درمان نقرس با خوردن میوه ی گیلاس
در این مقاله از سایت آسان طب از روش های کنترل و درمان نقرس برای شما صحبت می کنیم..با ما همراه باشید :
روش کنترل و درمان نقرس :
اولین قدم در راه درمان نقرس و کاهش حملات نقرس، کاهش مصرف غذاهای سرشار از اسیداوریک یا غذاهایی است که مقادیر زیادی پورین دارند. این غذاها اسیداوریک خون را بالا میبرند و در نتیجه ممکن است باعث بروز حملات نقرس شوند.
ضمناً برای درمان نقرس در صورتی که در حال مصرف دارو هستید، باید بدانید که داروی شما میزان اسیداوریک را کاهش می دهد. بنابراین اگر مایل به مصرف دارو نیستید، باید اسیداوریک رژیم غذایی خود را کاهش دهید.
غذاهای سرشار از اسیداوریک عبارت اند از: ماهی کولی، صدف، گوشت دودى ، عصارهٔ گوشت و گوشت قیمه شامل خود گوشت، قلوه، جگر مغز لوزالمعده، ماهی خال مخالی، ساردین، مخمر (آبجو و نانوایی)، مارچوبه، قارچ و نخود خشک.
برای درمان نقرس علاوه بر اینکه این غذاها را از رژیم غذایی خود حذف می کنید، باید میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید، زیرا باعث کاهشن حالت اسیدی ادرار می شوند و در نتیجه احتمال تجمع اسیداوریک کاهش می دهند.
افراد چاق بیش از افراد با وزن طبیعی به حملات نقرس دچار می شوند. البته در صورتی که اضافه وزن دارید، میدانید که باید به دلایل بهداشتی دیگری هم که شده، وزن خود را کم کنید. به خاطر داشته باشید که کم کردن تدریجی وزن ضروری است و نباید بیش از نیم تا یک کیلوگرم وزن در هفته کم کنید. رژیم کاهش وزن سریع عملا ممکن است حملات نقرس را افزایش دهد.
برای درمان نقرس، الکل را نیز باید از رژیم خود حذف کنید. الکل تولید اسیداوریک را افزایش می دهد و از دفع ان می کاهد (دو حالتی که بدترین حالات ممکن را در فرد مبتلا به نقرس به وجود میآورند).
در برخی افراد، حذف الکل عملاً ممکن است مانع از بروز حملات بعدی بیماری شود.برای درمان نقرس نوشیدن مایعات کافی حائز اهمیت است. مایعات نه تنها ادرار را رقیق و احتمال تشکیل بلورهای اسیداوریک را کاهش می دهند، بلکه به پیشگیری از تشکیل سنگهای کلیوی نیز کمک میکنند.
حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد مبتلایان به نقرس دچار سنگهای کلیوی می شوند، بنابراین تلاش برای پیشگیری از تشکیل این سنگها حائز اهمیت است. باید سعی کنید روزی تقریبا دو تا دو و نیم لیتر مایع مصرف کنید.
استرس ممکن است باعث تشدید بیماری نقرس شود. زمانی که به بیماران این مطلب را گوشزد می کنیم، عادت دارند با ناباوری به اطراف نگاه کنند. می دانیم که در این هنگام این گونه فکر میکنند که راهی برای کاهش استرس وجود ندارد زیرا استرس جزئی انکارناپذیر از شغل، خانواده و شیوهٔ زندگی آنهاست.
برای درمان نقرس می توان با سعی و تلاش و به کمک ورزش و شیوه های کاهش استرس، این معضل را در زندگی مهار کرد.
مقدار زیاد ویتامین A نیز ممکن است باعث تشدید نقرس شود. برای درمان نقرس مطمئن شوید که روزانه بیش از ۵۰۰۰ واحد ویتامین A مصرف نمی کنید. در صورتی که به حملات نقرس دچار می شوید، باید مصرف ویتامین A را به کلی قطع کنید..
نیاسین نیز ممکن است باعث افزایش مقدار اسیداوریک و در نتیجه تشدید بیماری شود. بنابراین لازم است مصرفا نیاسین خود را (که ممکن است برای کاهش کلسترول خون استفاده کنید) به حدی محدود کنید که از ۱۰۰ میلیگرم در روز تجاوز نکند
آخرین درمان نقرس، درمانی است در متون پزشکی راجع به آن مطالعه کرده اند و گزارشهای خوبی دربارهٔ آن شنیده اند. در دههٔ پنجاه میلادی پزشکی به نام لودویگ بلاوا به صورت اتفاقی درمانی برای بیماری شدیدی که او را اسیر صندلی چرخ دار کرده بود، پیدا کرد.
او روزی یک مشت گیلاس خورد و روز بعد متوجه شد که درد عذاب اور انگشت شستش برطرف شده است. با مصرف مداوم گیلاس، درد وری برطرف می شد، اما عود حتی یک روزهٔ بیماری، باعث بازگشت درد او می شد.
پزشکان گزارش کرده اند که برای رسیدن به نتایجی مشابه آنچه دکتر بلاو به دست آورده بود می توانید از میوه های ترش یا شیرین از خانوادهٔ گیلاس چه بصورت تازه یا منجمد یا حتی کنسرو شده استفاده کنید، گیلاس (و زغال اخته و سایر گیاهان قرمز تیره و ابی این خانواده) منابع سرشار موادی هستند که اثر قابل توجهی در پیشگیری از تخریب بافت کلاژن دارند.
مسلما امتحان کردن این میوه ها ارزشش را دارد. مصرف روزانه حدود دویست گرم گیلاس به مدت یک هفته ممکن است تا حدی نتیجه بخش باشد.