سفیدک داخلی پیاز و نشانه ها

سفیدک داخلی پیاز یا دروغی پیاز که یکی از بیماریهای مهم پیاز است ، ابتدا در سال 1841 توسط برکلی از انگلستان و سپس از سایر مناطق مرطوب دنیا که کشت پیاز در آنجا معمول می باشد گزارش گردیده است . در ایران بیماری سفیدک داخلی پیاز اولین بار در سال 1345 از گیلان توسط شریف وارشاد و در تیر ماه 1348 از رضائیه بوسیله ی اسدی و در خرداد 1351 از پیازکاریهای اطراف آذرشهر جمع آوری و توسط اسدی و ایزدیار گزارش و بررسی شده است .

سفیدک داخلی پیاز

نشانه های بیماری سفیدک داخلی پیاز

عامل بیماری سفیدک داخلی پیاز ممکن است باعث آلودگیهای موضعی روی برگها گردد و یا به صورت سیستمیک یا عمومی تمام گیاه را مورد ابتلا قرار دهد . در حالت اول معمولا لکه های فرو رفته ، بیضی شکل و به رنگ سبز پریده روی برگها و ساقه های گلدار تشکیل می گردد . نوارهای زرد و سبز به طور متناوب روی برگها ظاهر می شود و سر انجام برگها به رنگ سبز پریده و زرد در می اید . حمله بیماری معمولا در مرحله ای که برگها به اندازه 15 سانتی متر ویا بیشتر رشد کرده اند ، از برگهای مسن خارجی آغاز و به تدریج به برگهای جوان و داخلی پیشرفت می کند . این برگها در محل مورد حمله پژمرده و خم شده و در نتیجه قسمتهای فوقانی آن زرد و خشک شده و می افتد .

به گزارش اخبار پزشکی سایت آسان طب ، در صورت وجود شرایط مرطوب و مساعد اندام های زایشی قارچ عامل بیماری سفیدک داخلی پیاز که در واقع شامل کنیدی و کنیدیوفورها است بصورت لایه نمدی خاکستری مایل به بنفش در قسمتی از سطح برگهای پیاز ظاهر می شود . در پاره ای از فصول سفیدک داخلی پیاز در داخل بوته به حالت عمومی یا سیستمیک پیشرفت کرده و تا اواخر تابستان نشانه ای بروز نمی کند ، به طوریکه کشاورزان خشک شدن نوک برگها را که در اثر تاخیر حمله بیماری به وجود می اید به رسیدن پیاز تعبیر می کنند .

سفیدک داخلی پیاز

اطلاعات علمی دیگر درباره سفیدک داخلی پیاز

از نشانه های بارز این نوع آلودگی ها ، بیرنگی و باریک شدن برگها و بالاخره پیچ خوردگی قسمتهای پائین گیاه است . نشانه های بیماری سفیدک داخلی پیاز روی ساقه های بذری و گل دهنده نیز مانند علائمی است که روی برگها ایجاد می گردد ، با این تفاوت که زخم های حاصله بر روی شاقه های پهن در بوته های بذری مبتلا می شود ، از رشد آنها جلوگیری به عمل آمده و بذور تشکیل شده روی این گونه پایه ها از نظر وزنی سبک و از نقطه نظر جوانه زدن ضعیف و یا عقیم هستند .

به هم پیوستن لکه ها در یک طرف ساقه باعث می شود که ساقه در آن قسمت ضعیف و خشک شده و در اثر سنگینی گرز حاوی بذر و یا وزش باد بشکند . تشکیل بذر در این بوته ها انجام نمی گیرد و یا به مرحله تکوین و تکامل نمی رسد . سیاهک پیاز چیست ؟

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا