پرورش جلبک در خانه و 8 پارامتر ضروری برای انجام اینکار
پرورش جلبک در خانه و کاربرد آن
روش پرورش جلبک در خانه
راه اندازی پرورش جلبک در خانه نیاز به فضای کوچکی دارد و حتی این کار را می توانید در حوضچه، آکواریوم یا وان کوچکی انجام بدهید و نهایتا 20 الی 30 متر کافی خواهد بود. پس اولین گام برای پرورش جلبک تهیه مخزن و یا تانک کوچک می باشد. همچنین برای برداشت جلبک ها نیاز به وسایل جمع آوری دارید که می توانید آن را از فروشگاه های آکواریوم تهیه نمایید.
پارامترهای لازم برای پرورش جلبک در خانه
آب، دی اکسید کربن، نور و مواد غذایی مصرفی پارامتر های مهمی می باشند که برای پرورش جلبک در خانه لازم است. البته ذکر این نکته ضروری است که جلبک های متفاوت نیاز های متفاوتی نیز دارند.
نور: جلبک ها نیز مانند گیاهان برای رشد و فتوسنتز نیاز به نور دارند ، با این تفاوت که نیاز نوری آن ها کمتر می باشد و یک دهم نور خوشید برای رشد جلبکها کافی خواهد بود. در اکثر سیستم های پرورش جلبک در خانه، نور تنها به بالای آب در حدود 7 الی 10 سانتی متری نفوذ می کند. با این وجود هنگامی که جلبک ها شروع به رشد می کنند، سطح آب متراکم می شود و جلوی نفوذ نور را به داخل آب خواهد گرفت. بنابراین قرار دادن منبع نور در سیستم و بین مخازن ضروری است.
دما: هنگامی که نور کافی برای جلبک تامین شود، گام بعدی این است که مطمئن گردید که دمای مناسب برای رشد جلبک ها وجود دارد. به طور کلی جلبک ها در محدوده وسیعی از دما رشد می کنند، اما هر نوع جلبک در دمای خاصی به حداکثر تولید خواد رسید.
هوادهی: ضروری است یک پمپ هوای کوچک داشته باشید تا نیاز به اکسیژن و دی اکسید کربن مورد نیاز جلبک ها را بتوانید تامین نمایید .
مواد غذایی: در دسترس بودن مواد غذایی به رشد جلبک کمک می کند. شما می توانید مواد مصرف لازم برای جلبک را از فروشگاه های آبزیان و یا محصولات کشاورزی تهیه نمایید. مواد مورد نیاز شامل نمک، اوره، بیکربنات سدیم، نیترات پتاسیم، اسید سیتریک، سولفات منیزیم، کلرید کلسیم، سولفات آهن و سولفات آمونیوم می گردد.
به علاقه مندان پرورش جلبک پیشنهاد می کنیم که ابتدا این کار را در مخازن کوچک انجام بدهند و پس از یافتن رموز و اطلاعات مورد نیاز برای گسترش این کار اقدام به انجام آن در سطوح وسیع تر نمایند.
منبع : https://mag.asanteb.com