معرفی کاربرد دقیق انواع شامپو ها
همانطور که به طور کامل واقف هستید سلامت موها برای هر زن و مردی بسیار اهمیت دارد زیرا بر زیبایی کلی چهره ی ما بسیار موثر است و به همین دلیل امروزه و با وجود انواع شامپو انتخاب یک شامپوی مناسب کمی دشوار شده است. البته این تنوع در انواع شامپو به نوعی دست مصرف کنندگان را نیز باز گذاشته است تا با توجه به نوع موهای خود بهترین انتخاب را انجام دهند. ما نیز تصمیم گرفتیم برای کمک در این انتخاب مطلبی تهیه کنیم و در آن به بررسی و توضیح انواع شامپو بپردارزیم.
انواع شامپو از نظر کاربرد
شامپوهای معمولی برای شست و شو و تمیز کردن روزانه ی موها از شامپوهای معمولی استفاده می شود و انواع شامپوهای معمولی شامل مخصوصں موھای چرب، مخصوصں موهای خشک، مخصوصں موهای معمولی که کاربرد فراوانی دارد.
یکی از انواع شامپو ها شامپوهای مخصوص موهای چرب : در اثر افزایش فعالیت بیش از حد غده های مولد چربی در قسمت پوست سر و موها، ترشح چربی افزایش می یابد. آلوپیس سئوریک اختلالی است که در اثر ترشح بیش از حد غدد چربی ایجاد می شود و در این حالت پوست سر و موها حالت چرب و روغنی به خود می گیرد و سبوره ی روغنی ترشح می شود. چربی روی سطح موها در نتیجه ی خروج سموم (به صورت مایع) از مجاری خروجی چربی در سطح پوست سر ایجاد می شود و به صورت لایه ای نازک در سطح پوست سر پراکنده می شود. همین چربی به تدریج روی سطح موها می آید و باعث چرب و سنگین شدن ظاهر موها و افزایش جذب گرد و غبار و عوامل میکروبی می شود. افرادی که موهای چرب دارند، باید از شامپوهای مخصوص موهای چرب استفاده کنند که علاوه بر قدرت تمیز کنندگی، باعث تنظیم میزان ترشح چربی از غدد سباسه ی پوست سر می شود همچنین موهای چرب نیاز به شست و شوی بیشتری دارند.
شامپو مخصوصں موهای خشک از انواع شامپو ها: در صورتی که موها حالت شکننده داشته و فاقد درخشش باشند، مو خشک است. اگر موهای خشک دارید باید از شست و شوی زیاد موها بپرهیزید. زیرا باعث افزایش خشکی پوست سر و موها می شود. اگر به دلیل فعالیت روزانه نیازمند استحمام و شست و شوی موها هستید، بهتر است از شامپوهای محافظ رطوبت، تری گلیسریدها و شامپوهای گیاهی که ملایم تر است استفاده کرده و موها را با استفاده از کاندیشنر، رطوبت رسانی کرده و نرم و حالت پذیر کنید
شامپوهای مخصوصں موھای معمولی از انواع شامپو ها : بهترین و ایده آل ترین نوع موها، موهای معمولی است. از ویژگیهای آن میتوان ضخامت مناسب و میزان چربی و خشکی ایدهآل موها را نام برد. موهای معمولی تحت هیج گونه فرآیند شیمیایی (مثل فر کردن و رنگ کردن) قرار نگرفته و حالت طبیعی و نرمال دارد. برای این نوع موها، باید از شامپوی مخصوصی موهای معمولی استفاده کنیم. همان طور که میدانید ترکیبات پاک کننده که در شامپوها به کار رفته با توجه به نوع موها متفاوت است برای مثال شامپوی مخصوص موهای خشک ٪۸ کم تر از شامپوهای معمولی و شامپوی مخصوص موهای چرب حدودا ۲۵٪ بیش از شامپوهای معمولی ترکیبات پاک کننده دارد.
نمونه های بیشتری از انواع شامپو
شامپوهای ملایم از انواع شامپو ها : ترکیبات این نوع شامپو به گونه ای است که علاوه بر قدرت تمیز کنندگی، ضرری برای پوست سر نداشته و ترکیبات نرم کننده در آن به میزان کافی است. از انواع شامپوهای ملایم می توان به شامپو بچه اشاره کرد که ملایم ترین نوع شامپوهای ملایم است.
شامپوهای حالت دهنده از انواع شامپو ها: این شامپوها همان طور که از نامش پیداست باید علاوه بر اثر پاک کنندگی و کف زایی بتواند موها را نرم و حالت پذیر کرده و درخشش کافی به موها بدهد. برای رسیدن به این هدف در بعضی موارد، شامپوهای حالت دهنده به صورت شامپوهای دو قلو در بازار یافت می شود که علاوه بر ویژگیهایی که ذکر شد، به علت داشتن ترکیبات ضخیم کننده و حجم دهنده، استحکام موها را افزایش داده و موها حالت پذیر و حجیم تر دیده شوند.
شامپوهای ویژه از انواع شامپو ها: شامپوهای ویژه با توجه به تجویز پزشک و در مواردی مانند ریزش غیر عادی موها، چرب شدن بیش از حد موها و درمان انگل استفاده می شود. شامپوهای طبی جزء این شامپوها دسته بندی می شوند. از ویژگیهای شامپوهای طبی می توان به میزان کف بیشتر در دست دوم شست و شو اشاره کرد. همان طور که میدانید شامپوهای ویژه شامپوهایی هستند که سازندگان با اضافه کردن بعضی ترکیبات ویژه مانند مواد دارویی، تقویتی و مغذی ویژگی های خاصی به این شامپوها بخشیدهاند. میزان مکث شامپوهای ویژه ۵ دقیقه میباشد. شامپوهای حرفهای مانند شامپوهای پسوی از رنگ یاد کلره نیز توسط پیرایشگران استفاده میشوند.
شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده از انواع شامپو ها: به طور کلی موهایی که تحت تاثیر مواد شیمیایی مانند رنگ کردن، آسیب دیده اند، نسبت به موهای معمولی نیازمند مراقبت و رسیدگی بیشتری می باشند. برای این نوع موها استفاده از شامپوهای ملایم و کاندیشتر ضروری است. عملکرد این ترکیبات به گونه ای است که PH موهای رنگ شده را خنثی می کند و با بستن پولکهای مو باعث تثبیت و دوام بیشتر رنگ مو می شوند. شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده و کاندیشنرها اسیدی است و بافت آسیب دیده ی مو (کوتیکول) را بازسازی می کند. استفاده از شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده به علت دارا بودن عتاصر کاتیونیک به موها نرمی و درخشندگی خاصی میبخشد. شامپوی تقویت کننده رنگ این شامپو با ترکیب کردن مواد فعال در سطح با رنگدانه رنگ پایه، تولید می شود. شبیه رنگ موی موقتی است زیرا به منافذ مو میچسبد و نتیجه آن تغییرات رنگ چربی است که با شامپو کردن پاک می شود. شامپوی تقویت کننده رنگ به منظور براق کردن مو، اضافه کردن مقدار کمی رنگ و یا حذف تنهای ناخواسته استفاده می شود.
منبع: https://mag.asanteb.com/
برای موهای کراتین شده چه شامپویی مناسبه؟