قرص برنج یا آلومینیوم فسفید (Aluminium phosphide)

قرص برنج یا آلومنیوم فسفید ( Aluminium phosphide)  یک ترکیب شیمیایی  می باشد. مسمومیت با قرص برنج یا همان آلومینیوم فسفید (AAIPP) در شبه قاره هند بسیار گسترش یافته است.  آلومینیوم فسفید (AIP) برای حفاظت از دانه های غلاتی مانند برنج کاربرد داشته است ، ولی مصرف خوراکی آن خطرناک بوده و حاوی سم کشنده است. ( نام‌های تجاری‌ : کویک‌فوس (QuickPhos)، سلفوس (Celphos) ) . در این بخش اطلاعاتی دیگر را درباره قرص برنج تقدیم می کنیم.

قرص برنج یا آلومینیوم فسفید
قرص برنج یا آلومینیوم فسفید

قرص برنج چیست ؟

به گزارش مجله پزشکی آسان طب قرص برنج حاوی سمی گشنده است . مخصوصا اگر آن را از داخل ظرفی که تازه باز کرده ایم مصرف کنیم . مرگ یا خودکشی بر اثر مصرف قرص برنج بر اثر شوک عمیق ، آماس قلب و از کار افتادن بعضی عناصر داخلی بدن است. مسمومیت با قرص برنج بسیار شایع شده است .

عوارض قرص برنج

در جامعه امروزی یکی از عوامل خودکشی مصرف همین آلومینیوم فسفید است . چرا که این قرص حاوی ترکیباتی خطرناک از فسفید ها می باشد و در صورت بوییدن یا مصرف خوراکی آن موجب عوارض گوناگونی و یا حتی مرگ زجر آور و سریع برای مصرف کننده است .

با مصرف این قرص خودکشی سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و قلب دچار مشکل شده و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور فوت خواهد کرد . طبق اطلاعات و  آمارهای گزارش شده از پزشک قانونی تهران در سال ۱۳۹۲، ۶۶۱ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج  فوت کرده اند . در صورتی که یک انسان قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد که در صورتی که سم از بدن وی خارج نشود  مرگ حتی وی را در بر خواهد داشت .

قرص برنج

عملکرد سم قرص برنج

باید بدانید که  آلومینیوم فسفید به خاطر گاز فسفین (که دارای ویژگی سیتوتوکسیتی است)  گاز سمی دارد و باعث جراحات رادیکال آزاد می‌شود . این عمل از فعالیت آنزیم‌های سلول‌های حیاتی جلوگیری و بافت‌ها را نابود خواهد ساخت . واکنش آلومینیوم فسفید با آب بدن باعث ایجاد گاز فسفین می‌شود . در زیر به فرمول آن توجه کنید .

AlP + 3 H2O → Al(OH)3 + PH3, and
AlP + 3 HCl → AlCl3 + PH3 (معده)

بنابراین اگر یک فرد این قرص را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد که در صورتی که سم از بدن وی خارج نشود مرگ در پی خواهد داشت.

مصرف قرص برنج

به سه دلیل افراد از  آلومینیوم فسفید استفاده می کنند :

*یکی از دلایل شایع مصرف اشتباه قرص موجود در برنج  است که در ایران باعث مرگ دسته‌جمعی چندین خانواده شده‌ ست.

*مصرف قرص‌های قلابی توهم‌زا که شامل ترکیبات این قرص می باشند یا خود قرص هستند.

*مصرف جهت خودکشی سریع، که کارشناسان معتقدند مرگ صورت گرفته با این قرص سریع، دردآور است.

با توجه به پیشرفت‌های حاصله جایگزین‌های کم خطر و مناسبی برای دفع آفات برنج وجود دارد و می‌توان از برنج تراریخته استفاده کرد. از سال ۱۳۹۲ در ایران فروش این قرص در عطاری‌ها ممنوع شد و واردات قانونی آن متوقف گردید.

قرص برنج یا آلومینیوم فسفید

قرص برنج : نشانه‌ها و درمان

بعد از چند دقیقه که این قرص را مصرف کنید عوارض آن شروع می شود .  به طوری که سریعا سیستم گردش خون از کار می افتد که بر میوکارد و غده فوق کلیه آسیب می‌رساند.

علائم آن با توجه به میزان دوز مصرفی و زمان استفاده از آن متفاوت است . ویژگی بارز کلینیکی دیده شده، مقاومت در برابر درمان با دوپامین می باشد . نشانه‌های دیگر استفاده از قرص برنج سرگیجه ، خستگی ، فشار قفسه سینه، سردرد، حال‌به‌هم‌خوردگی، تهوع، بی‌حسی، اسهال، آتاکسی، لرز، خواب رفتگی، ضعف ماهیچه‌ها، دید دوگانه و یرقان است. ممکن است حتی نفس کشیدن او به مشکل بخورد و به ترتیب دچار ARDS، نارسایی قلب، آریتمی قلب و تشنج شده و سپس به کما برود.

به گزارش آسان طب نشانه‌های بعدی که نمایان می‌شود در اثر سم بر کبد و کلیه است. تشخیص مسمومیت AIP، معمولاً با گمان پزشکی یا گزارش خود شخص یا شاهدان صورت می‌پذیرد. در جاهایی که از سم قرص برنج استفاده می‌شود و سابقه خورده شدن آن وجود دارد باید با این مسمومیت همانند مسمومیت با قرص‌های برنج ساخته شده از گیاهان رفتار نشود ، در موارد مسمومیت ، تست نقره نیترات با بخار رقیق شده معده می‌تواند مثبت باشد.

قرص برنج

قرص برنج موضوع این بخش از اسان طب بود. قرص برنج حاوی مواد سمی است که برای دفع افات استفاده می شود و اگر انسان بخورد به احتمال خیلی زیاد خواهد مورد.

این قرص برنج ابزار خودکشی بسیاری از جوانان شده است. متاسفانه انسان ها در یک ثانیه تصمیم میگیرند خودکشی کنند و بعد از خوردن قرص پشیمان می شوند که راه چاره ای ندارند.

کاش هیچ وقت موقع عصبانیت تصمیم نمی گرفتیم.

گردآورنده : https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا