استفراغ سگ ، اقدامات لازم و توجه به موارد خطرناک
استفراغ سگ ها به خودی خود یک بیماری واقعی نیست و حاکی از وجود سایر بیماری ها است. اگر استفراغ سگ تنها یک الی دو بار رخ دهد و سگ بد حال به نظر نرسد جای نگرانی نمی باشد، اما زمانی که استفراغ به صورت مکرر، با قدرت و حاوی مواد غیر عادی نظیر خون باشد معاینه بیمار توسط دامپزشک امری ضروری می باشد.
استفراغ سگ
استفراغ سگ یکی از علائم اصلی اختلالات دستگاه گوارش می باشد. استفراغ در سگ ها به خودی خود یک بیماری واقعی نمی باشد بلکه صرفا حاکی از وجود بیماری های دیگر خواهد بود. چنانچه استفراغ سگ تنها یک یا دو بار رخ دهد و سگ نیز شاداب به نظر برسد جای هیچگونه نگرانی نمی باشد، اما زمانی که استفراغ به صورت مکرر، با قدرت و حاوی مواد غیر عادی نظیر خون، توده هایی شبیه به مدفوع، کرم یا اجسام خارجی باشد و یا استفراغ با نشانههای دیگری از جمله اسهال، بی حالی، کاهش وزن و تب همراه باشد ( یک درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال) معاینه بیمار توسط دامپزشک ضروری می باشد.
در اغلب موارد استفراغ سگ ناشی از خوردن مواد محرک و غیر مغذی مانند آشغال، کاغذ و سایر مواد غیر قابل هضم است. در این موارد سگ در ابتدا آنچه را که خورده است استفراغ می کند و در نوبت های بعدی مایع سفید رنگی مانند سفیده تخم مرغ و یا مایع زرد رنگی را استفراغ می کند. در این موارد غذای حیوان را برای 24 ساعت قطع کرده (توله ها 12 ساعت) و به جای آب قطعات یخ در اختیار حیوان قرار دهید تا حجم زیادی مایع وارد معده حیوان نگردد. در صورت استفاده از آب برای سگ های کوچک فقط پنجاه الی صد میلی لیتر و برای سگ های بزرگ نیز فقط 200 میلیلیتر آب در اختیار آن ها قرار دهید.
اقدامات لازم پس از استفراغ سگ
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب توجه داشته باشید که اگر سگ کل آب را در یک مرتبه خورد همین مقدار آب را سی دقیقه بعد در اختیار حیوان بگذارید. چنانچه استفراغ سگ برطرف شد می توانید حیوان را با غذا های پخته ی سهل الهضم مانند تخم مرغ آب پز ، گوشت آب پز ، برنج ، غذای بچه ، گوشت مرغ و یا ماهی آب پز تغذیه کنید. در این موارد گوشت را پخته و به همراه برنج به صورت ولرم و یا سرد به حیوان بدهید.
این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : پاروویروس سگی ؛ علائم،تشخصیص،روش انتقال و پیشگیری از آن
در روز اول باید مقدار این غذا ها کم باشد، اما به دفعات در اختیار حیوان بیمار قرار بگیرد. به طور به جای یک دفعه با حجم زیاد سه دفعه با حجم کم به حیوان غذا بدهید. چنانچه استفراغ سگ قطع شد می توانید چند روز بعد غذای قبلی و اصلی را در اختیار حیوان قرار دهید اما حجم آن باید کم باشد به طوری که در چهار روز اول 2.3 ( دو سوم ) از غذای عادی به حیوان دهید. چنانچه استفراغ سگ بر طرف نشد یا بدتر گشت باید با دامپزشک تماس بگیرید، به این علت که ورود مواد استفراغ شده به داخل ریه ها می تواند باعث آسیب به ریه گردد.
توجه به موارد خطرناک در استفراغ سگ
استفراغ سگ می تواند ناشی از بیماری های عفونی و یا تحریک مرکز استفراغ به وسیله سموم ترشح شده از باکتری ها باشد. استفراغ شدید سگ تعادل الکترولیت های بدن را بر هم می زند و این امر به سادگی می تواند سبب مرگ گردد. وجود جسم خارجی موجب انسداد در قسمتی از دستگاه گوارش می گردد. نارسایی کبدی، سرطان، پانکراتیت حاد، نارسایی غدد فوق کلیوی، نارسایی کلیوی، پیومتر و بیماری سایر اعضا می تواند موجب استفراغ گردند.
منبع : https://mag.asanteb.com