیر مادر تا آنجا که امکان دارد، حائز اهمیت فراوانی است. به علاوه، در صورتی که والدین یک کودک به برخی غذاهای خاص حساس باشند، ممکن است کودک نیز واجد همان حساسیتها باشد و بهتر است از آن غذاها پرهیز شود. ابتلا به عفونتهای مزمن گوش در بچه های مبتلا به بیماری اگزما پدیدهٔ نادری نیست. اخیراً در یک تحقیق قابل اعتماد نشان داده اند که نوعی افزودنی غذایی بنام تارترازین در افراد باعث تحریک بیماری اگزما می شود. البته این واکنش شایع نیست (گاهی برقراری ارتباط میان اگزما و یک علت مشخص مشکل است، زیرا علائم ممکن است از یک روز تا روز دیگر متغیر باشند). در این پژوهش، یکی از دوازده کودک تحت بررسی پس از مصرف تارترازین به علائم اگزمای شدید مبتلا شد. تارترازین در بسیاری از غذاها وجود دارد.
درمان ساده ی بیماری اگزما
شواهد فراوانی وجود دارد که مبتلایان به اگزما در هضم اسیدهای چرب ضروری، مشکل دارند. بیش از نیمی از مبتلایان به این بیماری با مصرف روغن گل پامچال به صورت خوراکی یا موضعی بهبود پیدا می کنند. روغن گل پامچال ممکن است منجر به تسکین علائم اگزما شود و هضم اسیدهای چرب ضروری را به حالت طبیعی بازگرداند ماهیهای پرچربی که منابعی از چربی طبیعی هستند و هضم نامناسب اسیدها ی چرب را بهبود میبخشند، بسیار به بیماران اگزمایی کمک میکنند. ماکس ٹی۔ پی ملی نوعی مکمل غذایی روغن ماهی است که مصرف آن توصیه می شود.توصیه میشود که حداقل دوبار در هفته از ماهیهای پرچربی نظیر شاه ماهیر، ماهی آزاد و ماهی، خال مخالی ، استفاده کنند ویتامین A برای سلامت پوست بسیار اهمیت دارد و گاهی در درمان اگزما بسیار روی نیز، به ویژه برای بیماران اگزمایی، سودمند است.
منبع: https://mag.asanteb.com