بیماری تب یونجه ، تنها یک واکنش حساسیتی ست
بیماری تب یونجه یک نوع آلرژی است که با علایمی مثل آبریزش بینی و خارش چشم ها همراه است. تب یونجه یک واکنش حساسیتی است که باید درمان شود. برای درمان تب یونجه باید تغذیه صحیحی هم داشته باشید. مثلا مصرف میوه و سبزی را افزایش دهید و اصلا از سویا استفاده نکنید.
بیماری تب یونجه
گمان میرود حدود بیست درصد از مردم دچار نوعی از تب یونجه -که اصطلاح پزشکی آن اختلال آلرژیایی غشاهای بینی و ساختارهای وابسته به ان است – می شوند. علائم شامل آبریزش بینی، خارش چشمها، عطسه، سرفه و گرفتگی سینوسها است.
ظاهرا احتمال ابتلا به تب یونجه چنانچه دچار سایر حساسیت ها نظیر آسم یا اگزما باشید، به دلیل حساسیت بیش از حد دستگاه ایمنی، بیشتر می شود. همچنین اگر حساسیت، سابقهٔ فامیلی داشته باشد و یا از کودکی در معرض دود سیگار قرار داشته باشید، احتمال ابتلا به تسب یونجه بیشتر خواهد بود. اصولاً این نوع حساسیت درمیان مردان شایع تر در فصل بهار و تابستان ظاهر می شود، اما بداقبالانی هم هستند که همهٔ سال از ان رنج میبرند. این بیماری زندگی روزانه را جداً مختل می کند، با وجود این راه هایی هم هست که می توان از تأثیر آن کاست.
آگاهی علمی در خصوص بیماری تب یونجه
به گزارش آسان طب تب یونجه اصولاً واکنشی حساسیتی است و هیچ ربطی هم به یونجه یا تب ندارد! دستگاه ایمنی به ماده ای واکنش نشان میدهد که با بدن تماس پیدا کرده و این واکنش به گونه ای است که گویی آن ماده زیان آور است، حتی اگر چنین نباشد. سلول های غشای بینی، چشم ها و دهان هیستامین آزاد می کنند که نمایانگر همهٔ علائم وحشتناک است و آب ریزش چشم ها است.
هر یک باری که با این مواد تماس می یابید، بدنتان با روند جساسیتی شدیدتری واکنش نشان خواهد داد و نسبت به وجود آنها حساس تر می شود. حالا این مواد چه هستند؟
احتمالات گوناگونی وجود دارد و واکنش شما به یکی از آنها به معنای حساسیت داشتن به مواد دیگر نیست. گیاهان، به خصوص گردهٔ علف ها و درختان عامل معمول هستند. گردو خاک، جانوران ریز (کنه یا ساس) و بزاق دهان و پوست حیوانات خانگی هم موجب این نوع حساسیت می شوند. دانه های ریز (هاگ) موجود در قارچ ها و خاک کشاورزی نیز برای بعضی افراد مشکل ایجاد می کنند، اما گردهٔ علف مهمترین عامل است.
استفاده از داروهای ضد حساسیتی (آنتی هیستامین) موجود در داروخانه ها ممکن است برای بسیاری از مبتلایان مؤثر باشد، اما اگر تب یونجه خیلی شدید و طولانی شد باید به پزشک مراجعه شود که درمانی شامل مصرف قطره ها و افشانه های ضد التهاب بینی دارد.
خوردنیهای مفید برای درمان تب یونجه
رژیم غذایی مدیترانه ای به بهبود علائم تب یونجه (حساسیت فصلی) کمک می کند و امتحان ان مؤثر است. بنابراین از غلات سبوس دار، سبزی، میوه و ماهی به مقدار زیاد استفاده کنید. مقداری هم فراورده های لبنی، زیتون و روغن زیتون مصرف نمایید، اما زیاد گوشت قرمز نخورید.
تحقیقاتی حاکی از آن هست که باکتری پروبیوتیک واکنش به گردهٔ علف را تعدیل می دهد، پس ماست یا سایر فراورده های لبنی پروبیوتیک را امتحان کنید و نتیجهٔ آن را ببینید.
خوراکیهای قابل پرهیز برای بیماری تب یونجه
حساسیت به سویا با تب یونجه ارتباط دارد. مصرف انواع سویا را حدود چهار هفته حذف کنید و ببینید آیا علائم بهبود می یابند یا خیر. سپس دوباره آنها را مصرف و منتظر نتیجه باشید.