قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate

قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate دارویی شبه مخدر برای درمان اسهال است و در داروخانه ها یافت می شود. متاسفانه به خاطرخاصیت مخدری آن گاهی اعتیاد به آن هم مشاهده شده و حتی در برخی موارد معتادین به سایر مواد مخدر اگر ماده مخدرشان را پیدا نکنند از آن استفاده میکنند. این را نگفتیم که کلا قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات بد است . منظورمان این است فقط در موارد ضروری از ان استفاده کنید و از مصرف زیاد ان خودداری کنید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعاتی را درباره این قرص در اختیارتان می گذاریم.

این مطلب از سایت آسان طب asanteb.com کپی شده است.

قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات
قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات

قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate

قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate با کاهش دادن حرکات روده زمان عبور غذا از روده‌ها و جذب آب اضافی را افزایش میدهد و در نتیجه سبب کاهش میزان اسهال می شود.

البته گاهی افراد بدون تجویز پزشک آن را برای درمان انواع اسهال حتی اسهال عفونی استفاده میکنند که این کار باعث می شود عفونت ها در روده بماند و کم کم اسهالشان تشدید یابد. همانطورذ که گفتیم این دارو مخدر هم هست. پس مصرف زیاد ان موجب وابستگی جسمی‌ می‌ شود.

موارد منع مصرف قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate (قرص دیفنوکسیلات)

همچنین وقتی این دارو را زیاد مصرف کنیم بدن نسبت به ان قوی می شود یعنی نسبت به آثار ضداسهال آن تحمل ایجاد می‌شود و درنتیجه با قطع دارو بیمار دچار اسهال شدیدتر خواهد شد.

در صورت وجود تب بالا یا اسهال خونی نباید از دیفنوکسیلات استفاده شود. تذکر میدهیم که مصرف قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate باید با نسخه پزشک و بر اساس تشخیص او و نوع اسهال باشد و همچنین در دوره کوتاهی مصرف شود.

بیشتر بدانید : عوارض قرص ریسپریدون چیست ؟

مصرف قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate برای کودکان زیر دو سال ممنوع است.

عوارض مصرف قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate

از عوارض قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات Diphenoxylate میتوان به سرگیجه و خواب‌آلودگی اشاره کرد. پس باید سعی شود در مواقع رانندگی و کارهای مهم مصرف نشود.

یکی دیگر از عوارض قرص دیفنوکسیلات Diphenoxylate التهاب لوزه‌المعده، کند شدن تنفس و شوک آنافیلاکسی می باشد.

از دیگر عوارض قرص دیفنوکسیلات می توان به خشکی دهان ، گر گرفتگی ، تاری دید ، یبوست های مزمن ، خواب آلودگی ، بی اشتهائی ، خارش ، مشکلات تنفسی ، تشنج ، اشکال در دفع ادرار ، تاول های شدید عفونی ، نا توانی جنسی ، تیک های عصبی و …. اشاره کرد.

به گزارش آسان طب قطع یکباره قرص دیفنوکسیلات در مصرف های با دوز بالا خصرناک است و باید بدانید که هیچ داروئی جوابگوی رفع علائم آن نیست. شما باید به صورت پله پله ان را کم کنید و سپس حذف کنید.

قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات ( قرص دیفنوکسیلات ) پرفروشترین داروها

طبق بررسی هلای بدست امده قرص ضد اسهال دیفنوکسیلات، چهارمین داروی پر فروش یا پرمصرف ایران در سال گذشته است. در حالی که مصرف بالای این داروی تحت کنترل، با وجود اعمال محدودیت های شدید،کمی عجیب است.

مطابق آمار بدست امده 835 میلیون قرص 2.5 میلی گرمی دیفنوکسیلات طی سال گذشته فروخته شده و جالب است بدانید قرص دیفنوکسیلات بعد از استامینوفن کدئین،قرص سرماخوردگی بزرگسالان و آموکسی سیلین پرفروش ترین دارو در ایران است. علت این پرفروش بودن استفاده زیاد معتادان است. چون معتادها باید حداقل ده قرص با هم بخورند.

این مطلب از سایت آسان طب asanteb.com کپی شده است.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا