معرفی کامل گیاه زبرینا و آشنایی با آن

گیاه زبرینا, گیاهی است علفی با ساقه های رونده، از خانواده کاملیناسه Commelinacea که زادگاه آن مکزیک بوده و دارای برگهای بیضی شکل و نوک تیزند و در زمینه سبز نوارهایی به رنگِ نقره ای یا ارغوانی دارند که طول هر برگ، به هفت تا هشت سانتی متر می رسد. ساقه های گیاه زبرینا زود رشد می کنند و خود را از کناره های گلدان می آویزند و در تابستان گل های کوچکی به رنگ ارغوانی می دهد که چندان زیبا نیست. نام فارسی گیاه زبرینا گوریفَل (گور= گورخر + فل= برگ)، اشاره به نوار در برگ ها به شکل گورخر است. ما در این مطلب تلاش کرده ایم که اطلاعات مفیدی از چگونگی کاشت و نگهداری از گیاه زبرینا را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

شرایط نگهداری گیاه زبرینا 

گیاه زبرینانور: به نور قوی و کافی احتیاج دارد، از نور مستقیم وسط روز به خصوص از پشت شیشه بیزار است.

دما: در زمستان حداقل 13 درجه و در تابستان بهترین درجه حرارت برای آنان حرارت اتاق و محل زندگی است.

آبیاری: خاک گیاه زبرینا را در تمام طول سال مرطوب نگهدارید، در تابستان هفته ای دو بار و در زمستان هفته ای یکبار آبیاری کافی است.

رطوبت: هفته ای یکبار گلدان را غبارپاشی کنید.

تغذیه: با کودهای شیمیایی مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی هر 2 هفته یکبار طبق دستور فروشنده کمبود عناصر غذایی گلدان را جبران کنید.

خاک مناسب: خاک لیمونی

تعویض گلدان: به جای تعویض گلدان هر 2 یا سه سال از ساقه های انتهایی قلمه گیری نموده و گلدان جدید تولید کنید، در هر گلدان جدید 10 قلمه کاشت کنید.

تمیز نمودن برگ های گیاه زبرینا: از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید، غبارپاشی با آب ولرم برگ ها را تمیز می کند.

تکثیر گیاه زبرینا

گیاه زبرینابا لخت شدن ساقه های گیاه زبرینا در قاعده و دراز شدن آنها قلمه های 5-7 سانتیمتری با دو جفت برگ و جوانه انتهایی از انتهای ساقه ها تهیه و با حذف جفت پائینی برگ ها هر 10 قلمه را در یک گلدان کمپوست دار کاشت کنید، بهتر است قبلاً خاک را آبیاری و با مداد حفره هایی در نقاط مختلف آن ایجاد و قلمه ها را درون آنها قرار دهید. گلدان را مجدداً آبیاری نموده و در سایه نگهدارید. شاخه های آویزان زبرینا در سبد های آویزان منظره دلفریبی دارد، کاشت تعداد بیشتری گلدان در سبد آویزان شاخه های فراوان تری تولید می کند.

بیماری ها و درمان گیاه زبرینا

گیاه زبریناگیاه بد شکل و ساقه ها در قاعده فاقد برگ هستند: احتیاج به تعویض گلدان و یا قلمه گیری دارد، از گیاه به عنوان منبع تکثیر استفاده کنید.

برگ ها رنگ بنفش خود را از دست داده و ضخیم شده اند: تغذیه بیش از اندازه عامل آن است، نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده برای تغذیه این گیاه کافی است.

برگ ها می پیچند، سطح زیرین آنها مملو از تار عنکبوت است: کنه ریز قرمز عامل آن است، گیاه را با سم کنه کش هر 14 روز یکبار سمپاشی کنید، غبارپاشی در کاهش آفت مؤثر است.

برگ ها به داخل لوله و خشک می شوند: هوا خیلی گرم و خشک است، سردی هوا هم عامل دیگری است، شرایط را بازدید کنید تا نارسایی ها رفع شوند.

ساقه ها از قاعده می پوسند: خاک باتلاقی و یا آبیاری بیش از اندازه است، آبیاری را متوقف کنید و اجازه دهید خاک های سطحی گلدان خشک شود و سپس با میزان کمتری آبیاری را شروع کنید، نگذارید ته گلدان با آب در ارتباط باشد، زهکش را بازدید کنید.

لکه های سوخته روی برگ ها مشاهده می گردد: از مواد براق کننده شیمیایی استفاده شده و یا اشعه مستقیم آفتاب به برگ ها صدمه وارد کرده، از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید، برگ ها را با غبارپاشی پارچه و اسفنج تمیز کنید و گیاه را به محلی با نور غیر مستقیم منتقل نمایید.

برگ ها بد شکل و حشرات سبز رنگی با ماده چسبنده روی آنها مشاهده می شوند: گیاه را با سم حشره کش طبق دستور هفته ای یکبار سمپاشی کنید.

ساقه ها دراز و منحرف و فاصله بین برگ ها زیاد است: نور کافی نیست، گلدان را به محل پرنورتر با اشعه غیر مستقیم آفتاب منتقل کنید.
نوک برگ ها قهوه ای و زخم هایی روی آنها مشاهده می شود گیاه تشنه است، فوراً آبیاری کنید.

برگ ها رنگ پریده و نرم و آبکی هستند: هوا خیلی سرد است، ممکن است گیاه یخ زده باشد، از ساقه های سالم قلمه بگیرید.

خواص بی نظیر گیاه حنا را اینجا بخوانید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫1/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا