جوشانده نارنج گاز معده را از بین میبرد
در این مطلب از سایت آسان طب از خواص و مضرات میوه نارنج صحبت می کنیم؛
خواص میوه نارنج :
نارنج میوه ای است از انواع مرکبات و شبیه به پرتقال آبدار و ترش مزه است. درخت آن خوش منظر و دارای گلهای سفید و خوشبو که از گل آن عطر و عرق بهار نارنج می گیرند. قسمتهایی که از درخت نارنج مورد استفاده قرار میگیرد عبارتند از: گل، میوه، برگ درخت و پوست میوه نارنج.
این میوه حاوی ویتامینهای آ- ب ۱ – ب ۲ -ث و مواد معدنی پتاسیم – منیزیم – کلسیم – فسفر و اندکی هم آهن می باشد.
نارنج دارای اثر صفرا آور، مدر، ضد خارش و مقوی حافظه و اعصاب است .مصرف آب مقطر نارنج مخلوط با آب کرفس برای افراد مبتلا به سنگ کلیه توصیه شده است، زیرا مصرف این دو موجب ریز شدن سنگ و در نهایت دفع آن می شود.
مصرف دم کرده شکوفه نارنج چند روز قبل از زایمان در تسهیل زایمان و کاستن درد زائو کمک می کند.
در مورد خانم هایی که به نازایی مبتلا می باشند توصیه شده است که از تخم نارنج به همراه شیر به طور مداوم روزی نیم مثقال صرف کنند. به منظور تقویت معده از دم کرده میوه کال و پوست این میوه استفاده کنید. اشخاصی که مبتلا به یبوست می باشند می توانند پوست نارنج را در مقداری شیر جوشانده و بعد از صافی عبور داده و به مصرف برسانید.
برای افرادی که از ضعف بینایی رنج می کشند و یا این که تمایل به تقویت حس بینایی خود دارند بایستی از اب نارنج زیاد استفاده نمایند.
مصرف این میوه برای افرادی که به بیماری هایی مانند ؛ سوء هاضمه – یرقان – سرماخوردگی – اسهال – اسهال خونی – آسم – نارسایی کبد – دیابت – سردرد- ضعف بینایی – اروغ مکرر – کیسه صفرا – ناراحتیهای قلبی – ضعف اعصاب و نیروی جنسی مبتلامی باشند اثر شفابخشی دارد. .
دم کرده برگ درخت این میوه، دارای اثر محلل بوده و تشنج را از بین میبرد. عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت و بی خوابی را درمان می کند و همچنین برای معطر کردن شربت ها از ان استفاده می کنند.
از پوست این میوه مربا تهیه می کنند، ضد کرم است و گازهای معده را از بین میبرد. برای از بین بردن بی خوابی و تب و کم اشتهایی ۳۰ گرم پوست خشک نارنج را در یک لیتر آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و ۲۰ دقیقه بگذارید دم بکشد بعد آن را صاف کنید و با عسل یا شکر آن را شیرین کنید و قبل از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید.
این میوه خون را شستشو می دهد، سلولهای بدن را به کاروا می دارد و بر فعالیت قلب و کلیه ها می افزاید، همچنین در تامین اشتها و تحریک کلیه و صفرا نیز مؤثر است، در ضمن موجب تولید نیرو و نشاط شده و خستگی را رفع می کند. .
این میوه بهترین خوراکی برای افرادی است که عسلاقه دارند به غذاهای روزانه خود ترشی و چاشنی اضافه کنند، افرادی که به طعم و مزه غذا اهمیت می دهند و بالاخره همه اشخاصی که می خواهند از یک چاشنی سالم استفاده کنند، سفارش شده است که از این میوه استفاده کنند، زیرا این میوه از جمله مرکباتی است که خواص حیاتی داشته و طعمش نیز مطبوع است، همچنین بهترین چاشنی و مؤثرترین محرک اشتها محسوب می شود، این میوه علاوه بر مزه خوب و اشتهاآور ارزش غذایی نیز دارد.
این میوه در رشد و نمو کودکان تأثیر گذاشته و نیروی حیاتی لازم برای اطفال، خانم های آبستن و مادران شیرده را تأمین می کند.
در استعمال خارجی این میوه از شستشو با آب تازه آن در رفع طاسی استفاده میشود ، بخور با نارنج و بعد مالش با گلاب در رفع خلل و فرج پوست – ضماد پخته نارنج در برطرف نمودن جوشی سر و جلوگیری از ریزش موها، جرب و جوش صورت – ضماد پوست زرد این میوه با سرکه در مورد سردرد- ضماد کوبیده پوست نارنج در معالجه گواتر – غرغره با جوشانده گل و برگ این میوه در رفع گلودرد چرکی – ضماد دانه کوبیدهاین میوه با نمک و سرکه در تسکین نیش حشرات و بالاخره مالیدن رب این میوه در رفع سودای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد.
مضرات نارنج :
سبز و نارس این میوه اثر سمی داشته و مصرف آن خطرناک میباشد. زیاده روی در مصرف پوست این میوه موجب افزایش صفرا میگردد.
افراط در مصرف این میوه برای افرادی که مبتلا به ناراحتیهای کبدی و اعصاب مبتلا می باشند اثر زیان بخشی دارد. عرق بهار نارنج اگر بیش از یک سال نگهداری شود خاصیت خود را از دست می دهد و ضرر دارد.