نقش ویتامین ها در ایمن سازی بدن

نقش ویتامین ها در ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد. ویتامین ها نقش دفاعی در بدن داشته و بدن را از انواع عفونت ها و بیماری ها حفظ می کنند. از انواع ویتامین ها میتوان به ویتامین A ، ویتامین B ، ویتامین C و … اشاره کرد.

نقش ویتامین ها
نقش ویتامین ها

نقش ویتامین ها

طبق تحقیقات دانشمندان و بررسیهای انان نشان داده شده است که انواع ویتامین ها و مواد معدنی و ترکیبات مختلف شفابخش موجود در مواد غذایی، برای تقویت و افزایش سیستم دفاعی مؤثر و ضروری هستند و مقاومت و پایداری وجود انسان را در برابر عفونتهای ویروسی و باکتریایی افزایش داده و از ابتلا به انواع بیماری ها، مخصوصاً سرطان، جلوگیری می کنند.

به گزارش آسان طب مواد غذایی و ترکیبات شیمیایی موجود در ویتامینها برای کنترل خون از نظر تقویت و توانایی گلبولهای سفید که سربازان بدن هستند، بسیار مؤثر است. مواد غذایی و رژیمهای غذایی مناسب، برای تقویت و افزایش سیستم دفاعی طبیعی بدن، لازم و بسیار ضروری می باشند.

۱- نقش ویتامین ها در تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن

سلول های سیستم ایمنی بدن برای کار خود به انرژی نیاز دارند. ویتامین ها برای فعل و انفعالات شیمیایی تجزیه ی مواد پرانرژی (هیدروکربنها) ضروری هستند. این ویتامین ها را باید به طور مرتب از مواد غذایی تهیه کرد. هر یک از ویتامین ها وظایف مهم و جداگانه ای به عهده دارند.

ویتامینC: به عنوان کاتالیزور در واکنش های آنزیمی بدن ایفای نقش می کند.

ویتامین A :سطح بیرونی پوست صدمه دیده را مرطوب نگه می دارد و نیروهای دفاعی بدن را تقویت می کند.

ویتامین E: در ساخت و ساز آنتی ژنهای کمک و ویتامین A را فعال میکند.تقویت  کننده سیستم دفاعی، بدن می باشد.

ویتامینهای گروه B: برای ساخت و ساز سلول های بدن ضروری هستند. این ویتامین ها در کلیه و کبد ساخته می شوند و در ساخت و ساز انتی بادی ها لازم و ضروری هستند.

بتاکاروتن ها : پیش ساز ویتامین A بوده و آنرا برای بدن تامین میکند.

نقش ویتامین ها
نقش ویتامین ها

۲- نقش سیر در تقویت سیستم دفاعی بدن

سیر قدرت دفاعی سلول های سفید را بالا برده و سلولهای ماکروفاژ را تحریکی کرده و قدرت دفاع بدن را در مقابل میکروب ها افزایش می دهد. ماده ی آلیسین که .در سیر وجود دارد، جریان اخلاط را تنظیم می کند.

۳- نقش ویتامین میوه و سبزیها به عنوان ضد میکروب

اسفناج و هویج و انواع سبزی های دیگر سرشار از بتاکاروتن هستند. هر قدر مقدار بتاکاروتن بیشتر باشد، نیرو ی حمایت کننده ی سلولهای سیستم مدافع بدن بیشتر خواهد شد. بنابراین رژیم غذایی شامل مواد غذایی سرشار از بتاکاروتن مانند اسفناح، کلم، سیب زمینی، کدو حلوایی و هویج مقدار کافی بتاکاروتن برای تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن را می توانند، فراهم نمایند.

4-نقش عنصر روی (زینک) در سیستم دفاعی بدن

این عنصر به عناوین مختلف در سیستم دفاعی بدن دخالت دارد. از جمله در تولید آنتی بادی بر ضد میکروبها و همچنین در فعالیت گلبولهای سفید کمک زیادی دارد. کمبود روی در انسان باعث دچار سرماخوردگی و ناراحتیهای عفونی در مجاری ادراری و مجاری تنفسی می شوند. روی در غده تیموس و تشدید فعالیت آن در تولید هورمون موثر میباشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا