نقش چربی میوه ها در بدن
چربی میوه ها شکل ذخیره انرژی در بدن هستند و با سوختن خود برای بدن تولید حرارت یا انرژی می کنند . از طرف دیگر چربیها در بدن ، اسیدهای چرب را بوجود می آورند که برای انسان ضروری و لازمند . بعضی چربی ها محتوی ویتامین می باشند . چربی میوه ها ( لیپیدها) در میوه ها به دو صورت هستند یکی گلیسیریدها و دیگری موم ها یا سریدها. در این بخش درباره چربی میوه ها اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
انواع چربی میوه ها
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب انواع چربی میوه ها را به شما معرفی می کنیم :
1-گلیسیرید ها
نوعی از چربی میوه ها هستند که بر اثر آنزیم لیپاز هیدرولیز شده ، تولید اسید چرب و گلیسیرین می کنند و اسیدهای چرب با سوختن خود در بدن تولید انرژی می نمایند . هر یک گرم چربی که در بدن می سوزد می تواند 9 کیلوکالری حرارت یا انرژی تولید کند .
قدرت انرژی زائی چربی دو برابر قند و دو برابر پروتئین است .
در میان میوه هایی که دانه آنها خوراکی و سرشار از مواد چربی است باید گردو ، فندق ،بادام ، بادام زمینی ، کتان ، کرچک ، زیتون ، مغز هسته زردآلو ، را نام برد . منتها ساختمان این چربی ها متفاوت است .
2- موم ها = سریدها
نوعی از چربی میوه ها هستند . موم ها عبارت از چربی های جامدی هستند مرکب از اسیدچرب و الکلهایی با کرین زیاد + مخلوطی از الکل ها و هیدروکربورهای دیگر .
مومها به مقدار زیاد در سطح خارجی میوه ها وجود دارند و خود مجموعه غامضی از ترکیبات شیمیایی گوناگون می باشند . به طور مثال از تجزیه شیمیایی پوشش مومی پوست سیب موارد زیر را بدست آورده اند .
الف-تری اکونتال به فرول C30H62
ب- هپتا کوزانول به فرمول C27H56O
د- مالول یا اسید اورسولیک به فرمول C30H43O3
اسیدهای چرب – یکی از اجزای ساختمانی چربی ها ، اسیدهای چرب هستند که خود بر دو نوعند : اشباع شده و اشباع نشده .
اسیدهای چرب اشباع نشده عبارتند از اسید اولئیک (جوهر زیتون) اسید لینولئیک (موجود در دانه انگور) ، اسید لینولنیک (موجود در دانه کتان) اسید آراستیدونیک (موجود در بادام زمینی) .
باید دانست اسیدهای چرب اشباع نشده در ترکیب روغن های مایع فراوانند و اسیدهای چرب اشباع شده در چربی حیوانی زیادتر است . به همین جهت روغن های مایع برای بدن بسیار مفید تر از روغن های جامد هستند .
زیرا فعلا معلوم شده است که زیادی چربی خون باعث رسوب پلاکهای چربی در جدار سرخرگ های بدن انسان می شود و منجر به سکته مغزی یا قلبی می گردد .
گفته می شود که این رسوب هنگامی رخ می دهد که چربی مصرفی انسان به مقدار زیاد دارای اسیدهای چرب اشباع شده باشد و این در چربی حیوانی زیاد است . به گزارش اسان طب به همین جهت وقتی که چربی رژیم غذایی از نوع روغن های مایع است ، اسیدهای چرب اشباع نشده که در این روغن ها زیاد هستند مانع می شوند از اینکه چربی خون بالا برود و به عکس چربی خون را پایین هم می اورند .
به طور کلی میوه ها و سبزیها معمولا کلسترول و چربی بسیار کم دارند و در موارد لزوم برای رژیم بی چربی لازم است افراد به مقدار بیشتر از میوه و سبزی استفاده نمایند .

چربی میوه ها همان انرژی ذخیره شده در بدن است و در واقع وقتی میوه میخوریم این چربی ها می سوزند و برای بدن تولید انرژی میکنند.
پس اگر واژه چربی میوه ها را شنیدید نگویید که میوه ها چربی ندارند و این لغت اشتباه است.
امیدواریم از این بخش از اسان طب درباره چربی میوه ها بهره مند شده باشید.
منبع :
asanteb.com