خون در مدفوع نشانه و علائم چیست؟
دیدن خون در مدفوع میتواند نشانگر یک جراحت یا ناهنجاری داخلی باشد. پزشک باید بدون اتلاف زمان این عارضه را مورد ارزیابی قرار دهد. اگر در سالاد از فلفل قرمز استفاده کرده باشید، احتمال دارد به صورت گول زننده ای لوله گوارش را طی کند و همان طور قرمز رنگ دفع شود.
خون در مدفوع نشانه چیست؟
اما به طور کلی اگر چیزی قرمز در مدفوع دیدید، لزومی ندارد برای تشخیص آن پزشک باشید. وجود چیزی به رنگ خون در مدفوع، به جز در چند مورد حتما خون است.
شاید شایع ترین علت وجود خون در مدفوع، بواسیر یا شقاق مقعد باشد. بواسیر بافت کوچک پف کرده ای است که از محل خود در مقعد خارج شده است. زور زدن موقع دفع مدفوع می تواند آن را به خون بیاندازد. شقاق مقعد هم وجود ترک هایی در پوست اطراف آن است که آن هم در اثر زور زدن زیاد به وجود می آید.
در هر دو مورد، این خون به مدفوع اضافه می شود.
ولی اگر خون مخلوط با مدفوع است، علل دیگری دارد. اگر برای تسکین درد التهاب مفاصل، مقدار زیادی آسپیرین یا دیگر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی خورده اید، مدفوع خونی می شود. این داروها دیواره معده و روده را تحریک کرده و حتی ممکن است زخم ایجاد کنند، که گاهی بدون درد، ولی با خونریزی همراه است.
بیماری التهابی روده – که اختلال گوارشی با علت نامعلوم است – نیز ممکن است مدفوع را خونی کند. این بیماری اغلب با درد همراه است. دیدن خون در مدفوع نشانه چیست؟
همچنین وجود خون در مدفوع ممکن است نشانه وجود پولیپ یا تومور سرطانی در روده بزرگ باشد. بسیاری از پولیپ های کوچک اصلا علامتی از خود بروز نمی دهند تا این که به اندازه مشخصی برسند. خونریزی پولیپ ممکن است بر سطح مدفوع یا مخلوط با آن باشد.
دیورتیکولوز هم از علل دیگر مدفوع خونی میباشد، گر چه کمتر احتمال دارد به آن مبتلا باشید. دیورتیکولوز ضعیف بودن نقاطی از دیواره روده است که برجسته شده و گاهی خونریزی می دهد. این خونریزی کاملا مشخص است، چون یکی دو قطره یا رگه کوچکی از خون نیست و معمولا خونریزی، کاملا واضح است.
سایر علل احتمالی مدفوع خونی اینها هستند:
ناهنجاری در عروق خونی، یا پارگی مخاط مری
زخم دوازدهه، التهاب معده یا خونریزی معده
جراحت یا شی گیر کرده در مجرای گوارشی
عفونت رودهها
تومور روده کوچک
درمان مدفوع خونی
اگر مدفوع تان خونی شد، به پزشک مراجعه کنید. بهتر است هر چه زودتر علت خونریزی معلوم شود.
آب زیاد بخورید. یکی از ساده ترین راه های کاهش زور زدن به هنگام دفع مدفوع و جلوگیری از پیدایش بواسیر و شقاق، نوشیدن زیاد مایعات است. خوردن حداقل شش تا ده لیوان آب در روز از یبوست جلوگیری می کند.