راه های درمان آرتروز چیست ؟
درمان آرتروز یکی از مسائل امروز در دنیای پزشکی است. آرتروز از بیماری های معمول کودکی نیست ، اما برخی از کودکان خردسال به انواع ناراحتی های مفاصل مبتلا می شوند. آرتروز یک بیماری جدی است و ممکن است باعث ناهنجاری های دائمی مفاصل شود. انواع مختلفی از آرتروز وجود دارد که هر کدام با التهاب یک یا چند مفصل همراه اند. معمولا آرتروز به صورت گرمی، نرمی، سفتی و گاه تورم ناحیه مربوطه بروز می کند. در این بخش درباره روشهای درمان آرتروز اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
روش های درمان آرتروز
انواع مختلفی از آرتروز وجود دارد که هر کدام با التهاب یک یا چند مفصل همراه اند . معمولا آرتروز به صورت گرمی ، نرمی ، سفتی و گاه تورم ناحیه مربوطه بروز می کند . علل احتمالی این بیماری ممکن است حادثه دردناک یا صدمه به مفصل باشد ، یا عفونتی ویروسی ، باکتریایی یا قارچی مفاصل در کار باشد . مثلا گلودردی که معالجه نشده باشد ممکن است باعث شود باکتری از طریق جریان خون در سراسر بدن گردش کند و به چندین نوع عفونت از جمله التهاب مفاصل منجر شود . سایر عوامل آرتروز عبارت اند از اختلال های مربوط به بدکاری نظام ایمنی ، دیابت یا واکنش های آلرژیک . گاهی ناراحتی مفاصل پس از واکسیناسیون های عادی نمایان می شود .
این مربوط به مواردی است که نظام ایمنی بدن خوب کار نمی کند و آنتی بادی هایی تولید می کند که به بافت های خود بدن حمله می کنند . نتیجه آن ناراحتی مفصلی و تبی است که مشخصه آرتروز رماتیسمی کودکان است طوری که حتی بچه های دوساله هم به آن مبتلا می شوند .
هشدار : مفاصل دردناک و متورم ، لنگیدن ، ناراحتی و درد بدن و نوسانات تب همگی نشانه ایی هستند که در صورت مشاهده ی آن ها باید با پزشک تماس بگیرید . درمان ارتروز اگر به موقع باشد ، جلوی بیماری بلند مدت را می گیرد .
درمان آرتروز به طور مرسوم
امروزه آسپیرین معمولا اولین داروی درمان آرتروز محسوب می شود .
هشدار : هرگز نباید بدون تجویز پزشک به کودکان آسپیرین داد ، چون خطر سندروم رای را که بیماری بالقوه مهلکی است افزایش می دهد .
پزشکتان مناسب ترین داروی مسکن برای کودکان را تجویز خواهد کرد . برای درمان آرتروز در انواع پیشرفته بیماری ممکن است داروهایی چون آنتی بیوتیک های خوراکی و هرازگاهی تزریق کورتیکوسترویید تجویز شود .
به گزارش سایت اسان طب ، فیزیوتراپی معمولا برای بسیاری از کودکان و نوجوانان مفید است و آن ها را قادر می سازد در فعالیت های ورزشی شرکت کنند و ممکن است مانع از بروز عوارضی شود که در بلند مدت به ضعیف شدن آن ها می انجامد .
یوگا برای بهبود وضعیت حرکتی کودکان مبتلا به آرتروز عالی است . پیاده روی ورزش بسیار خوبی است و شنا هم برای حفظ دامنه حرکتی کوک عالی است . حمام گرم ، دوش داغ با گذاشتن حوله ای گرم و مرطوب روی محل خشکی و ناراحتی مفاصل را کاهش می دهد . آرتروز زانو در افراد چاق بیشتر است .
درمان آرتروز بصورت خانگی
آرتروز بیماری شایعی نیست ، اما کودکان بسیاری را با ناراحتی مفاصل دیده ام . اغلب این کودکان با انواع زیور آلات مسی – از دست بندهای ظریف و قشنگ مسی گرفته تا مفتول مسی ساده ای که دور مچ دست یا قوزک پایشان بسته اند – به مطبم می آیند . اوایل علت این کار را نمی فهمیدم ، اما حالا این زیورآلات را قبول دارم .
گفته می شود مس جذب شده از طریق پوست به طور موقت درد آرتروز را تسکین می دهد .
به طور کلی متخصصان رماتیسم رسما استفاده از زیورآلات مسی را تایید نمی کنند ، ولی بعضی از آن ها در برابر بیمارانی که این زیورآلات را انتخاب کرده اند سرشان را به نشانه تایید تکان می دهند .
این نسخه را یکی از همکاران در پراگ در یک سمپوزیوم بین المللی به من داد : برای درمان آرتروز دو قاشق چای خوری مخلوط سرکه سیب و عسل را در نیم لیتر آب حل کنید تا کودکانتان هر روز سه بار این نوشیدنی را با غذایش بخورد ( به کودکان زیر یک سال هرگز نباید عسل داد چون ممکن است کپک داشته باشد و باعث عفونت شود )
درمان آرتروز روشهای گوناگونی دارد که در این بخش به برخی از انها اشاره کردیم.
همانطور که در بالا گفتیم ظروف مسی ، زیورالات مسی و خوراکی های مس دار در تسکین آرتروز تاثیر گذار هستند.
منبع :
asanteb.com