خواص شنبلیله و مضرات آن در طب سنتی
خواص شنبلیله بی نظیر است . شستن سر با آب شنبلیله موجب رفع شوره سر و تقویت موهای شما می شود . ماسکی حاوی شنبلیله کوبیده و عسل تهیه کنید و به صورت خود بمالید و بگذارید کمی بماند. این ماسک چروک صورت را رفع و رنگ صورت را باز می کند. همچنین به مرور زمان کک و مک را رفع می کند. اگر در جوشانده شنبلیله بنشینید چسبندگی و ترشحات رحمی رفع شده و رحم های سفت نرم خواهد شد. همچنین منجر به بازشدن دهانه رحم و زایمان اسان تر می شود.
خواص شنبلیله برای سلامتی
از خواص شنبلیله اینست که اگر جوشانده شنبلیله را با عسل قبل از غذا میل کنید اثری ملین دارد. اما اگر آرد تخم ان را میل کنید شکم را سفت کرده و اسهال را درمان می کند. شنبلیه سبب افزایش نیروی جنسی و میل جنسی می شود. برگ شنبلیله ادرار اور و ملین است و اختلالات کبد ، ورم طحال ، درد کمر و سردی مثانه را رفع می کند.
از خواص شنبلیله اینست که مصرف ان قند خون افراد دیابتیک را کنترل میکند . همچنین اشتها را زیاد کرده و سبب افزایش وزن می شود . برای درمان آکنه و درمان ریزش مو از شنبلیله استفاده کنید. باید یاداوری کنیم که شنبلیله دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضد التهابی، ضد میکروبی، تحریک کنندگی ایمنی، ضد ملانوژنز (تیره شدن رنگ پوست) و مهار مسمومیتهای کبدی و کلیوی هست و مصرف ان برای شما فواید زیادی دارد.
از دیگر خواص شنبلیله اینست که لعاب موجود در دانه شنبلیله موجب کاهش نفخ ، رفع یبوست می شود و ترک ناخن را درمان میکند و تخم شنبلیله شیر مادران شیرده را افزایش می دهد.
اگر روزانه 56 گرم تخم شنبلیله را مصرف کنید بعد از 24 هفته کلسترول خونتان حدود 14 درصد و میزان خطر حمله قلبی حدود 25 درصد کاهش خواهد یافت. یک قاشق غذا خوری تخم شنبلیله را پودر کرده با اب ترکیب کنید، سپس پارچه ی تمیز آغشته به این مخلوط را روی محل مورد نظر بمالید. این کار موجب رفع آبسه ، سوختگی ، اگزما و نقرس خواهد شد .
تخم شنبلیله کلسترل مضر را میکاهد. سوخت و ساز بدن را حفظ می کند. خون را تصفیه خواهد کرد. همچنین آسان طب موجب دفع سموم می شود. خلط را از بین برده و موجب تمیزی سیستم گوارشی می شود. شنبلیله حافظه را تقویت می کند. ضد سرطان است. فیبر زیادی دارد و از بروز بیماری قلبی جلوگیری می کند.
علایم یائسگی را کم میکند. اگر دهانتان زخم است برگهای شنبیله را در ابی بخیسانید و سپس با ان اب غرغره کنید . برگ شنبلیله ویتامین سی و کا دارد و فواید خاص خود را دارد . ( خواص و فواید شنبلیله )
مضرات شنبیله
اگر بیش از هشت گرم دانه شنبلیله را بخورید ممکن است افت قند پیدا کنید. گاهی مصرف زیاد شنبیله منجر به عوارض خفیف گوارشی مثل تهوع و نفخ خواهد شد. یکی دیگر از عوارض شنبلیله واکنشهای واکنشهای آلرژیک بسیار اندک، به صورت رینیت، خس خس سینه، غشی و آنژیوادم صورت، به دنبال خوردن یا استنشاق دانه های آن می باشد. پس در مصرف ان زیاده روی نکنید . همه چیز را در حد اعتدال باید مصرف کرد .
منبع : https://mag.asanteb.com