سرماخوردگی پرندگان یک بیماری شایع ،مسری و مرگبار

حیوانات به ویژه پرندگان نیز همانند انسان ها دچار بیماری های گوناگونی می گردند، که یکی از این بیماری ها سرماخوردگی پرندگان است. این بیماری نشانه هایی دارد که قابل تشخیص است ، اما در صورت بی توجهی به این نشانه ها و عدم اقدام به موقع احتمال مرگ پرنده مبتلا به بیماری وجود خواهد داشت . در ادامه با مجله آسان طب همراه باشید تا این موضوع را بیشتر بررسی کنیم.

سرماخوردگی پرندگان یک بیماری شایع ،مسری و مرگبار

سرماخوردگی پرندگان

پرندگان زینتی همیشه مورد توجه خانواده ها بوده اندو از طرفی هم نگهداری از پرندگان بیمار همیشه سخت و دشوار می باشد و اگر ذره ای حواسمان نباشد احتمال دارد که باعث مرگ این جانداران شویم. در منازل ما پرندگانی وجود دارند که نیمه وحشی هستند و دست زدن به آنها به راحتی دست زدن به سگ یا گربه نیست. پرندگان گروهی از جانوران به شمار می آیند که بیماری های آن ها همیشه مخفی است و خود را نشان نمی دهد . برای تشخیص این بیما ری ها  باید علم و تجربه کافی داشت . حالا اگر متوجه بیماری در پرنده خود شویم چه کاری باید انجام دهیم. اصولا” بهترین کار بردن حیوان پیش یک متخصص و دامپزشک خوب است اما ما نیز زمانی که پرنده دچار سرماخوردگی شده می توانیم کمکی به پرنده خود کنیم.

سرماخوردگی پرندگان

سرماخوردگی در مرغ عشق

مرغ عشق پرنده ای است از خانواده طوطی ها که در خانه اکثر خانواده های ایرانی نیز هست. امروز به بررسی سرما خوردگی در این پرنده زیبا می پردازیم. یکی از دلایل سرماخوردگی در مرغ عشق جریان تند هواست بنابراین چه در تابستان و چه زمستان باید پرنده را در جایی قرار داد که در معرض جریان شدید هوا نباشد پس نباید قفس پرنده مدام در ایوان یا حیاط باشد.
بنابراین در تابستان قفس پرنده را در جایی که در معرض وزش شدید باد نیست قرار دهید و در زمستان اگر خانه شما به اندازه کافی گرم نیست یک ملحفه که از آن هوا عبور کند دور قفس بپیچید تا محیط پیرامون پرنده گرم باشد. با این روش امکان سرماخوردگی پرندگان شما در منزل کمتر خواهد بود.

سرماخوردگی در مرغ عشق

موارد قابل توجه برای درمان سرماخوردگی پرندگان

وقتی پرنده دچار سرماخوردگی شد کمتر پیش می آید که خوب شود پس بنابراین به یاد داشته باشید که پیش گیری بهتر از درمان است . در صورت سرماخوردگی پرندگان رعایت موارد زیر کمک شایانی به بهبود ان ها خواهد کرد:

  • پرنده مریض را از قفس در بیاورید و از آن در قفس دیگری به تنهایی مراقبت کنید . زیرا سرماخورگی پرندگان نیز مسری می باشد.
  • قفس را در جای گرم نگهداری کنید ، جایی که خلوت و کم سر و صدا و همین طور کم رفت و آمد است.
  • هوا را به وسیله بخور مرطوب نگه دارید.
  • به هیچ وجه تا زمان بهبودی به پرنده سبزی و میوه جات به او ندهید.
  • ظرف آب پرنده را هر روز شتسشو داده و عوض کنید و هر روز نصف قرص جوشان ، مولتی ویتامین و نصفی هم کلسیم به آب مورد استفاده حیوان بیافزایید.
  • با پرنده با ملایمت بیشتری رفتار کنید (بخصوص زمانی که برای دارو دادن او را می گیرید).
  • از دامپزشکی آنتی بیوتیک تهیه کنید و به خورد پرنده بدهید.
  • یک لامپ اشعه مادون قرمز تهیه کنید(از فروشگاه های کالای پزشکی و حتما” با ولتاژ کم) و این لامپ را به چراغ مطالعه وصل کنید و حتما در جای مطمئنی قرار دهید.
  • پرنده مریض را روزی 3 یا 4 بار به مدت 20 دقیقه تا 30 دقیقه در فاصله 30 سانتی از لامپ قرار دهید سپس لامپ را خاموش کرده ولی جای پرنده را گرم نگهدارید. این اشعه گردش خون پرنده را تقویت می کند و در نتیجه هم مواد زائد بهتر دفع می شوند و هم داروهایی که پرنده داده شده اند بهتر جذب می گردند.

در صورتی که بیماری پرنده شدید نشده باشد و نکات بالا را به درستی رعایت کنید حتما” ظرف مدت یک هفته پرنده شما بهبود خواهد یافت. توجه داشته باشید که سرماخوردگی پرندگان
در صورت عدم اقدام به موقع بعد از مدتی باعث مرگ پرندگان می گردد. امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید و با ما در مجله پزشکی آسان طب همراه باشید.

منبع : http://asanteb.com

‫3/5 ‏‫(4 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا