لوچ دلقک ماهی آکواریومی؛ روش نگهداری و تکثیر به همراه ویدیو

ماهی لوچ دلقک (Clown Loach) با نام علمی Chromobotia macracanthus گونه ای از ماهی های آب‌ های شیرین نواحی استوایی است و در تمام نقاط جهان به عنوان یک ماهی آکواریومی شناخته شده است و به فروش می‌رسد. 

تغذیه ماهی لوچ دلقک زیبا

 

ماهی لوچ دلقک

زیستگاه اصلی لوچ دقلک << بورنه آ >> در اندولزی و <<سوماترا>> می باشد. نگهداری ماهی لوچ کمی سخت است و با تغییرات کمی در شرایط عمومی آکواریوم (همانند دما، اکسیژن، PH، سختی و …) آسیب می بیند. لوچ دلقکها در آکواریوم به راحتی نگهداری می شوند ولی به آب نامرغوب خیلی حساس هستند.

نگهداری از ماهی لوچ دلقک

 

دمای مورد نیاز برای نگهداری از این ماهی هفتاد و سه الی هشتاد و هفت درجه فارنهایت (بیست و سه الی سی درجه سانتیگراد) بوده و سختی آب متوسط و PH آب شش دهم الی هفت دهم لازم است. لوچ دلقک ها حداکثر تا دوازده اینچ (چیزی در حدود سی سانتی متر) رشد می کنند.
این نوع از ماهی ها همه چیزخوار بوده ولی غذاهایی که در آن ها از بافت جانداران استفاده شده باشد (همانند میگو، کرم خونی و …) را بیش تر دوست دارد . هم چنین استفاده از مکمل های گیاهی را جهت تغذیه ی ماهی لوچ دلقک، نباید فراموش کرد.
حجم تانکی که ماهی لوچ دلقک را در آن نگهداری می کنید حداقل باید 100 لیتر باشد. لوچ دلقک ها در شرایط طبیعی حداکثر تا بیست و شش سانتی متر رشد خواهد کرد. میزان حساسیت ماهی به بیماری به صورت متوسط می باشد و ماهی صلح جویی به حساب می آید که سطح حرکت آن در آکواریوم پایین است.

آب آکواریوم لوچ باید بسیار شفاف، پر اکسیژن و همیشه در جریان باشد، برای این هدف بهتر است از فیلتری مناسب که اکثر مواقع روشن است تهیه و استفاده کنید. لوچ دلقک توانایی خوردن غذا را از سطح آب ندارد و شما باید برای غذا دهی به لوچ از غذاهایی که به کف آکواریوم می روند و در سطح شناور نمی مانند استفاده کنید. لوچ یک ماهی همه چیز خوار است و می تواند حتی از کرم های کوچک و نیز برخی سبزیجات برای تغذیه ی خود استفاده کند. هم چنین چون علاقه ی زیادی به پیدا کردن غذا از بین شن ها دارند و همیشه در کف تانک به دنبال غذا می گردند، باید چند لایه شن در کف آکواریوم بریزید.

روابط اجتماعی لوچ دلقک ها

لوچ دلقک

لوچ دلقک به زندگی گروهی علاقه دارد که فعالیتش را بیشتر می کند. بنابراین بهتر است دو الی سه عدد از این نوع ماهی را با هم نگهداری کنید. لوچ دلقک در دو طرف دهان خود دو سبیل به سمت پایین دارد که برای دفاع و همین طور طعمه از آن ها استفاده می کند. ماهی لوچ دلقک با ماهی تایگر بارب روابط بسیار زیاد صمیمانه ای دارد و حتی در اغلب موارد با یکدیگر شنا کرده و غذا می خورند.

اگر در یک محیط ساکت به غذا خوردن ماهی لوچ دقت نمایید، متوجه صدای تِک تِک ضعیفی خواهید شد که به دلیل برخورد دندان های ریز این ماهی با محیط در حال مکیدن ایجاد می شود. یک قضیه ی جالب درباره ی لوچ دلقک ماهی این است که در برخی از مواقع روی پهلوی خود در آکواریوم می خوابد و یا این که وارونه در کف آکواریوم می افتد و به نظر می آید که ماهی مرده است. پس توجه کنید که در صورت مشاهده چنین صحنه ای به هیچ عنوان ماهی را از آکواریوم خارج نکنید، زیرا ماهی در واقعیت زنده است.
لوچ خیلی ترسو است و اکثر اوقات به مخفی شدن علاقه دارد، پس بهتر است که برای آکواریوم خود نور ملایمی قرار دهید. محیط آکواریوم خود را با گیاهان تزیین کنید و از نگهداری لوچ دلقک با ماهی های بسیار وحشی خودداری نمایید. زیرا در صورت ترس تمام مدت روز خود را مخفی خواهد کرد و شما هیچ گونه لذتی از زیبایی این ماهی زیبا نخواهید برد.
لوچ با چشمان تیزبین خودش محیط اطراف خود را زیر نظر می گیرد و علاقه ی زیادی به تقلید از ماهی های دیگر دارد. بنابرین بهتر است ماهی لوچ دلقک را با ماهی هایی که علاقه ای به قایم شدن ندارند نگهداری کنید، تا ماهی لوچ نیز با تقلید از آن ها مخفی نشود. لوچ دلقلک به زندگی اجتماعی بسیار علاقه مند است. بنار این بهتر است قبل از وارد کردن لوچ دلقک به آکواریوم تعدادی ماهی ملایم کوچک در آکواریوم خود داشته باشید.

لوچ یک ماهی خجالتی بوده و با بیش تر ماهی های هم اندازه ی خود و گیاهخوار و حتی گوشت خوار های آرام سازگار می باشد. حتی آن ها برخی از اوقات با کوریدوراس ها هم گروه هایی تشکیل داده و با هم حرکت می کنند.

تشخیص جنسیت

تشخیص جنسیت لوچ های دلقک خیلی مشکل است و تنها مشخصه ی تشخیص آن این است که نرها باله ی دمی کمی بلند دارند که حالت پنجه ای شکل دارد، اما در ماده ها این گونه نیست.

نحوه تکثیر

 

دفعات تکثیر لوچ های دلقک در آکواریوم خیلی کم است اما آن ها را هم به صورت طبیعی و هم به صورت هورمونی در آکواریوم می توان تکثیر کرد. در ابتدا باید گروه های پنج الی شش تایی از لوچ ماهی های بالغ (حداقل طول هفده سانتی متر) را در کنار هم نگهداری کنید تا با هم جفت گیری کنند. سپس یک جفت از آن ها که با هم شنا می کنند و از سایر ماهی ها دوری می کنند را به تانک دیگری با شرایطی که در زیر به آن اشاره شده است، انتقال دهید:

  • لوچ دلقکها چند هفته پیش از تخم ریزی تغییر رفتار می دهند و شروع به خوردن ماهی های کوچک تر از خود می کنند . در این صورت لوچ ماده به سرعت رشد کرده و شکمش متورم می شود.
  • زمانی که شکم لوچ ماده حجمی 2 برابر حجم اولیه پیدا کرد، باید یک توری پلاستیکی در میانه ی تانک قرار دهید تا پس از تخم ریزی والدین به تخم ها دسترسی نداشته باشند.
  • در شب تخم ریزی، لوچ های جفت خورده در سطح پایینی آب شنا می کنند و در دور بدن یکدیگر پیچ و تاب می خورند و همدیگر را تعقیب می کنند. صبح آن روز تخم ها را در آکواریوم رها می کنند و لوچ نر با پخش کردن اسپرم در آب، آن ها را بارور می کند.
  • اما توجه داشته باشید که در صورتی که والدین به تخم ها دسترسی داشته باشند به سرعت آن ها را خواهند خورد و به همین دلیل است که حتماً باید از توری استفاده کنید و پس از تخم ریزی والدین را از تانک خارج کنید.
  • پس از هچ شدن تخم ها، بچه ها از کیسه ی چربی زیر شکمشان تغذیه می کنند و بعد از گذشت چند روز باید آن ها را با آرتمیا و غذاهای مایع تغذیه کنید.
  • بعد از 2 هفته بچه ماهی ها به اندازه ای رشد می کنند که می توانند سایر غذاهای خشک پودر شده را بخورند و باید با غذاهای دیگر هم تغذیه شوند.
  • در صورتی که بچه ها خوب تغذیه شوند، به سرعت رشد می کنند و در طی شش هفته طول بدنشان به دو و نیم سانتیمتر هم خواهد رسید.

 

بیماری رایج در ماهی لوچ دلقک

رایج ترین بیماری بین لوچ های دلقک سفیدک (ایک) است که به همین دلیل قبل از انتقال آن ها به تانک اصلی باید آن ها را در قرنطینه نگه داشت، تا از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل شود.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫9 دیدگاه ها

  1. سلام وقتتون بخیر من دو تا لوچ دارم فکر کنم نر و ماده هستند بزرگه که فکر کنم ماده است قبلاً خیلی مشتاق بود برای غذا خوردن الان نه اشتیاقی نشون نمی ده و همش می‌خوابه کوچیکه هم همینطوری کسی می دونه چششون شده ؟؟

    1. واقعا زورت میاد مطالب جلو چشمتو بخونی آره؟ چشماتو باز کن سواد که داری بخون تو همین صفحه بیشتر از 3مرتبه گفته که تخم میذارن باهوش باهوش جذاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا