نگهداری از ماهی اسکار و روش تعیین جنسیت آنها
ماهی اسکار در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته است و پرورش دهنده ای نیست که اسکار و انواع آن را نشناسد. این نوع از ماهی بصورت متعادل تا خشن دیده می شود و از گوشت خواران دارای جثه قوی به حساب می آید. البته در ایران انواع مختلفی از آن پیدا میشود که بسیار دوست داشتنی هستند. برای نگهداری از این ماهی ها بهتر از آنها را از کوچکی به صورت گروهی با ماهی های هم جثه نگهداری کنید تا در آینده به مشکلی بر نخورید. در ادامه ی مطلب بیشتر با این ماهی گوشت خوار محبوب آشنا می شوید .
آشنایی با ماهی های اسکار
ماهی اسکار ( ASTRONOTUS OCELLATUS) از زیباترین ماهی های آکواریومی گوشت خوار و از خانواده ی سیچلاید های آمریکایی ( Chichlidae) می باشد و جزو ماهی هایی است که در آکواریوم های آب شیرین زندگی میکنند. منشاء اصلی ماهی های اسکار رود های پاراگوئه ، آمازون و شرقی ونزوئلا است. از معروفترین گونههای ماهی اسکار میتوان به اسکار ببری و اسکار سلطنتی ( پر طرفدار ترین آن ها می باشد) اشاره کرد. طول اسکار معمولا به ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر می رسد در محیط های طبیعی در حدود ۱۵ سال عمر می کند.
نحوه نگهداری از ماهی اسکار
تغذیه ماهی اسکار
راه تشخیص جنسیت در ماهی های اسکار
در ماهی های نر نوک لوله اسپرم شبیه به نوک قلم نی است و آن ها قوز روی سر بلند تر ، حتی لب های ضخیم تر و پهن تر و چانه بزرگتری نسبت به اسکار های ماده دارند . در ماهی های ماده نوک لوله تخمدان شبیه تخم با لبه گرد است و آن ها قوز روی سر کوتاه تر ، لب های باریک تر و نازکتر وحتی دهانی کوچک تر از اسکار های نر دارند.