شکستگی انگشت پا و بررسی جامع عوامل ایجاد این مشکل
اگرچه استخوانهای انگشتان پا کوچک هستند اما نقش مهمی را در راه رفتن و ایجاد تعادل افراد ایفا کرده و در حقیقت بیانگر این موضوع است که شکستگی انگشت بسیار دردناک و ناخوشایند خواهد بود. در نظر داشته باشید که بیشتر شکستگیهای پا باید توسط پزشک ارزیابی و درمان شود، زیرا انگشت شکسته میتواند سبب بروز مشکلاتی شده و بسیار دردناک باشد.
شکستگی انگشت و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی آسان طب؛ قصد داریم تا در این مقاله موضوعات مطرح شده زیر را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
علائم انگشت شکسته چیست؟
به هنگام شکستگی انگشت باید چه کنیم؟
عوارض جانبی شکستگی انگشت چیست؟
برای جلوگیری از این مشکل چه باید کرد؟
علائم شکستگی انگشت در افراد مختلف متفاوت است. در این قسمت عواملی که بر شکستگی انگشت تاثیرگذار میباشند را با هم مرور خواهیم کرد.
عوامل شکستگی عبارتند از:
شدت شکستگی
بررسی این که آیا استخوان شکسته از محل مناسب خود خارج شده یا خیر
چگونگی شکستگی
محل دقیق شکستگی (از جمله این که آیا شکستگی در نزدیکی مفصل اتفاق افتاده است یا خیر)
سایر شرایط مانند نقرس و یا آرتروز
یکی از عواملی که موجب شکستگی انگشت پا میشود، رها شدن جسمی بر روی پای افراد میباشد، پس باید به این مسئله توجه کرد، اما از آنجایی که علائم شکستگی پا بسیار گسترده بوده و بسته به نوع آن میتواند خفیف یا شدید باشد، تشخیص تفاوت بین شکستگی انگشت و یا آسیبهای دیگر همانند مشکلات عضلانی و یا کبودی شدید، اغلب دشوار خواهد بود.
شکستگیهای تروماتیک
شکستگی انگشت اغلب نتیجه یک اتفاق سخت و دردناک خواهد بود مانند سقوط کردن، خرد شدن شدید انگشت پا و یا افتادن جسمی بر روی آن. این نوع شکستگیها به عنوان شکستگیهای تروماتیک شناخته میشوند. شکستگیهای تروماتیک میتواند جزئی و یا شدید بوده و در این موارد فرد گاهی اوقات صدای ترک را در انگشتان پای خود احساس خواهد کرد، اما در نظر داشته باشید که همیشه این طور نیست. جراحتهای ناشی از شکستگی بلافاصله پس از این اتفاق شروع خواهد شد.
علائم شکستگی و جراحات عبارتند از:
دردی که با استراحت بهبود نمییابد
کبودی
ورم
قرمزی
بسیاری از شکستگیها دارای کبودی به رنگ بنفش، خاکستری و یا سیاه هستند. در نظر داشته باشید که اگر این علائم درمان نشود، ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد.
شکستگی استرسی
شکستگیهای استرسی معمولا کوچک بوده و پس از استرسهای مکرر بر استخوان ایجاد خواهند شد. آنها نوعی آسیب بیش از حد را به وجود آورده و اغلب در استخوانهای پا رخ خواهند داد. شکستگی استرس ممکن است ماهها و یا سالها پس از شروع فعالیت، باعث بروز آسیب در استخوانها شود.
علائم شکستگی استرس در پا شامل موارد زیر است:
احساس درد پس از انجام فعالیتهایی مانند پیادهروی
دردی که با استراحت از بین خواهد رفت
احساس درد به هنگام لمس پا
تورم بدون کبودی
جابجایی ناحیه شکسته شده
همراهان آسان طب؛ جابجایی شکستگی بدان معنی است که استخوان شکسته، از محل خارج شود. این مورد زمانی اتفاق میافتد که آسیبدیدگی شدید باشد. جابجایی شکستگی در پا ممکن است سبب کشیدگی انگشت پا شده و در برخی موارد سبب خارج شدن استخوان از زخم خواهد شد.
به هنگام مواجهه با این مشکل چه باید کرد؟
در اغلب موارد، دکتر ارتوپد و یا دکتر عمومی، شکستگی انگشت را با استفاده از معاینه فیزیکی و یا اشعه X تشخیص خواهد داد. در بخش زیر دستورالعملهایی توسط پزشک برای مراقبت از پا شکسته و درمان آن عنوان شده که به آنها خواهیم پرداخت.
عواملی مانند استراحت، یخ، فشردهسازی و تراکم برای بسیاری از انواع صدمات خصوصا شکستگی انگشت مفید بوده و منجر به کاهش درد و بهبودی زود هنگام خواهد شد.
مورد دیگر میتواند بستن و ثابت نگه داشتن انگشت جانبی، برای محافظت از شکستگی انگشت باشد، همچنین دستگاهی مخصوص نیز به عنوان کفش پس از جراحی لازم است. این دستگاه در واقع اجازه میدهد که فرد بدون خم کردن پا، راه برود. یکی دیگر از موارد توصیه شده توسط پزشکان، تنظیم استخوان برای شکستگیهای شدید (شکستگیهایی که موجب جابجایی میشود) میباشد. به این صورت که پزشک معالج ممکن است نیاز به بازسازی استخوانها در محل مورد نظر برای دستیابی به بهبودی داشته باشد.
یکی دیگر از موارد عمل جراحی بوده که معمولا این روش برای شکستگیهای جدی پا در نظر گرفته خواهد شد. در این روش جراحان ممکن است برای هماهنگ کردن استخوانها و بهبودی کامل آنها از یک متصل کننده در انگشتان پا استفاده کنند.
و اما مورد آخر نیز استفاده از آنتیبیوتیکها و یا تزریق کزاز میباشد. به این صورت که اگر پوست انگشت بر اثر صدمه و شکستگی دچار پارگی شود، ممکن است نیاز به داروهای اضافی برای جلوگیری از عفونت مورد نیاز باشد.
عوارض جانبی
انگشت شکستهای که بدون درمان رها شود، میتواند سبب مشکلات ذکر شده در زیر شود:
درد طولانی در ناحیه پا
توجه داشته باشید که اگر شکستگی انگشت به درستی و به طور کامل درمان نشود، استخوانهای شکسته میتوانند سبب بروز دردهای دائمی شوند. راه رفتن زود هنگام بر روی انگشت شکستهای که هنوز درمان نشده است، موجب تاخیر و یا جلوگیری از بهبود آن شده و پس از ماهها و یا حتی سالها پس از آسیبدیدگی، دوباره درد خواهند گرفت.
آرتریت در مفصل آسیبدیده
اگر استخوان در نزدیکی مفصل انگشت شست شکسته شود و برای درمان آن اقدام نکند، ممکن است آرتریت به وجود آید.
ناهنجاری دائمی استخوان پا
ناهنجاری میتواند مشکلاتی را برای حرکت دادن پا و پیادهروی ایجاد کرده و همچنین در فرد سبب بروز درد و یا ناراحتی به هنگام پوشیدن کفش شود. در نظر داشته باشید که اگر پوست دچار پارگی و شکست شود، در معرض خطر عفونت قرار گرفته و باکتریها از این طریق به راحتی وارد پوست شده و نکته اینجاست که برخی از این عفونتها به شدت زندگی فرد را به خطر خواهد انداخت.
برای جلوگیری از این مشکل چه باید کرد؟
آسیبها و حوادث احتمالی همیشه قابل اجتناب نیستند، اما مراحل زیر میتواند به کاهش خطر شکستگی انگشت کمک نماید:
اجتناب از پوشیدن کفشهای ناامن مانند انواع صندلها:
این کفشها باعث ایجاد فشار بر روی عضلات پا شده و محافظ خوبی برای انگشتان پا نیستند، پس بهتر است از پوشیدن این کفشها خودداری کنیم.
اجتناب از پوشیدن کفشهای خشک و ساییده شده:
هرگز از اینگونه کفشها استفاده نکنید زیرا خطر سقوط و سر دادن شما را افزایش داده و میتوانند منجر به آسیب پا شوند. بنابراین کف کفشهایتان را به طور مرتب بررسی کرده تا در صورت بروز سایش متوجه آن شوید.
بهبود تعادل و وضعیت جسمانی:
فعالیت بدنی منظم، از جمله تمرینات قدرتی و تعادلی میتواند خطر لغزش و افتادن که در نتیجه منجر به شکستگی پا میشود را کاهش دهد.
کنترل دیابت:
افرادی که به دیابت مبتلا هستند، در معرض خطر نوروپاتی قرار گرفته و مشکلاتی در عصب پا آنها ایجاد خواهد شد. این عامل سبب بروز مشکلات تعادلی، سقوط و صدمه به پاها شده و بهبودی آن زمان خواهد برد.
در نظر داشته باشید که مراقبتهای پزشکی مناسب، تضمین میکند که شکستی جزئی منجر به مشکلاتی مهم در آینده نخواهد شد، بانبراین در صورت به وجود آمدن مشکلاتی از این قبیل سریعا به پزشک معالج مراجعه نمایید.
Source: https://mag.asanteb.com