لکه قهوه ای یونجه و ویژگیها

بیماری لکه قهوه ای یونجه در ایران ابتدا در سال 1278 توسط ماگنوس گزارش شده است . بیماری لکه قهوه ای یونجه در تمام مناطق دنیا که اقدام به کشت یونجه می شود ، نسبتا وجود داشته و در ایران تاکنون از بروجرد ، اصفهان ، گرگان ، کرج ، کازرون ، کرمان ، خوی ، اهواز ، ارومیه ، شهرستانک ، شاهپور و شمیران گزارش گردیده است . این بیماری در زراعت یونجه اهمیت اقتصادی فراوان داشته و علاوه بر کاهش محصول کیفیت برگها نیز تقلیل می یابد .

لکه قهوه ای یونجه

نشانه های بیماری لکه قهوه ای یونجه

به گزارش اخبار پزشکی سایت آسان طب ،در بیماری لکه قهوه ای یونجه بر روی برگهای جوان یونجه نقاط کوچک ، گرد و قهوه ای رنگ به وجود می آید و معمولا اندازه این نقطه ها محدود و ثابت باقی می ماند و قطر هر یک 2-3 میلیمتر است . از مشخصات عمده لکه آنست که در قسمت وسط لکه آپوتسیوم قارچ عامل بیماری تشکیل می شود . بر اثر حمله بیماری برگ ها اغلب ریخته و از طرفی مقدار تشکیل مواد پروتئینی در برگها نیز کاهش می یابد .

عامل بیماری لکه قهوه ای یونجه

عامل بیماری لکه قهوه ای یونجه قارچی است به نام :

Pseudopeziza medicaginis (Lib . ) Sacc.

آپوتسیوم های قارچ بر روی استرومائیکه در زیر اپیدرم وسط لکه برگ تشکیل شده به وجود می اید . این آپوتسیوم ها به صورت منفرد و یا دسته ای خواهند بود . سپس با پاره شدن اپیدرم هیمنیوم در سطح خارجی برگ قرار می گیرد .

پریتسیوم های قارچ در داخل آپوتسیوم محدود شده و در فواصل آسکها نیز رشته های عقیم یا پارافیزها که کمی بلندتر از آسکها هستند قرار گرفته اند . آسکها چماقی شکل و در هر آسک تعداد هشت عدد آسکوسپور درد و ردیف وجود دارد . آسکوسپورها بیرنگ ، تخم مرغی کشیده و بدون جدار عرضی و طول آنها 8-14 میکرن می باشد .

لکه قهوه ای یونجه

مبارزه با بیماری لکه قهوه ای یونجه

بهترین راه مبارزه با بیماری لکه قهوه ای یونجه  آنست که برداشت محصول سبز یونجه به موقع انجام گیرد و حداکثر خسارت بیماری از دست دادن دو نوبت چین محصول می باشد . نشانه های بیماری لکه قهوه ای برنج  چیست ؟

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا