حقایقی که باید در مورد کاشت ناخن بدانید
کاشت ناخن یک روش برای زیبایی ناخن است که عوارض خاص خود را دارد. توصیه می کنیم اگر ناخن های تان سالم است اینکار را نکنید. کاشت ناخن فقط به افرادی توصیه می شود که ناخن های شان مادرزادی مشکل دارد. انواع کاشت ناخن به دسته های مختلفی مثل کاشت پودری، کاشت قالب و کاشت ژله ای تقسیم می شود.

کاشت ناخن
خانم ها به دلایل مختلفی کاشت ناخن انجام می دهند ؛ برخی صرفاً برای زیبایی و برخی دیگر به دلیل مشکلات ناخن های شان و برای پوشاندن ناخن هایی که به گفته خودشان رنگ و روی زیبایی ندارد انواع کاشت را تجربه می کنند. مهم نیست به چه دلیل و با چه انگیزه ای کاشت ناخن را انتخاب می کنید ؛ مهم این است که با واقعیت ها و عوارض کاشت ناخن آشنا شوید.
انواع کاشت ناخن
کاشت قالب
در این نوع از کاشت ناخن مواد را داخل قالب ناخن مصنوعی می گذارند تا شکل آن را به خود بگیرد.ابتدا مواد ضد قارچ را روی ناخن می زنند و بعد قالب را روی ناخن فشار می دهند تا مواد روی ناخن خشک شود بعد از چند دقیقه ناخن مصنوعی را بر می دارند. در این نوع کاشت دیگر سوهان کشی نمی شود و از چسب ناخن هم استفاده نمی شود این نوع کاشت و در عین حال بی کیفیت ترین است. در این نوع کاشت به دلیل این که عمل سوهان کشی انجام نمی شود بعد از مدت کوتاهی به اصطلاح ناخن هوا می گیرد و جمع شدن هوا زیر ناخن کاشت یکی از مهم ترین دلایل برای به وجود آمدن قارچ است. در این نوع کاشت باید مراقب بود تا ناخن ها کمترین تماس را با آب داشته باشند.
کاشت پودری
در کاشت اولیه تیپ یا همان ناخن مصنوعی از نیمه ناخن با چسب ناخن چسبانده می شود و تا اندازه دلخواه کوتاه می شود. روی ناخن مواد ضد قارچ را می زنند ، بعد پودر کاشت که همان مواد دندان پزشکی است روی ناخن زده و در امتداد قالب کار می کنند و بعد از آن با سوهان برقی به ناخن شکل می دهند. بهترین نوع کاشت همین نوع پودری است. برای این نوع کاشت زمانی بیشتر و سوهان کشی دقیق و حرفه ای جهت یکسان بودن 10 انگشت نیاز است.
کاشت ژل
مواد ژل به صورت آماده قابل خریداری است. آن را بعد از مواد ضد قارچ روی ناخن می گذارند و در دستگاه یووی قرار می دهند تا خشک شود. این نوع کاشت شبیه همان کاشت پودر است و فقط مواد آن ها با هم فرق می کند. به طور کلی کاشت با قالب یا قلم دو شیوه متفاوت در کاشت پودری هستند که هر یک مزیت ها و نکات منفی مخصوص به خود را دارند. به طور کلی بهترین شیوه کاشت پودر با قلم است زیرا شما می توانید انواع ناخن ها را به راحتی کاشت کرده و مشکلات ناخن را برطرف کنید. هم چنین محکم تر و مقاوم تر از کاشت قالب است و کمتر هوا می گیرد و شما به راحتی می توانید فرم مورد نظر خود را به آن بدهید.

مقایسه انواع کاشت ناخن با هم
کاشت پودری کاشتی است که 80 درصد در کل ایران انجام می شود. کاشت های ژله ای 15درصد و کاشت های دیگر تنها 5 درصد مخاطب دارند. کاشت پودری کاشت مادر است و اکثراً با کاشت های دیگر ترکیب می شود و دوام بیشتری دارد. البته دوام هر کاشتی به نحوه و نوع اجرای آن نیز بستگی دارد. کاشت ژله ای ناخن کاشت زیبایی است که در مناطق شرجی دوام بیشتری دارد اما اگر مواد کاشت ناخن مطلوب و مناسب باشد در هر هوایی چه خشک و چه شرجی تا یک ماه دوام می آورد. کاشت های دیگر هم ترکیبی است یا با مواد مختلف و شیوه های متفاوت مثل کاشت دیپینگ ، کاشت سیلک یا کاشت فیبری انجام می شود.
خطرات کاشت ناخن
دکتر کامران بلیغی، متخصص پوست و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: «استفاده از ناخنهای مصنوعی و کاشت ناخن، عوارضی همچون عفونت های معمولی و قارچی، درماتیت (اگزمای تماسی) تغییر شکل صفحه ناخن، شکنندگی و حتی از بین رفتن صفحه اصلی ناخن را به دنبال خواهد داشت.
همچنین، کاشت ناخن های مصنوعی باعث تغییر رنگ ناخن، التهاب دور ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن و کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر (اُنیکولیز) میشود.»
دکتر نیلفروش زاده، متخصص پوست و مو نیز معتقد است: استفاده طولانی مدت از ناخنهای کاشته شده ی یک بار مصرف گرفته تا ناخنهای کاشته شده برای استفاده طولانی مدت میتواند باعث واکنشهای دردناک و شدید شامل عفونت پوست اطراف ناخنها و شل شدن ناخنها شود
اگر اصراری برای استفاده از ناخنهای مصنوعی وجود دارد، این ناخنها باید هر ۳ ماه یک بار برداشته شوند تا اجازه داده شود ناخنهای طبیعی استراحت کنند. تغذیه و رژیم غذایی صحیح در رشد و سلامت ناخن ها نقش مهمی دارد. غذاهای حاوی آهن، کلسیم، ویتامینB و پتاسیم برای ناخنها مفیدند. اگر می خواهید ناخنهایی سالم و محکم داشته باشید ماست، تخم مرغ، سویا، کلم، زردآلو و ماهی بخورید. ماهیها غنی از اسیدهای چرب هستند که ناخنها را تقویت می کنند.
تنها در این موارد ناخن بکارید
کاشت ناخن تا حد امکان توصیه نمی شود مگر در مواقع خاص مثل کسانی که ناخن شان عیب دارد ، یعنی ناخن هایی که به طور ژنتیک ایراد دارند و ظاهر خوبی ندارند آن هم به صورت مقطعی و با رعایت تمام نکات ایمنی و بعد از امتحان کردن تمام موارد ایمنی و جواب نگرفتن.
با اجسام آلوده تماس نداشته باشید ، مراقبت کنید تا ضربه به ناخن های تان نخورد و در کار های روزمره هنگام استفاده از مواد شوینده و آب تا حد امکان از دستکش استفاده کنید.
چه افرادی اصلاً ناخن نکارند
به کسانی که بیماری عفونی و قارچی دارند توصیه می شود که کاشت انجام ندهند چون این کار باعث می شود فرد پیشرفت بیماری خود را از چشم دور کند. کسانی هم هستند که مستعد عفونت هستند و سیستم دفاعی بدن ضعیفی دارند و چون آن ها خودشان مستعد تمام بیماری های ناخن هستند ، با این کار بیماری را تسریع می کنند.
چسبهایی برای ناخن
افزایش طول ناخنها ممکن است به وسیله ناخنهای پلاستیکی که کل ناخن یا انتهای ناخن را میپوشاند انجام شود. این ناخنهای مصنوعی با چسبهایی چسبانده میشوند که حاوی methacrylate هستند که مادهای حساسیتزاست و ممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شود.
دکتر بلیغی معتقد است: «پوشاندن ناخنها به وسیله چسب به دلیل وجود آکریلات در ترکیبات آنها از لحاظ طبی و پزشکی عوارضی نظیر پوستهریزی، تغییر بافت ناخن و عفونتهای قارچی به خصوص کاندیدا را به وجود میآورد و به جز در افرادی که بافت ناخن در آنها به دلیل ژنتیکی یا بیماری از بین رفته است ، توصیه نمیشود.»
بر اساس گزارش مجله پزشکی آسان طب ، چسبهایی که برای کاشت ناخن به کار میروند، به دلیل آزاد کردن سم سیانید و بخار ناشی از آن میتواند باعث مسمومیت و حتی فوت افراد آرایشگر شود.