اهمیت منیزیم در بدن برای سلامت magnasium

منیزیم در بدن با مصرف دانه جو – ذرت – لوبیا خشک – نخود خشک – شکلات – گردو خشک – فندق خشک و بادام خشک افزایش می یابد. منیزیم در بدن یکی از عناصر مهم معدنی است که عملش بسیار شبیه کلسیم و فسفر می باشد . مقدار کل این عنصر در بدن انسان حدود 21 گرم است . به عبارت دیگر شخصی به وزن 70 کیلوگرم تقریبا 20 تا 28 گرم منیزیم در بدن دارد . حدود 70 درصد از این منیزیم همراه با کلسیم و فسفر در ساحتمان بلورهای آهکی استخوان (هیدروکسی آپاتیت) به کار می رود و بقیه در عضلات ، کبد ، قلب ، لوزالمعده ، در ساختمان گلبول های قرمز انسان در مایع مغزی نخاعی و عرق بدن وجود دارد.

مقدار لازم منیزیم در بدن

هر زن یا مرد بالغ برای هر کیلوگرم وزن بدنش روزانه 5 میلی گرم از این ماده احتیاج دارد . برای کودکان و نوجوانان تقریبا به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن حدود 10 میلی گرم منیزیم پیشنهاد شده است .

معلوم است که همراه با این مقدار منیزیم مقدار کافی کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، پروتئین ، قند و مواد دیگر باید تامین گردد تا به طور طبیعی منیزیم بتواند موثر واقع شود .

اهمیت منیزیم در بدن

1- اهمیت منیزیم در بدن  به منزله جرقه ای است که باعث شروع بعضی واکنش های شیمیایی در بدن می شود .

2- یکی از عناصریست که همراه با مواد دیگر برای رشد و ترمیم بافت های بدن به کار می رود .

3- در بسیاری از اعمال آنزیمی بدن دخالت می کند .

4- برای متحرک شدن کلسیم از استخوان لازم است .

5- برای انجام عمل طبیعی کلسیم و پتاسیم ضروری می باشد .

6- در عمل انتقال امواج عصبی از عصب به عضله دخالت دارد .

7- در عمل اتصال RNA پیام بر به ریبوزم موثر است .

8- در تنظیم درجه حرارت بدن و تعادل انقباض عضلات دخالت دارد .

9- در مصرف چربی های بدن رل موثرتری دارد، ولی فعلا نحوه ی عمل آن بر ما معلوم نیست .

10- کمبود منیزیم در بدن باعث عصبانیت شدید و عکس العمل بسیار تند در مقابل ناراحتی های جزئی می شود .

11- رابطه ای بین مقدار منیزیم خون و هورمون کورتیزون وجود دارد .

جذب و دفع منیزیم در بدن

منیزیم در بدن که از راه غذا وارد بدن می شود در روده کوچک جذب شده و مازاد آن از راه مدفوع – ادرار – عرق و کنده شدن سلول های منطقی پوست دفع می گردد .

اهمیت منیزیم در بدن

منابع منیزیم در بدن

تمام مواد غذایی حیوانی و گیاهی منیزیم دارند . مثلا گوشت ها ، شیر ، سبزیجات و میوه جات همگی کم یا بیش حاوی مقداری منیزیم می باشند ولی خشکبار ، حبوبات و سبزی خوردنی بیش از دیگران منیزیم دارند . اهمیت منیزیم در بدن

به طور کلی یک رژیم غذایی کامل که حاوی تمام مواد بوده و مخصوصا پر پروتئین باشد به مقدار کافی منیزیم دارد و مصرف کنندگان چنین رژیم هایی دچار کمبود منیزیم در بدن نمی شوند .

نکات طبی درباره منیزیم در بدن

1- اهمیت منیزیم در بدن بسیار مهم است . بطوری که کمبود آن معمولا در افرادی پیدا می شود که دچار سوء تغذیه شده اند مثلا اعتیاد به الکل ، سوختگی های شدید ، بیماری های حاد و مزمن کلیه ، زنان شیرده و ضعیف ، نوزادان نارس ، اعمال جراحی بزرگ ، عمل برداشتن غده پاراتیروئید ممکنست باعث کمبود منیزیم خون گردد . اهمیت منیزیم در بدن

علایم کمبود این ماده در بدن عبارتند از : بی اشتهایی ، حالت تهوع ، عصبانیت شدید در مقابل ناراحتی های جزئی ، تشتنج و لرزش ، انقباض دردناک عضلات . به ویژه معتادین به الکل دچار تشنجات و تحریکات عضلانی می شوند و در هنگام نوشتن دستشان می لرزد .به گزارش اسان طب این علایم معمولا با تجویز منیزیم معالجه خواهند شد .

2- مقدار تجویز این ماده بر حسب علت بیماری و شدت آن متفاوت است و درضمن باید علت را بر طرف کرد . مثلا باید از مصرف الکل خودداری شود و با نقصان کلسیم و پتاسیم نیز مبارزه کرد . اهمیت منیزیم در بدن

3- یکی از طرق تجویز این عنصر اینست که سولفات منیزیم را به شکل قرص یا کپسول روزانه 3 تا 6 مرتبه هر دفعه 1/5 تا 2 گرم جمعا 10 گرم بیمار مصرف نماید . در اثنای معالجه لازم است منیزیم خون را سنجیده و علایم کلینیکی را بررسی نمایند .

4- چون داروهای ضد اسید که برای معالجه ناراحتی های معده و زخم معده تجویز می شوند ، غالبا حاوی منیزیم می باشند . لذا بیمارانی که به علت ناراحتی های معده مدتی از این داروها مصرف کنند .(مخصوصا اگر نارسایی کلیه هم داشته باشند) ممکنست منیزیم خونشان بالا برود . در این صورت اولین علامت مسمومیت با منیزیم اینست که بیمار گیج و سست شده ، افسرده و غمگین خواهد شد . در این قبیل موارد باید فورا داروهای معدی را قطع کنند و سپس با تزریق داخل وریدی کلسیم مسمومیت منیزیم را خنثی نمایند . اهمیت منیزیم در بدن

اهمیت منیزیم در بدن

اهمیت منیزیم در بدن موضوع این بخش از اسان طب بود. منیزیم هم مانند روی و اهن جزو مواردی است که بدن برای سلامتی به شدت به ان نیاز دارد و باید موادی مصرف کنیم که دارای منیزیم میباشد.

البته منیزیم هم مانند سایز مواداگر زیاد مصرف شود عوارض خاص خود را دارد. پس در مصرف منیزیم هم باید اعتدال را رعایت کنیم.

امیدواریم از مطالبی که درباره اهمیت منیزیم در بدن تقدیمتان کردیم بهره مند شده باشید.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا