نحوه ی شروع غذای کمکی به نوزاد
زمان انتقال یا گرفتن از شیر و تبدیل آن به غذای جامد و شروع غذای کمکی در سنین متفاوت در مورد کودکان اشاره شده است . اکثرا پیشنهاد شده به کودکان سه ماهه غذای جامد داده شود ولی هیچ دلیل خاصی برای دادن غذاهای جامد قبل از سه ماهگی ارائه نشده است و ممکن است خطرات اساسی در استفاده زودرس از غذای جامد و شروع غذای کمکی وجود داشته باشد . بیشتر کودکان تا سن 6 ماهگی باید مقداری غذای جامد مصرف نمایند .
برای مثال افزودن غذاهای جامد و شروع غذای کمکی به نوزاد با غلظت انرژی بالا سبب چاقی در افراد می گردد و استفاده ی اولیه از غذاهای غلات شامل کلوتن گندم می تواند بچه را به سمت بیماری سلیاک سوق دهد .

نکاتی درباره شروع غذای کمکی به نوزاد
زمانی که شروع غذای کمکی و جامد برای اطفال آغاز می گردد می توان از اکثر غذاهایی که توسط سایر افراد خانواده مصرف می گردد استفاده کرد . به شرطی که به قطعات ریز تبدیل یا الک گردد . چنین غذاهایی که به صورت تجارتی تهیه می شوند اغلب به صورت شیرین یا شور می باشند . زمانی که طفل شروع به تغذیه با شیر گاو می نماید ، باید از طریق مکمل ها ویتامین d را دریافت کند و چنانچه خیلی کم در معرض نور خورشید برای سنتز ویتامین قرار گیرند به دلیل نیاز باید از روغن کبد ماهی شامل ویتامین A وD ، آب پرتغال شامل ویتامین C استفاده نمایند . از مکمل های ویتامینه A و D و C به شکل قطره نیز استفاده می شود که تا سن 2 یا 5 سالگی باید استفاده گردد .
به گزارش اسان طب با وجود در دسترس بودن ترکیبات ویتامینی مناسب ، رژیم غذایی بعضی اطفال و بچه های جوان فاقد این ویتامین هاست که در یک حد کمی این کمبود برای ایجاد بیماری اسکوربوت و راشی تیسم کافی است . به این نکته باید اشاره کرد که گرچه تعداد کودکانی که از کمبود ویتامین رنج می برند در بریتانیا کم است می توان با افزایش دانسیته ها در مورد نیاز اطفال و با آموزش لازم به مادران برای بهتر کردن غذا و مخلوط کردن آن با مواد ویتامینه راشی تیسم را از بین برده و با این بیماری مبارزه نمود .
ادامه مطالب درباره شروع غذای کمکی نوزاد
به غیر از ویتامین ها ، ماده دیگری که در رژیم کودک کمبود دارد ، آهن است . در زمان تولد ، طفل ذخیره آهن دارد که برای چند ماه کافی است که این مقدار به اضافه ی آهن دریافتی از طریق شیر مادر یا گاو نیاز کودک را برای 4 تا 5 ماه فراهم می کند که بعد از این مدت نیاز به غذای حاوی آهن سبزی های سبز ، گوشت قطعه شده و تخم مرغ مناسب است . کمبود آهن شدید در انگلیس رایج نیست . این مساله در بین کودکان مهاجر مانند مهاجران هندی که رژیم غذایی آنها فاقد آهن است وجود دارد .

به طور کلی شروع غذای کمکی بعد از 6 ماه است. تا 6 ماهگی فقط شیر مادر و در صورت کمبود ان شیر خشک باید به نوزاد داده شود.
بعد از شش ماهگی کم کم این غذای کمکی باید شروع شود. البته بعد از 6 ماه سریع نباید سراغ سوپ های سنگین و … رفت. باید از غذاهای سبک شروع کرد تا معده افراد عادت کند.
البته شما میتوانید از درمانگاهها برگه رژیم غذایی کودک را بگیرید. در انجا نوشته شده که هر ماه میتوانید چه غذاهایی به رژیم غذایی او اضافه کنید.
منبع :
asanteb.com