درباره خواص سبزی جعفری و خیار بیشتر بدانید
سبزی جعفری برای سلامتی فواید خیلی زیادی دارد. به عنوان مثال این سبزی دارای آهن بوده و میتواند مشکل کمبود آهن شما را بهبود بخشد. همچنین سبزی جعفری اختلالات کبدی را بهبود بخشیده و بیماری های ادراری و مشکلات سنگ کلیه را درمان می کند. خیار هم علاوه بر اینکه برای زیبایی پوست عالیست برای سلامتی مفید بوده و ادرار آور است. در این بخش مهمترین خواص سبزی جعفری و میوه خیار را به شما معرفی می کنیم.

خواص سبزی جعفری
به گزارش مجله پزشکی آسان طب ، میوه سبزی جعفری حاوی ترکیبات مانند روغن معطر، تانن، ماده رنگی زرد، ویتامین c می باشد. همچنین ریشه سبزی جعفری دارای مواد قندی و معدنی است و برگ جعفری هم خواص کاروتن و آهن دارد.
اثرات دارویی سبزی جعفری
از مهمترین خواص سبزی جعفری میتوان به خاصیت ادرارآور، قاعده آور، اشتها آور و مقوی برای معده اشاره کرد. همچنین سبزی جعفری تصفیه کننده خون، تب تبر و مسکن و ضد فشار خون و دافع سنگ کلیه است.
از دیگر خواص جعفری میتوان به بهبود روماتیسم ، نفخ، اختلالات کبدی، سوء هاضمه، بیماری های ادراری، سنگ کلیه ترشحات زنانه و قطع قاعدگی ناشی از ضعف عمومی بدن در خانم های جوان و طحال و یرقان و اسهال اشاره کرد.

با مقادیر زیاد جریان خون را مخاط ها ، دستگاه گوارش و رحم را افزایش می دهد و محرک این عضو است.
سبزی جعفری مکمل رژیم غذایی و ادرارآور است ، به همین دلیل برای بسیاری از مشکلات ادراری و حبس بول که در خانم ها با بی نظمی قاعدگی همراه می باشد مفید است. مواد معدنی زیاد سبزی جعفری باعث شده است که این گیاه مکمل بسیار مفیدی برای درمان کم خونی باشد. این گیاه شیر مادران شیر ده را افزایش می دهد.
جعفری را خرد کنید و در شیر بریزید و صبح ناشتا بخورید. این شیره برای رفع دردهای عصبی مفید است. شیره برگ جعفری را به مقدار مساوی با الکل 9 و یا 7 درجه می توان مخلوط کرد. و در شیشه های دربسته آن را حفظ کرد و در موقعی که درد اعصاب شروع شده است باید سر انگشت را در این مخلوط کرده و به جایی که درد می کند بمالید. جوشانده گیاه کامل و ریشه سبزی جعفری برای درمان سنگ های و یرقان و انسداد کبد و طحال ، استسقا، دردها یا اختلالات قاعدگی به کار می رود. در استعمال خارجی برگ های آن برای آماس های چشمی و نیز برای درمان ضرب دیدگی و خون مردگی و تورمها مناسب است.
اگر برگ های سبزی جعفری را له کرده و آن را به شکل ضماد درآورند و روی سینه و پستان زنان شیرده که شیر آنها بند امده بمالند فورا شیر آن ها را باز می کند. جعفری سرشار از ویتامین A و خصوصا C و دارای آن و فسفر می باشد. و دارای خاصیت مقوی و اشتها اور و محلل و ادرار آور و برای سینه نیز مفید است و از ابتلای بدن به سرطان جلوگیری می کند. به همین جهت افراد کم خون باید جعفری را جز غذای روزانه خود بگنجانند و یا بچه هایی که دیر رشد می کنند خورانند.
تخم جعفری دارای آپیول است که ماده پرقوتی است و خاصیت ان این است که قاعده اور است. یعنی قاعده های ماهیانه را منظم می کند و در ایام وقوع حالات قاعدگی و اشکال وقوع آن که با درد همراه است مقدار 25/. گرم از اسانس میوه گیاه (آپیول) به کار رود. ضمنا این انسانس خاصیت تب بری هم دارد. و به علت سرشار بودن از آهن برای کم خونی مفید است.
همچنین برگ سبزی جعفری خون ساز بوده و به صورت له شده یا پخته جهت خون مردگی و ضرب دیدگی روی عضو اسیب پذیر و جهت باز شدن شیر پستان زنان مفید است. بهتر است از مصرف زیاد برگ جعفری در هنگام حاملگی پرهیز گردد. چون مقادیر زیاد آن سمی است و سبب خونریزی و سرگیجه است.
خواص خیار چیست ؟
دارای مواد ازته و هیدرو کربنه مواد گوگردی و کمی چربی دارای املاحی از قبیل منگنز، کربنات سدیم و سلولز است در روغن دانه ،خیار که رنگ آن زرد روشن با طعمی شبیه به طعم روغن زیتون است. اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید اسثاریک ، اسید پالمیتیک ، و اسیدهای اشباع نشده مانند اسید لینوئیک وجود دارد.

خواص خیار و اثرات دارویی
طبع خیار سرد و تر و مرطوب است. خیار دارای خواص ادرارآور ، نرم کننده، و ملین، مسهل، دفع کرم کدو، ضد تشویش و دلهره و ضد بی خوابی است. تخم خیار خواب آور، آرام بخش، زردآب آور، ملایم، تصفیه کننده خون می باشد. خیار در موارد ناراحتی های جلدی ، دفع سموم، و چربی های مضرو درمان دردهای کلیوی و رفع التهابات جگر و معده کاربرد دارد. همچنین خیار برای بیمران مبتلا به دیابت و یرقان خوب است. و باعث تقویت کبد و رفع تشنگی می نماید. و برای خرد کردن سنگ های کلیوی و مثانه موثر می باشد. به گزارش اسان طب خیار را میتوان در موارد سوزش ادرار به کار برد. خیار را به عنوان ادرارآور و برای رفع تب های صفراوی خصوصا موقعی که خیار زرد شده و رسیده باشد. در این صورت مزه اش ترش می شود و خاصیت زردآب در آن بیشتراست. تخم خیار ادرار آور است و برای اورام کبد خوب است.
و در فرمول چهاردانه (چهارتخم) وارد است. آب خیار بطور مالیدنی و برای رفع خارش به کار می رود. مواد غذایی خیار خیلی کم است و سلولز زیاد دارد. خیار را بطور سالاد قبل از غذا میل می نمایند.
پوست خیار ویتامین دارد خیارهای تازه و لطیف را بدون اینکه پوست بکنید به قطعاتی که برای ماشین آب میوه گیری مناسب است درآورید و با کمک رنده های معمولی آن را رنده کنید و آبش را بگیرید آب خیار بی مزه است. آب خیار را می توانید با آب سیب و هویج و کرفس بخورید سال هاست آب خیار را در معالجه کلیه مصرف می کنند ، زیرا کلیه ها زا شستشو می دهد و نیز در رژیم غذایی لاغری و تخلیه آن مصرف میشود. خیار دارای ویتامین های A و B و کلروفیل و ده نوع املاح معدنی است. خیاری که زیاد آب داشته باشد. چندان غذاییت ندارد ولی با داشتن سلولز زیاد برای رفع یبوست مفید است. آب خیار سبز را برای اکثر تب های عفونی و شدید و التهابات درونی مصرف می نمایند.. مالیدن پوست خیار بر روی لکه های صورت مفید است. خیار سرشار از ویتامینC است خاصیت غذایی آن کم ولی خییلی خنک است و رفع عطش می نماید.

خواص سبزی جعفری برای کبد
برای پاکسازی کبد باید اول صبح اب بنوشید. پس از ان تا میتوانید اب میوه های رقیق و چای بنوشید. بهتر است روزی 16 لیوان مایعات بخورید.
همچنین برای پاکسازی کبد از سوپ جعفری و پتاسیم استفاده کنید. برای تهیه این سوپ باید پوست سیب زمینی شسته شده و هویج، کرفس، چغندر، جعفری و مقدار زیادی پیاز و سیر(تا ۵۰ حبه) را با هم ترکیب کرده و یک سوپ خوشمزه تهیه کنید.
منبع :
asanteb.com