اطلاعاتی از درمان سکته مغزی

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون قسمتی از مغز قطع می شود.  بدون خونرسانی، سلولهای مغزی می میرند. وقتی که سلولهای مغزی بمیرند اعمال بدن مختل می شود بعنوان مثال اگر سکته مغزی در قسمتی از مغز که اندام تحتانی را کنترل می نمایند، رخ دهد حرکت این اندام ها دچار اشکال می شود. اختلالات ناشی از سکته مغزی می توانند دائمی یا موقت باشند. این اختلالات از خفیف تا شدید متغیر بوده و گاهی کشنده هستند. هر ساله میلیونها نفر از مردم جهان، در سنین مختلف برای نخستین بار دچار سکته مغزی می شوند. هم چنین هر ساله هزاران نفر در ایران در اثر سکته مغزی جان می دهند. سکته مغزی سومین علت مرگ و میر در دنیا می باشد. سکته مغزی به طور ناگهانی اتفاق نمی افتد. در حقیقت پزشکان می توانند افرادی را که در معرض ابتلاء به سکته مغزی هستند مشخص نمایند . در این بخش درباره روشهای درمان سکته مغزی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

درمان سکته مغزی
درمان سکته مغزی

درمان سکته مغزی

با شناساندن عوامل خطر ساز برای سکته مغزی قادر خواهید بود که از سکته مغزی جلوگیری نمایید . در زیر به برخی از راههای درمان سکته مغزی می پردازیم .

درمان سکته مغزی در سه موقعیت خاص

در این قسمت درباره درمان سکته مغزی در سه موقعیت خاص اطلاعاتی را تقدیم می کنیم :

درمان سکته مغزی : حالت اول شما مستعد سکته مغزی هستید

 به گزارش اسان طب سکته مغزی در اثر مجموعه‌ای از عوامل خطر ایجاد می‌شود. برخی از آنها چون سن، جنس، نژاد و ارث، غیرقابل تغییر است یعنی با افزایش سن، خطر سکته مغزی افزایش می‌یابد و در جنس مذکر نیز سکته مغزی بیشتر دیده می‌شود. از سوی دیگر فاکتورهایی نظیر فشار خون بالا، دیابت ، مصرف سیگار و بیماری‌های قلبی، بویژه اختلال ریتم قلب، بیماری‌های دریچه‌ای قلب و نارسایی قلب از عوامل مستعد‌کننده سکته مغزی محسوب می‌شود.  در درصدی از افراد، سکته مغزی به علت مسائل ژنتیک اتفاق می‌افتد که البته درصد اندکی از موارد سکته مغزی را تشکیل می‌دهد. به بیان دیگر، بعضی بیماری‌های ژنتیکی با افزایش انعقاد‌پذیری خون و با ایجاد لخته در عروق، باعث سکته مغزی می‌شود که این موارد از سکته‌های مغزی بیشتر در اطفال یا جوانان اتفاق می‌افتد.

درمان سکته مغزی : حالت دوم وقتی بیمار سکته را رد می‌کند

این باور کاملا اشتباه است که سکته مغزی همیشه با عوارض شدید و غیرقابل برگشت همراه است، بلکه به گفته دکتر روحانی در بعضی موارد، انسداد شریان مغزی بعد از چند دقیقه تا حداکثر نیم ساعت برطرف می‌شود و علائم عصبی ایجاد شده ناشی از سکته مغزی برگشت می‌کند که در اصطلاح عوام به آن رد کردن سکته می‌گویند. بروز چنین حالتی از این نظر اهمیت دارد که در صورتی که فرد دچار این نوع سکته شود باید بسرعت بررسی شود تا منشأ لخته‌ای که باعث انسداد رگ مغز شده است، شناسایی شده و با درمان آن از احتمال عود سکته مغزی جلوگیری شود. مهم‌ترین اقدامی که اطرافیان بیمار مبتلا به سکته مغزی باید انجام دهند رساندن هرچه سریع‌تر وی به مراکز درمانی، بویژه مراکزی است که امکان مراقبت ویژه از این بیماران را دارند.

یکی از راههای درمان سکته مغزی ای که  ناشی از انسداد شرایین، تزریق داروهایی است که احتمال بازگشایی این عروق را افزایش می‌دهد. البته این درمان در سه ساعت اول، مؤثر است و اهمیت رساندن هرچه سریع‌تر بیمار به مرکز درمانی نیز به همین علت است. در واقع، هرگونه اتلاف وقت، احتمال مرگ و میر و باقی ماندن نقایص دائم عصبی را در بیمار بیشتر می‌کند. این متخصص مغز و اعصاب تاکید می‌کند: در مورد سکته‌های مغزی ناشی از انسداد عروق، در صورتی که بیمار در کمتر از سه ساعت به مراکز درمانی برسد امکان تزریق داروهایی که لخته‌ها را لیز کرده و انسداد عروق را برطرف می‌کند، وجود دارد. البته این درمان که «ترومبولیز» نامیده می‌شود در همه بیماران قابل اجرا نیست، ولی درصد قابل توجهی از بیماران از آن سود می‌برند.

درمان سکته مغزی : حالت سوم بهبودی پس از سکته مغزی

 اختلال حرکتی و راه رفتن به علت ضعف اندام‌ها، اختلال تکلم و اختلال تعادل و در سکته‌های مغزی معتدد، شامل اختلال شناختی و زوال عقل مهم‌ترین عوارضی  است که بعد از سکته مغزی ایجاد می‌شود .  توانبخشی پس از سکته مغزی در کاستن عوارض سکته یعنی مشکلات حرکتی و تکلم و نیز برگشت بیمار به زندگی تقریبا طبیعی، با حداکثر استقلال در انجام امور فردی، تاثیر و نقش زیادی دارد.

زندگی پس از سکته مغزی باید در جهت کاستن از عوامل خطر از جمله کنترل فشارخون، دیابت و چربی بالا با رژیم و دارو، ترک سیگار و دخانیات، داشتن فعالیت فیزیکی کافی، تغذیه سالم و فیزیوتراپی و کاردرمانی باشد.  به خاطر داشته باشید که مهم‌ترین عوامل در پیشگیری از سکته مغزی عبارت است از کنترل عوامل خطری چون فشار خون بالا، دیابت، چربی بالا، قطع دخانیات، فعالیت ورزشی مناسب، کاهش وزن و نیز درمان بیماری‌های قلبی که احتمال سکته مغزی را افزایش می‌دهد. همچنین مصرف داروهای ضد تجمع پلاکت نظیر آسپرین خطر عود سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

درمان سکته مغزی
درمان سکته مغزی

درمان سکته مغزی روشهای مختلفی دارد. برای درمان سکته مغزی و پیشگیری از ان تا جایی که میتوانید چربی و روغن را از وعده های غذایی خود حذف کنید.

ورزش کنید. حتی یک پیاده روی ساده و ارام به مدت 20 دقیقه .

همچنین فکر و خیال نکنید و حرص و جوش نخورید. همه اینها باعث سکته مغزی می شود.

گردآورنده : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا