درمان تنوسینوویت چگونه است ؟

تنوسینوویت به التهاب پوشش سینوویال نازکی که سطح غلاف تاندونی را می پوشاند اطلاق می شود و از غلاف فیبروی خارجی تاندون مجزا می باشد . همانند بورسیت ، تنوسینویت ممکنست به علت تحریک مکانیکی یا عفونت باکتریایی و یاعوامل رماتیسمی مانند بیماری رماتوئید ایجاد گردد و این تاندوهای سینوویال دار در مچ دست و یا معمولا باریک و حساس هستند . در این بخش درباره درمان تنوسینوویت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

تنوسینوویت چیست ؟

این التهاب در تاندونهای فلکسور و اکستانسور مچ دست علامت دار می شود . البته میکروتروماهای شغلی اتیولوژی اصلی محسوب می شوند ، اما بیماری های زمینه ای رماتیسمال نیز علل این عارضه هستند . شناخته ترین تنوسینویت استنوزانت همانی است که غلاف مشترک تاندونهای آبداکتوور بلند و اکستانسور کوچک شست دست را درگیر میکند که به وسیله ی دو کرون نشوته شده است .

تنوسینوویت دو کرون اغلب نزد خانم های بالای 40 سال بروز میکند . معمولا یکطرفه است . به گزارش آسان طب از نظر آناتومی تاندونهای آبداکتور بلند و اکستانسور کوتاه شست دست کنار همدیگر قرار دارند که از داخل ناودان قدامی انتهای تحتانی رادیوس در قسمت خارجی زائده استیلوئید رادیال عبور می کند . درست در همین نقطه tender point تاننیت دوکرون است ف لذا علامت بیماری شامل درد در ناحیه استیلوئید رادیال بوده که با حرکت مچ و شست دست افزایش می یابد .

بیماری پلی میوزیت ( Polymyositis )  را بشناسید .

راه درمان تنوسینوویت

در این بخش درباره روشهای درمان تنوسینوویت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم :

درمان تنوسینوویت با حذف و قطع حرکاتی که در ایجاد بیماری موثرند

درمان تنوسینوویت با بی حرکت کردن با splints هنگام درد شدید

درمان تنوسینوویت با داروی ضد التهاب

درمان تنوسینوویت با تزریق موضعی استروئید

درمان تنوسینوویت با فیزیوتراپی و حرکت درمانی

در ناحیه مچ دست و انگشتان گاهی کیست های سنوویال مچ دست که در سطح اکستانسیون مچ دست ایجاد میشود .

اغلب به دنبال میکروترومای شغلی می باشد . به گزارش اسان طب گاهی هم این کیست ها از علایم پرآرتریت روماتوئید می باشد و درمان آن تخلیه و انفیلتراسیون استروئید می باشد . در صورت عود جراحی انجام می شود .

درمان تنوسینوویت
درمان تنوسینوویت

درمان تنوسینوویت روشهای مختلفی دارد که در بالا به ان اشاره کردیم . این بیماری به  التهاب پوشش سینوویال نازکی که سطح غلاف تاندونی را پوشانده است گفته می شود.

اگر اطلاعات دیگری در این باره دارید در قسمت نظرات بیان کنید تا دیگران هم از ان استفاده کنند.

منبع :

asanteb.com

‫4.3/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا