اختلالات ناشی از اضطراب و تاثیر آن بر ایجاد بیماری آلزایمر
یکی از مواردی که در سراسر ایالات متحده و یا حتی جهان بسیار شایع است، اختلالات ناشی از اضطراب میباشد، اینطور که از آمارهای ارائه شده میتوان فهمید در هر سال حدود 40 میلیون نفر افراد بزرگسال تحت تاثیر این مشکل قرار میگیرند. بر اساس آزمایشات صورت گرفته توسط محققان مشخص شده است که افراد بزرگسال اختلالات ناشی از اضطراب بیشتری را تجربه کرده و همین موضوع منجر به ایجاد بیماری آلزایمر میشود.
اختلالات ناشی از اضطراب و بررسی آن
طبق یافتههای دانشمندان افزایش علائم اضطراب با ایجاد سطوح بالاتری از بتا آمیلوئید مرتبط میباشد، این ماده نوعی پروتئین بوده که با بیماری آلزایمر مرتبط است و در مغز افراد مسن با عملکردی عادی شناخته میشود. طبق آزمایشات صورت گرفته توسط دکتر نانسی دانووان که یک روانپزشک سالخورده در بیمارستان بریگهام و همچنین بیمارستان زنان بوستون میباشد مشخص شده است که افزایش اختلالات ناشی از اضطراب یکی از مهمترین علائم اولیه بیماری آلزایمر در افراد میباشد. برخی از این یافتههای اخیر در مجلات معتبر پزشکی ایالات متحده آمریکا نیز منتشر شده است.
بیماری آلزایمر چیست؟
بیماری آلزایمر نوعی از زوال عقل بوده که با ایجاد مشکلات حافظه، قدرت تفکر و حتی تغییرات در شناخت همراه خواهد بود. آمارهای منتشر شده حکایت از آن دارند که در ایالات متحده حدود 5.5 میلیون نفر مبتلا به آلزایمر میباشند که در این میان تعداد 5.4 میلیون نفر در سنین 65 سال به بالا قرار دارند، این مسئله بیانگر آن است که نباید مشکلاتی که موجب این بیماری میشود برای افراد سالخورده پیش بیاید. علت دقیق ایجاد بیماری آلزایمر در افراد هنوز به طور قطعی مشخص نشده اما محققان بر این باورند که بتا آمیلوئید دارای نقش بسیار اساسی میباشد. این پروتئین قادر است تا با تولید پلاکهایی از ارتباط بین سلولهای عصبی جلوگیری به عمل آورد، این مسئله باید مدیریت شود و در غیر این صورت تبعات بدی را به همراه خواهد داشت. طبق گفته دانشمندان این پلاکها به عنوان یکی از نشانههای بیماری آلزایمر شناخته شده و جالب آن است که آنها میتوانند 10 سال قبل از شروع علائم و یا خود بیماری کارشان را آغاز کرده و افزایش یابند.
اضطراب سطوح بتا آمیلوئید را افزایش خواهد داد…
به گزارش مجله پزشکی آسان طب و مطابق با یافتههای جدید میتوان اظهار داشت که اضطراب قادر است تا نقش مهمی را بر افزایش سطوح بتا آمیلوئید در افراد مسن ایفا نماید، هدف قرار دادن اضطراب و یا دور کردن آن میتواند موجب کاهش خطرات ایجاد آلزایمر در بزرگسالان شود. مطالعات نشان میدهند که افسردگی و اضطراب ممکن است شاخصی برای بیماری آلزایمر باشند، زیرا علائم این بیماری روانی اغلب در مراحل اولیه آن ایجاد میشوند. جهت بررسی دقیق یافتهها، دکتر نانسی دانووان توانست یک گروه 270 نفره از افراد بزرگسال که دارای سنین 62 تا 90 سال بودند را جمعآوری کرده و با ارزیابیهای دقیق موفق شد تا در یک دوره 5 ساله سطوح بتا آمیلوئید را کشف نماید. بر اساس این آزمایشات میتوان فهمید که اختلالات ناشی از اضطراب نقش بسیار مهمی را در افزایش سطح بتا آمیلوئید بازی کرده و در افراد بزرگسال ایجاد بیماری آلزایمر خواهند کرد، پزشکان همچنین معتقدند که برخی از اضطرابهای ناگهانی را نیز میتوان به عنوان نشانهای از بیماری آلزایمر در نظر گرفت.
منبع: http://asanteb.com