انواع هپاتیت چیست ؟ نشانه های هپاتیت a و b و c
انواع هپاتیت چیست ؟ هپاتیت Hepatitis یک التهاب در پارانشیم کبد است. علت Hepatitis متفاوت است که بعضی مسری و برخی غیر مسری هستند. از مهمترین علل آن میتوان مصرف الکل، اثر برخی داروها، آلودگی به باکتری و همچنین ویروس را نام برد. متاسفانه نوع ویروسی آن موجب عفونت کبدی شده و به آن آسیب می زند.
به گزارش مجله پزشکی آسان طب عامل بیماری Hepatitis ویرال (ویروسی) یک ویروس است و در ابتدا می تواند مثل یک سرماخوردگی باشد، ولی کم کم حتی باعث از کار افتادن کبد و سایر مشکلات خواهد شد. Hepatitis با توجه به نشانه ها و علت شان به انواع مختلفی تبدیل کی شوند.
انواع هپاتیت چیست ؟
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره انواع هپاتیت ( a ، b ، c ) و نشانه های آن اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. امیدواریم از این بخش بهره کافی را ببرید.
هپاتیت A چیست ؟
هپاتیت A یکی از انواع هپاتیت و یک عفونت کبدی به شدت مسری است که توسط ویروس Hepatitis a به وجود می آید. ویروس آن موجب التهاب شده و بر توانایی عملکرد کبد اثر خواهد گذاشت. ویروس از طریق غذا یا آب آلوده و یا از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل یا ایجاد میگردد. انواع خفیف آن نیازمند درمان نیست. یکی از بهترین راه های پیشگیری رعایت بهداشت شامل شستن مرتب دستها، واکسیناسیون و … است.
نشانه های هپاتیت A
نشانه های هپاتیت A معمولاً تا چند هفته پس از مبتلا شدن به ویروس آشکار نخواهد شد. از برخی از علایم این بیماری میتوان به مواردی مانند خستگی، تهوع و استفراغ، درد و ناراحتی های شکمی، به ویژه در ناحیه کبد در سمت راست، زیر دنده های آخر، کاهش اشتها، تب خفیف، ادرار تیره، درد عضلانی، زردی پوست و چشم ها (یرقان) و … اشاره کرد. به گزارش مجله پزشکی آسان طب علائم و نشانه های آن معمولاً کمتر از دو ماه طول می کشد، اما گاهی ممکن است تا 6 ماه باقی بماند.
هپاتیت B چیست ؟
هپاتیت B یک عفونت کبدی خطرناک است که از ویروس HBV نشات می گیرد. عفونت Hepatitis c حتی در موارد شدید باعث نارسایی کبدی، سرطان کبد یا سیروز (زخم و سخت شدن پایدار بافت کبدی) خواهد شد. بیشتر بزرگسالان مبتلا به آن حتی اگر علایم و نشانه های شدیدی داشته باشند، به طور کامل بهبود می یابند. احتمال مزمن شدن آن در نوزادان و کودکان بیشتر است. اگر فردی مبتلا به Hepatitis b باشد، باید اقدامات لازم را بکار گیرد تا از انتقال بیماری به دیگران پیشگیری کند. برای پیشگیری از ان میتوانید واکسن بزنید.
نشانه های هپاتیت B
به گزارش مجله پزشکی آسان طب نشانه های Hepatitis b معمولاً حدود 3 ماه پس از مبتلا شدن بیمار به عفونت ظاهر شده و می تواند خفیف تا شدید باشد. علایم و نشانه های Hepatitis b شامل درد شکمی، ادرار تیره رنگ، تب، درد مفاصل، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، ضعف و خستگی
زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها( یرقان یا زردی) و … می باشد.

هپاتیت C چیست ؟
یکی دیگر از انواع هپاتیت، هپاتیت C است که یک عفونت ویروسی بوده و به کبد حمله می کند. اغلب افراد مبتلا به ویروس HCV علایمی ندارند و مدت ها بعد زمانی که آسیب کبدی از طریق آزمایشات پزشکی روتین مشخص شد، متوجه بیماری شان می شوند. Hepatitis c خطرناک ترین نوع هپاتیت محسوب می شود. Hepatitis c از طریق خون آلوده ( معمولاً از طریق استفاده مشترک از سوزن آلوده برای تزریق مواد مخدر) و … انتقال می یابد.
نشانه های هپاتیت C
این مشکل معمولاً در مراحل اولیه علایم و نشانه ای ندارد. پس از آن خود را با علایمی مانند خستگی،تب، حالت تهوع و کاهش اشتها، دردهای مفصلی و عضلانی، زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها( یرقان یا زردی) خود را نشان می دهد.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.
منبع : asanteb.com