بیماری های قلبی عروقی و انواع آن
در این مطلب از مجله طبی آسان طب برایتان از انواع بیماری های قلبی عروقی و بهترین روش درمان برای آن می گوییم.
چربی گرفتگی قلب از مهم ترین انوع بیماری های قلبی عروقی
در این عارضه بین دو لایهٔ پریکارد (کیسه ای که عضلهٔ قلب را فرامی گیرد) چربی جمع می شود.این اختلال مستقیماً با چاقی مفرط همراه است و منشاء آن رژیم غذایی و افراط در خوردن و نوشیدن است.
تنگی نفس به هنگام تلاش و احساس تنگی و ناراحتی در ناحیهٔ قلب از علایم مشخص این بیماری به شمار می روند.
درمان :
واضح است که درمان چربی گرفتگی قلب تنها باید از راه مزاجی صورت گیردو اگر بیمار خود را از عارضهٔ چاقی مفرط، رهایی بخشد نه فقط ناراحتی قلبی او از بین خواهد رفت بلکه سلامت عمومیش نیز به وضع قابل ملاحظهای پیشرفت خواهد کرد
و از این اقدام صحیح و بجای خود پاداش خوبی به دست خواهد آورد.
بزرگ شدن قلب
بزرگ شدن قلب یکی دیگر از انواع بیماری های قلبی عروقی است.قلب، در نتیجهٔ فعالیتهای مفرط مانند تمرینهای بدنی قهرمانیغالباً بزرگ می شود.
لیکن این بیماری تنها به علت فوق الذکر ایجاد نمیشود بلکه مسمومیت دستگاههای بدن به سبب عادت به بد غذایی اغلب منشاء علتهای ظاهری آن
مانند تصلب شریانها، ورم مزمن کلیه، بیماریهای ریوی وغیره است که هریک می تواند باعث بزرگ شدن قلب شود.
وجود این بیماری نشانهٔ آن است که یک یا هر دو بطن قلب در نتیجهٔ فعالیت زیاد و تلاش بیش از اندازه بزرگ شده است تا کار بیشتری را که مورد نیاز بدن است انجام دهد.
این عمل را در اصطلاح «جبران» گویند.در بعضی موارد بزرگ شدن قلب چنان بخوبی جبران می کند که هیچ گونه علایم مرئی اختلال قلبی مشهود نیست.
در پاره ای موارد علایمی چون تپش قلب و احساس سنگینی در اطراف آن، سرگیجه، سردرد، احساس صدا در سرو غیره دیده می شود.
موقعی که عمل جبران قلب دچار ناتوانی گردد علامت قابل توجه دیگری نیز پیدا می شود یعنی قلب کم کم به سوی «اتساع» پیش می رود.
درمان :
بیمار، بخصوص در مراحل اولیهٔ بیماری، می تواند در سایهٔ درمان طبیعی به نتیجهٔ بسیار مطلوبی برسد.
میوکاردیت (ورم عضلهٔ قلب)
در این بیماری عضلهٔ قلب متورم می شود. میوکاردیت که از دیگر بیماری های قلبی عروقی است ممکن است حاد یا مزمن باشد و عضلهٔ قلب را بتدریج خراب کند.
مسمومیت شدید دستگاههای بدن به سبب عادت به سوء تغذیه و زندگی خلاف بهداشت علت اصلی و مستعد کنندهٔ قلب برای ابتلای به این بیماری است.درمان پزشکی بازدارندهٔ بیماریهای قبلی را نیز در اینجا نباید از نظر دور داشت.
درمان :
ورم عضلهٔ قلب عارضه ای است که مستلزم مراقبت زیاد و دقیق است و معالجهٔ آن با درمان طبیعی اغلب به نتیجهٔ مطلوب می رسد.معالجه به وسیلهٔ دارو کاری بیهوده است. به بیمار توصیه می شود تا در صورت امکان از متخصص درمان طبیعی کمک بگیرد
پریکاردیت (ورم لایهٔ خارجی قلب)
در این بیماری لایهٔ خارجی قلب متورم می شود.پریکاردیت اغلب یکی از عوارض درمان بازدارندهٔ تبها و اثر زیانبخشی داروهای تجویز شده است.
درمان :
اگر هرگونه بیماری تب داری به طور صحیح تشخیص داده شود و درست معالجه گردد. هیچگاه پریکاردیت به سراغ بیمار نخواهد آمد.این عارضه موقعی ایجاد میشود که بیماریهای معلول مسمومیت عمومی دستگاههای بدن را به وسیلهٔ درمان بازدارنده معالجه کرده باشند.
برای معالجهٔ پریکاردیت باید فقط به درمان طبیعی بیماری مربوط (بیماری تب داری که بر اثر تشخیص غلط یا روش درمانی نادرست کاملا معالجه نشده و در نتیجه به قلب آسیب رسیده است). اقدام کنیم.
درد را میتوان با نهادن کمپرس گرم روی سینه در ناحیهٔ قلب و یا قراردادن کمپرسهای گرم و سرد به تناوب، تسکین داد.