بیماری سیاه سرفه در کودک را جدی بگیرید

بیماری سیاه سرفه در کودکان یکی از بیماری های واگیر دار تنفسی است که مشکلاتی را برای آنها پیش می آورد. در این وضعیت تنفس برای کودک سخت شده و مدام سرفه می کند. این مشکل ممکن است هفته ها به طول انجامد. البته واکسن این بیماری مانند بیماری های واگیردار دیگر وجود دارد و به همین دلیل درصد ابتلا به آن بسیار کاهش یافته است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره بیماری سیاه سرفه در کودک اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

بیماری سیاه سرفه در کودک

بیماری سیاه سرفه در کودک

بیماری سیاه سرفه در کودک

بیماری سیاه سرفه در کودک ، نوعی بیماری واگیردار دستگاه تنفس است . در این بیماری، فرد مبتلا به شدت سرفه می کند که گاهی ناراحتی او هفته ها به طول می انجامد. بیمار پس از سرفه های پیاپی، یک نفس عمیق و ناگهانی می کشد که صدایی شبیه گریه تولید می کند. والدین اغلب از شنیدن این صدای نوزاد بسیار نگران می شوند.

به گزارش محققین در آسان طب بیماری سیاه سرفه به طور معمول در کودکان زیر پنج سال، به ویژه نوزادان زیر یک سال، شایع است، هرچند ابتلا به این بیماری در هر سنی امکان پذیر است. سیاه سرفه بیماری خطرناکی است که باعث یک درصد مرگ و میر در نوزادان کمتر از یک سال می شود. در حال حاضر، واکسن سیاه سرفه در دسترس همگان است و با انجام اقدامات پیشگیری کننده می توان از ابتلا به این بیماری برای مدتی طولانی جلوگیری کرد.

واکسن بیماری سیاه سرفه ، جزئی از واکسن سه گانهٔ دیفتری – کزاز- سیاه سرفه است که تمام کودکان با آن واکسینه می شوند. با رواج یافتن استفاده از این واکسن، درصد شیوع بیماری به شدت کاهش یافته، اما در کشورهایی که به طور منظم از این واکسن استفاده نمی کنند، درصد شیوع بیماری در ده سال گذشته افزایش یافته است. کشورهایی که استفاده از این واکسن را کاهش داده اند (انگلیسی، ژاپن و سوئد) نیز در مقایسه با سال های گذشته، افزایش چشمگیری در میزان وقوع این بیماری داشته اند.

بیماری سیاه سرفه در کودک
بیماری سیاه سرفه در کودک

علت بیماری سیاه سرفه

بیماری سیاه سرفه به وسیلهٔ باکتری پرتوزیس یا پاراپرتوزیس ایجاد می شود و از طریق سرفهٔ شخص بیمار در هوا پراکنده می گردد. اگر فرزندانتان را واکسینه نکرده باشید، احتمال مبتلا شدن او به بیماری، به ویژه هنگامی که با یک کودک بیمار در یک اتاق به سر می برد ، نود درصد خواهد بود. شدت واگیری این بیماری، در اغلب مواقع در چند هفتهٔ نخست آن است. برخی از افراد بدون این که خود بیمار شوند، باکتری را از شخص بیمار گرفته و به کودکانی که به طور کامل علیه این بیماری واکسینه نشده اند، منتقل می سازند.

در صورتی که بیماری سیاه سرفه درمان نشود، تا سه هفته پس از شروع سرفه ها واگیر دار خواهد بود، ولی در صورت استفاده از آنتی بیوتیک مناسب، دورهٔ واگیری بیماری به پنج روز کاهش خواهد یافت.

ممکن است از خود سؤال کنید ایمن شدن با مصون شدن چه مفهومی دارد؟ مصونیت به این معناست که اگر کودک یک بار به سیاه سرفه مبتلا شود، احتمال بیمار شدن او برای بار دوم بسیار ضعیف خواهد بود زیرا بدن او نسبت به عامل بیماری مقاوم شده است.

واکسیناسیون نیز موجب مصونیت بلندمدت علیه بیماری می شود ولی مصونیت ایجاد شده تا رسیدن کودک به سن بلوغ کاهش می یابد. اگر چنین فردی که در کودکی واکسینه شده است در دوران پیری به سیاه سرفه مبتلا شود، میزان بیماری بسیار ملایم و خفیف خواهد بود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا