چگونه از تغذیه مناسب برخوردار شویم؟
تغذیه مناسب برای سلامتی و پیشگیری از بیماری ها ضروری است. ما باید در وعده های غذایی خود انواع مواد ضروری را بگنجانیم تا همه مواد به بدن ما برسد. تا جایی که میتوانیم باید مصرف میوه و سبزی را افزایش و مصرف نمک و چربی را هم کاهش دهیم. با توجه به انچه که درباره انواع ترکیبات مواد غذایی و نیاز بدن به تغذیه مناسب می دانیم اینک باید موادغذایی مصرفی روزانه را طوری انتخاب کنیم که تامین کننده احتیاجات مختلف بدن ما باشد . گاهی برای آسان شدن مطلب از عنوان گروههای غذایی استفاده می کنند .

گروههای غذایی و تغذیه مناسب
گروههای عمده ی غذایی عبارتند از :
1-گروه گوشت و تخم مرغ و ماهی
پنیر را هم در همین گروه قرار می دهند و در واقع این گروه تامین کننده مقدار قابل توجهی از پروتئین از نوع بسیار مرغوب است .
2- گروه حبوبات
این گروه مقدار زیادی پروتئین گیاهی دارد . البته مقدار مواد گلوسیدی (قندی و نشاسته ای ) در آن نیز قابل توجه است .
3- گروه غلات و سیب زمینی
این گروه منبع اصلی تامین گلوسیدها و انرژی و بخش مهمی از غذای روزانه است .
4-گروه چربیها
شامل انواع روغن ها و کره ، این گروه نیز از منابع مهم تامین انرژی است .
5- گروه سبزیجات و میوه جات
این گروه تامین کننده انواع ویتامین ها و مواد معدنی است .
6- گروه شیر و ماست
این گروه از نظر تامین کلسیم و بعضی ویتامین ها اهمیت زیادی دارد – البته سهم قابل توجهی نیز از پروتئین مرغوب از این گروه قابل تامین است .
7- گروه قند و شکر و فرآورده های آن
این گروه فقط منبع تامین گلوسید وانرژی است.

نکاتی درباره تغذیه مناسب و قابل اطمینان
تغذیه مناسب باید دارای انرژی کافی باشد . برای دریافت انرژی کافی باید غذای کافی خورده شود . مقدار کالری مورد نیاز برای هر سن و شرایط فعالیت مشخص شده است .
در رژیم غذایی و تغذیه سالم و مناسب باید پروتئین کافی باشد . خوب است بخشی از پروتئین از نوع پروتئین های حیوانی و سهم بیشتری از پروتئین از غلات و حبوبات تامین شود .
همه روزه باید مقداری سبزیجات تازه و میوه جات در غذای انسان باشد . سبزیجات – نحوه مصرف سبزی ها در رژیم غذایی – را باید قبلا ضد عفونی نماییم . همچنین از لبنیات به خصوص شیر و ماست همه روزه در رژیم غذایی باید استفاده شود .
در برنامه غذایی و تغذیه مناسب به مساله تنوع توجه کنیم و از انواع مختلف مواد غذایی به تناسب فصل استفاده کنیم و سعی کنیم همه روزه از لبنیات نیز به صورتی استفاده کنیم .
پر خوری و کم خوری هر دو نادرست است . به گزارش آسان طب ، اگر قبل از احساس سیری کامل دست از غذا برداریم و تا احساس گرسنگی و میل به غذا نکرده ایم به غذا خوردن مشغول نشویم گرفتار زیاده خوری و عوارض آن نخواهیم شد .
خوب جویدن غذا ، توجه به بهداشت دهان و دندان ، صرف غذا در محیط ارام ، زیاد آب نیاشامیدن در وسط غذا ، خودداری از خوردن غذاهای پی در پی به تامین یک تغذیه مناسب و سالم کمک می کند .
تغذیه مناسب ویژگیهای خاص خود را دارد. نداشتن تغذیه مناسب مستقیما رابطه دارد با بیماری.
یک تغذیه مناسب شامل میوه ، سبزی ، گوشت سفید و قرمز ، حبوبات ، لبنیات و … است. نمک ، روغن و قند جزو سموم موجود در تغذیه هاست که به شدت باید از وعده های ما کم شود.
خوب جویدن این تغذیه ها هم در سلامتی ما تاثیر گذار است.
منبع :
asanteb.com