آشنایی با غذای سنجاب خانگی
غذای سنجاب خانگی
خشکبار : فندق، گردو، بادام و تخم آفتابگردان ، دانه غلات : گندم، جو، ذرت و برنج ، دانههای گیاهی : دانه کاج و بلوط، سویا، ماش و عدس ، میوه ها و سبزیجاتی : سیب، انگور، پرتقال، گریپ فروت، توت معمولی، توت فرنگی، آلو، گیلاس، گوجه، موز، خربزه، هندوانه و سبزیجاتی نظیر کاهو کلم، قرنبیط، گل کلم، نخود فرنگی، کدو، هویج و لوبیا سبز همگی جزء غذای سنجاب ها هستند.
جالب است بدانید سنجابها به خوردن مواد پروتئینی نیز علاقهمند می باشند و شما می توانید از پیتزا و غذاهای گوشتی نیز به سنجاب کوچک خود دهید( اما بهتر است برای افزایش عمر حیوانات خانگی غذاهای پر چرب و شور انسان ها را به آنها ندهید). ماست، پنیر بدون نمک و شیر خشک، تخم مرغ پخته شده با پوست سخت نیز به مقدار کم و هفته ای یک بار می تواند غذای مناسبی برای سنجاب خانگی شما باشد.
میزان غذای مورد نیاز
میزان نیاز غذایی سنجاب های بالغ بین 450 گرم الی 600 گرم غذا در هفته می باشد و لازم است تنوع غذایی این جانور حفظ گردد تا بتواند در سلامت کامل زندگی کند و عمر طولانی تری داشته باشد.
نکات مهم در مورد غذای سنجاب خانگی
لازم به ذکر می باشد آب تازه باید همیشه در قفس نگهداری سنجاب موجود باشد و شاخه های تازه برای جویدن و جلوگیری از رشد دندانها توصیه می شود. در طبیعت سنجاب ها با جویدن چوب درختان این نیاز را برطرف خواهند کرد اما در منزل می توان علاوه بر چوب درختان میوه از خوراک خشک سگ ها و استخوان های مصنوعی خوراکی سگ ها که حاوی پروتئین و ویتامین نیز می باشند استفاده کرد. همچنین انواعی از سنگ های مصنوعی جویدنی حاوی کلسیم و ویتامین های مخصوص جوندگان نیز به اشکال مختلف در بازار وجود دارد که می تواند در برطرف کردن این نیاز کمک شایانی نماید. نکته مهم دیگر در مورد نحوه غذای سنجاب خانگی توجه به استفاده از مکملها برای تغذیه این حیوان می باشد.
درصد بسیاری از سنجابهای خانگی در ایران به دلیل تغذیه نامناسب ویکنواخت دچار شکستگی استخوان می گردند. دامپزشکان توصیه می کنند از مکمل های غذایی و مولتی ویتامینها برای این حیوان استفاده گردد. به این منظور طبق تجویز دامپزشک و با توجه به وزن و جثه سنجاب از مکمل های ویتامینی شامل ویتامینهای د، آ و ای و املاح کلسیم و فسفر استفاده کنید.
زمان خرید سنجاب، پیشنهاد می کنیم تا حتما” جزئیات غذایی مورد استفاده را از فروشنده حیوان بپرسید زیرا هرگونه تغییر ناگهانی در غذای سنجاب و نوع نغذیه قبلی حیوان، باعث آسیب به این حیوان می گردد
غذاهایی که نباید به سنجاب خانگی داد
بهتر است به سنجاب بادام زمینی ندهید.
- دانههایی که دارای نقاط تیز در خود می باشند همانند اجزاءتیز جو دو سر کامل که غلاف آن جدا نشده است می تواند به محوطۀ دهان حیوان آسیب وارد کند.
- هسته های آلو یا گوجه سبز، هلو و غیره نباید برای تغذیه سنجاب استفاده گردد، زیرا این هسته ها بالقوه سمی هستند و مسمومیت غذایی ایجاد خواهند کرد.
در انتها لازم به ذکر می باشد که شما می توانید برای تغذیه سنجاب خود از پلت های مخصوص جوندگان استفاده نمایید و آن را از پرنده فروشی ها و فروشگاه های محصولات حیوانات خانگی خریداری بفرمایید. البته این پلت ها حداکثر 40 درصد از غذای سنجاب را شامل می گردند و باقی غذای روزانه حیوان را باید مطابق با موارد ذکر شده در بالا تهیه نمایید.
منبع : https://mag.asanteb.com/