چای ترش و بررسی مزیتهای گوناگون آن
چای ترش نوعی چای گیاهی قرمز رنگ بوده و به هر دو صورت سرد و گرم قابل مصرف میباشد. این چای حاوی ویتامین C و مواد معدنی است و به طور سنتی به عنوان دارو قابل استفاده خواهد بود. بسیاری از مردم با گلهای زیبا گیاه هبیسکوز آشنا هستند، این گیاه از آغاز، در شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا وجود داشته اما هماکنون در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکند.
چای ترش و بررسی کامل فواید آن
در اینجا قصد داریم تا به بررسی کامل مزایا و خطرات احتمالی مصرف چای ترش بپردازیم، قطعا این مقاله برای شما و کسانی که هنوز این چای را امتحان نکردهاند بسیار ارزشمند خواهد بود.
موضوعات این مقاله شامل موارد زیر خواهد بود:
مزایای بهداشتی استفاده از چای ترش
تجزیه تغذیهای چای ترش
انواع چای ترش
عوارض جانبی و خطرات احتمالی استفاده از چای ترش
از گیاه هبیسکوز علاوه بر چای ترش، نوشیدنیهای دیگری نیز تولید میشود که برخی از آنها عبارتند از:
چای سودان
چای قرمز
گل جامائیکا
مزایای بهداشتی استفاده از چای ترش
از لحاظ تاریخی چای ترش در کشورهای آفریقایی برای کاهش دمای بدن، درمان بیماریهای قلبی و گلو درد استفاده شده است، در ایران نیز این چای برای درمان فشار خون بالا استفاده میشود. مطالعات اخیر تاثیر مثبت چای ترش را برای درمان فشار خون و کلسترول بالا تایید کرده است.
چای ترش و فشار خون بالا
مطالعه انجام شده در سال 2010 نشان داد که چای ترش، فشار خون بالا را در افراد کاهش میدهد. طی این مطالعه، دو گروه از شرکتکنندگان مورد آزمایش قرار گرفتند؛ گروه اول به مدت 6 هفته از چای ترش مصرف کرده و گروه دوم نیز از داروها و سایر نوشیدنیها استفاده نمودند و بر اساس آن مشخص شد افرادی که از چای ترش استفاده کردند، در طی این مدت فشار خون آنان به شدت کاهش یافت.
بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال 2015 مشخص شده است که مصرف چای ترش به میزان قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش میدهد، اما برای تایید این نتایج هنوز مطالعات بیشتری لازم است.
چای ترش و رابطه آن با کلسترول
همراهان همیشگی مجله پزشکی آسان طب؛ در سال 2011 تحقیقاتی مبنی بر مقایسه نتایج مصرف چای ترش و سیاه در میزان کلسترول انجام شد که طی آن 90 نفر از افراد مبتلا به فشار خون بالا به دو گروه تقسیم شده و هر دو روز، یک بار به مدت 15 روز از چای ترش و سیاه مصرف کردند. پس از گذشت 30 روز هیچ یک از گروهها تغییرات خاصی در میزان کلسترول LDL یا کلسترول بد خود نداشتند اما هر دو گروه میزان کلسترول HDL یا کلسترول خوب خود را افزایش دادند.
با اینحال، مطالعات دیگر نتایج متفاوتی را نشان دادهاند. طبق بررسیهای سال 2013 مشخص شد که مصرف چای ترش میزان کلسترول را به میزان قابل توجهی کاهش نمیدهد. مطالعات سال 2014 نیز در این زمینه نشان داد که مصرف چای یا عصاره هبیسکوز باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید میشود. بنابراین هنوز مطالعات با کیفیتتری برای بررسی تأثیر مصرف این چای بر سطح کلسترول مورد نیاز است.
بررسی تجزیه تغذیهای چای ترش
این چای به طور طبیعی حاوی کالری کمی بوده و فاقد کافئین است و میتوان آن را به هر دو صورت گرم و سرد مصرف کرد. از آنجا که چای هبیسکوز به طور طبیعی ترش است، اغلب به آن شکر یا عسل اضافه میکنند تا کالری و کربوهیدرات چای را بالا ببرند.
ارتباط این چای با سلامتی قلب در واقع به دلیل وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانینها است که به طور طبیعی در انواع توتها نیز موجود بوده و سبب قرمزی آنها خواهد شد.
انواع چای ترش موجود
این چای میتواند در فرمهای نامبرده شده در زیر موجود باشد:
چای کیسهای تک
چای آماده برای نوشیدن
گلبرگ گل برای دم کردن
عصاره آن به صورت مایع
پودرهای بسته بندی شده
عوارض جانبی و خطرات احتمالی استفاده از چای ترش
بررسیهای سال 2013 نشان داد که دوزهای بسیار بالایی از عصاره هبیسکوز سبب آسیبهای کبدی خواهد شد. در همان بررسی گزارش شده است که عصاره هبیسکوز با هیدروکلروتیازید (دیورتیک) در حیوانات و با استامینوفن در انسانها مرتبط است.
افرادی که از چایهای گیاهی برای درمان بیماری خود استفاده میکنند باید با پزشک در این رابطه مشورت نمایند، زیرا برخی گیاهان نسبت به داروها توانایی درمانی بالایی ندارند. زنان باردار و یا شیرده نیز نباید از این چای مصرف نمایند.
ممکن است مصرف این چای بر میزان قندخون تاثیر گذاشته و کنترل قندخون را در طول عمل جراحی و پس از آن با مشکل مواجه سازد، لذا حداقل دو هفته پیش از جراحی مصرف چای ترش را متوقف کنید. لازم به ذکر است که هبیسکوز میتواند میزان قند یا فشار خون را کاهش دهد، در هر صورت لازم به ذکر است که مصرف هر نوع مادهای حتی اگر مفید نیز باشد باید در حد تعادل بماند و در غیر این صورت احتمال اینکه عوارضی را ایجاد نماید به دور از ذهن نیست.
به طور کلی مصرف متعادل چای ترش توصیه میشود اما با اینحال، محصولات دیگر گیاه هبیسکوز تنظیم نشده و ممکن است حاوی آن چه که ادعا میشود، نباشند.
برخی از این محصولات موارد زیر را در بر خواهد گرفت:
انواع مکملها
کپسولها
عصارهها
حد مجاز مصرفی این چای
مقدار مصرفی گل خشک شده این گیاه 10 گرم به صورت روزانه و در صورت مصرف عصاره، حداکثر 100 میلیگرم از آن توصیه میشود.
مصرف چای ترش در سراسر جهان
این چای در آفریقا هم به صورت سرد و هم به صورت گرم مورد استفاده قرار گرفته و معمولا در خیابانها فروخته میشود. آفریقاییها در جشنهای عروسی خود نیز با یک لیوان چای ترش از میهمانان پذیرایی میکنند.
مصرف این چای در تایلند به صورت سرد بوده و در زمان مصرف به شدت آن را شیرین میکنند. آنها معتقدند که چای ترش موجب کاهش کلسترول خواهد شد. این چای در ایتالیا به صورت داغ سِرو شده و اغلب به آن قند و یا آب لیمو اضافه میکنند.
این چای در اکثر کشورهای آسیایی مثل چین، هند، مالزی و خاورمیانه مصرف شده و استفاده از آن در جامائیکا به شدت متداول است، اکثر گیاهان دارای خواص دارویی زیادی هستند و باید توجه داشت که کشورهای زیادی همانند موارد نام برده شده به این موضوع توجه ویژهای دارند.
Source: http://asanteb.com