نشانه های آبله مرغان در کودکان
اولین نشانه آبله مرغان در کودکان جوش های روی بدن و کف سر است . این جوش ها شبیه جوش های عادی هستند ، ولی در نوک بعضی از آنها تاول های زرد رنگ دیده می شود . ته جوش ها و پوست اطراف آنها قرمز می شود . تاولهای ظریف در ظرف چند ساعت می ترکند و به صورت پوست به جا می مانند . پوست معمولا به شدت میخارد . کودک بزرگتر یا آدم بزرگسال در هنگام ابتلا به این عارضه تب و سردرد دارد و احساس بیماری می کند ، ولی بچه های خیلی کوچک بیماری را راحت تر از سر می گذرانند . در ابتدای بیماری معمولا تب پایین است ، ولی در ظرف یکی دو روز بعد بالا می رود .
آبله مرغان در کودکان
آبله مرغان در کودکان ممکن است با بیماریهای ثانویه ای چون زرد زخم همراه شود ، بنابراین در معالجه آن دقت کنید ، مخصوصا اگر کودک تب دار و احساس بیماری می کند او را به پزشک برسانید .
پزشک ممکن است برای کاهش خارش آنتی هیستامین و برای کاهش تب استامینوفن را تجویز کند . به کودک یا نوجوان مبتلا به آبله مرغان آسپیرین ندهید . چون احتمال ابتلا به سندرم ری را بالا می برد. به گزارش آسان طب این عارضه غیر متداول اما بسیار خطرناک می تواند صدمات دائمی به مغز و سایر اعضا بزند ، همچنین می تواند مرگبار باشد . علت آن هنوز مشخص نشده است ، ولی غالبا در طی یک بیماری ویروسی پیش می آید . این مساله ثابت شده است که خورد آپرین در طول ابتلای به بیماری های عفونی ، بخصوص آنفولانزا یا آبله مرغان ، ضریب ابتلای به این بیماری را بالا می برد . بنابراین بهتر است به بیمار استامینوفن یا داروهای غیر آسپیرینی داده شود .
خارش را با شستن پوست بدن با آب گرم و جوش شیرین یا مالیدن پودر کاهش دهید .
حتی الامکان نگذارید بچه تاولها را بخاراند ، چون عفونت ثانویه ایجاد می شود . دستهای بچه را روزی سه بار با آب و صابون بشویید و هنگام خواب دستکش نخی به دستش کنید .
آبله مرغان در کودکان معمولا بین یازده تا نوزده روز بعد از ابتلا ، شدید می شود . می توان کودک را شش روز بعد از بیرون ریختن دانه ها به مدرسه فرستاد . تاول های ترکیده و خشک شده بیماری را انتقال نمی دهند و دلیلی برای قرنطینه کردن کودک نیستند .
واکسن آبله مرغان کودکان می تواند از شدت بیماری بکاهد یا کلا مانع بروز آن شود . عوارض ثانویه می توانند جدی باشند و باید معالجه شوند .
آبله مرغان در کودکان بیشتر در 11 سالگی و اطراف ان اتفاق می افتد . شما باید از نکات لازم درباره ان مطلع شوید تا زودتر درمان شود.
این بیماری نباید خیلی طولانی شود.
همچنین جوش های ان را اصلا دست نزنید تا خودش خوب شود. وگرنه جایش شاید تا پایان عمر بر روی پوست شما بماند.
منبع : asanteb.com