معرفی تعدادی از آنتی بیوتیک‌های طبیعی

برخی از مواد طبیعی دارای خواص ضد باکتری هستند اما برای استفاده ایمن و هنگامی که فرد باید از آن‌ها استفاده کند، آنتی بیوتیک‌های نسخه‌ای مانند پنی سیلین وجود دارند که سال‌ها است به افراد در درمان بیماری‌ها کمک می‌نمایند اما با این‌حال اکثرا تمایل به استفاده از آنتی بیوتیک‌های طبیعی برای درمان خود دارند.طبق تحقیقات انجام شده 1 نفر از هر 10 نفر پس از مصرف آنتی بیوتیک دچار عوارض جانبی و آسیب به سیستم گوارشی می‌شوند و همچنین از هر 15 نفر 1 نفر به این نوع از داروها آلرژی دارند.

آنتی بیوتیک‌های طبیعی و بررسی آن

در اینجا هفت مورد از بهترین آنتی‌ بیوتیک‌های طبیعی را به شما معرفی کرده و اطلاعاتی را در رابطه با جلوگیری از پیشرفت عوارض و زمان مراجعه به پزشک در اختیارتان قرار خواهیم داد.

آنتی بیوتیک‌های طبیعی

معرفی هفت مورد از بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی

مورد اول، سیر و فواید آن

فرهنگ‌های مختلف در سراسر جهان سالیان سال است که از سیر به عنوان پیشگیری کننده یا درمان بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات استفاده می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که سیر می‌تواند درمان موثری برای بسیاری از انواع باکتری‌ها، از جمله سالمونلا و اشریشیا کُلی (E. coli) باشد.

مورد دوم، تاثیرات عالی عسل

از زمان ارسطو، عسل به عنوان یک پماد التیام بخش برای انواع زخم‌ها استفاده می‌شد تا آن‌ها از بین بروند و از عفونت جلوگیری نمایند. امروزه متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در درمان زخم‌های مزمن، سوختگی، زخم، لقاح و پیوند پوست مفید هستند. به عنوان مثال، نتایج مطالعاتی از سال 2016 نشان می‌دهد که پانسمان عسل می‌تواند به بهبود زخم کمک کند.

اثرات ضد باکتری عسل معمولا به مقدار پراکسید هیدروژن کمک خواهد کرد. با این‌حال، عسل مانوکا باکتری‌ها را از بین می‌برد، هرچند که محتوای پراکسید هیدروژن پایین‌تر است.

یک مطالعه در سال 2011 حاکی از آن بود که شناخته شده‌ترین نوع عسل، حدود 60 نوع باکتری را مهار می‌کند، همچنین نشان داد که عسل زخم‌های آلوده به استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) را نیز بهبود می‌بخشد. عناصر ضد باکتری دیگر هم در کنار عسل ممکن است به بهبود زخم‌ها کمک نمایند.

مورد سوم، فواید استفاده از زنجبیل

زنجبیل یک آنتی بیوتیک طبیعی به شمار رفته و بسیار مفید می‌باشد، تا جایی که جامعه علمی نیز این قضیه را تایید کرده و آن را یکی از بهترین‌ها می‌داند. مطالعات متعدد، از جمله مطالعه منتشر شده در سال 2017، نشان دهنده توانایی زنجبیل برای مبارزه با بسیاری از گونه‌های باکتری است.

محققان همچنین توانایی زنجبیل را برای مبارزه با به هم خوردن حال در سفر دریایی، حالت تهوع و کاهش سطح قند خون بررسی می‌کنند.

مورد چهارم، اکیناسه یا سر خارگل

سر خارگل بومی آمریکای شمالی است اما امروزه در اروپا، آسیا و حتی برخی نقاط ایران نیز کشت می‌شود. یکی از خواص این گیاه درمان صدمات و عفونت‌های زخمی می‌باشد. یک مطالعه منتشر شده نیز اظهار دارد که سر خارگل بسیاری از باکتری‌ها را از بین می‌برد. اکیناسه ممکن است با التهاب ناشی از عفونت باکتری نیز مبارزه کند.

مورد پنجم، گل مهر طلا

گل مهر طلا معمولا در چای یا کپسول برای درمان مشکلات تنفسی و گوارشی مصرف می‌شود. با این‌حال، ممکن است با اسهال باکتریایی و عفونت‌های دستگاه ادراری نیز مبارزه نماید.

علاوه بر این نتایج مطالعه اخیر، از استفاده این گیاه برای درمان عفونت‌های پوستی خبر داد. فردی که داروهای تجویزی مصرف می‌کند باید قبل از مصرف قرص گل مهر طلا با پزشک خود مشورت نماید، زیرا این مکمل می‌تواند باعث ایجاد اختلال شود.

این گیاه همچنین شامل berberine، یک جزء مهم از آنتی بیوتیک‌های طبیعی است. توجه داشته باشید که این آلکالوئید برای نوزادان و زنان باردار یا شیرده مناسب نیست.

مورد ششم، استفاده از گل میخک

گل میخک به طور سنتی در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره گیاه گل میخک می‌تواند در برابر بسیاری از انواع باکتری‌ها، از جمله E. coli موثر واقع شود.

آنتی بیوتیک‌های طبیعی

مورد هفتم، گیاه پونه و تاثیر آن

برخی معتقدند که پونه سیستم ایمنی بدن را افزایش داده و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند، همچنین ممکن است دارای خواص ضد التهابی باشد.

در حالی که محققان تاکنون این ادعاها را تایید نکرده‌اند اما برخی مطالعات نشان می‌دهند که پونه به عنوان یکی از آنتی بیوتیک‌های طبیعی بسیار موثر عمل خواهد کرد، به ویژه هنگامی که آن را به روغن تبدیل نمایند.

خطرات آنتی بیوتیک‌های طبیعی

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ لزوما هر چیز طبیعی نمی‌تواند امن باشد. مقدار و غلظت مواد فعال در میان مارک‌های مکمل متفاوت است، بنابراین اگر قصد استفاده از این مکمل‌ها را دارید باید برچسب‌ آن‌ها را با دقت مطالعه کنید، همچنین باید به ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود اطلاع دهید.

در حالی که سیر پخته شده معمولا برای مصرف مفید است، اما تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف سیر متمرکز شده ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد و این موضوع می‌تواند برای افرادی که در معرض جراحی قرار دارند بسیار خطرناک باشد. کنسانتره سیر همچنین ممکن است سودمندی داروهای HIV را کاهش دهد.

نقره کلوئیدی نیز به عنوان یک درمان برای انواع بیماری‌ها، از جمله طاعون بوبونیک و HIV توصیه می‌شود. با این‌حال، با توجه به مرکز ملی سلامت، این ماده می‌تواند خطرناک باشد.

مصرف مکمل‌های نقره کلوئیدی ممکن است با اثربخشی آنتی بیوتیک‌ها و داروهایی که برای درمان ضعیف غده تیروئید مورد استفاده قرار می‌گیرند، همراه باشند.

زمان استفاده از آنتی بیوتیک‌های تجویزی

با توجه به افزایش بیماری‌های مقاوم به دارو، اکثر پزشکان آنتی بیوتیک‌ها را تجویز نمی‌کنند مگر اینکه آن‌ها موثر و ضروری باشند.

آنتی بیوتیک‌ها اغلب در موارد نامبرده شده زیر تجویز می‌شوند:

جلوگیری از گسترش بیماری‌های عفونی

جلوگیری از یک وضعیت جدی یا کشنده

بهبود سرعت بیماری یا آسیب

جلوگیری از پیشرفت عوارض

اگر به یک فرد آنتی بیوتیک تجویز شود، وی باید کل دوز مصرفی را استفاده کند. این موضوع به خصوص در افراد دارای خطر بالاتری از عفونت باکتریایی و یا افرادی که در معرض ابتلا به بیماری‌های روانی هستند، مهم‌تر می‌باشد مانند موارد زیر:

جراحی

دریافت شیمی درمانی

HIV مثبت

مصرف انسولین برای دیابت

زندگی با نارسایی قلبی

زخم‌های جدی

بیش از 75 سال سن

نوزادان زیر 3 روز

هنگامی که یک فرد به آنتی بیوتیک‌های تجویزی حساس است یا برای وی عوارض جانبی در پی دارد، باید به پزشک مراجعه کند و از او مشورت بگیرد.

آنتی بیوتیک‌های طبیعی

جمع‌بندی

با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، هر ساله بیش از 2 میلیون آمریکایی از باکتری‌های مقاوم به مواد مخدر نابود می‌شوند و در نتیجه 23000 مرگ و میر سالانه را تجربه می‌کنند. این باکتری نوعی تهدید رو به رشد است و ممکن است که آنتی بیوتیک‌های طبیعی استفاده شوند. در حالی که آنتی بیوتیک‌های طبیعی ممکن است موثر واقع شوند اما آن‌ها همچنین دارای خطراتی نیز می‌باشند. با این‌حال، تحقیق در رابطه با این نوع از درمان‌ها در حال رشد بوده و تعداد بیشتری از موارد مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا