عوامل ایجاد آلرژی کیوی و روشهای درمانی آن
میوه کیوی غنی شده از مواد مغذی میباشد و بومی کشور چین است. این میوه در سراسر جهان محبوب بوده و منبع خوبی از ویتامین C، آنتی اکسیدان، پتاسیم، منیزیم و فیبر میباشد. کیوی بسیار مفید و خوشمزه بوده اما برای کسانی که به آن آلرژی دارند میتواند خطرناک باشد. برای آگاهی از این موضوع علائم و نشانههایی وجود داشته و برای جلوگیری از آن نیز راهکارهایی عنوان شده است، در حقیقت واکنش آلرژی کیوی ناشی از اختلال عملکرد سیستم ایمنی بدن میباشد.
بررسی مشکل آلرژی کیوی
امکان دارد افراد زیادی مبتلا به آلرژی کیوی باشند، این میوه دارای خواص زیادی است اما این مشکلات میتواند برای افراد اجتنابناپذیر باشد، حتی کسانی که تمایل زیادی به مصرف آن دارند.
مطالب این مقاله شامل موارد زیر خواهد بود:
علائم و نشانههای آلرژی کیوی
اجتناب از عامل مهار آلرژی کیوی
علل آلرژی کیوی
آلرژی کیوی در کودکان
زمان مراجعه به پزشک
جمع بندی
حقایقی صریح در رابطه با آلرژی کیوی:
فردی که مظنون به آلرژی کیوی باشد، باید با یک متخصص مشورت کرده و آزمایشات لازم را انجام دهد تا از بروز شرایط خطرناک جلوگیری به عمل آید.
علائم آلرژی کیوی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
احتمال واکنشهای آلرژیک به مواد غذایی و سایر مواد در افراد مبتلا به آلرژی کیوی به مراتب بیشتر است.
علائم و نشانههای آلرژی کیوی
افراد مبتلا به آلرژی غذایی ابتدا علائم خفیفی را تجربه خواهند کرد اما به مرور زمان این علائم بدتر خواهد شد زیرا فرد بیشتر در معرض مواد غذایی قرار میگیرد. اولین نشانههای آلرژی کیوی علائم خفیفی نظیر خارش پوست، زخم یا احساس سوزش در دهان، گلو، زبان و لبها میباشد. این علائم اغلب با هم ترکیب شده و به عنوان سندرم آلرژی دهانی (OAS) شناخته میشود. OAS میتواند به سبب بسیاری از آلرژیها مانند گرده، میوهها و گرد و غبار ایجاد شود.
آلرژی کیوی بسیار جدی بوده و در صورت عدم درمان میتواند کشنده باشد. علائم واکنشهای شدید به کیوی شامل موارد زیر میگردد:
سوزش در دهان و گلو که منجر به تورم شود
بیحسی در زبان، لبها یا گلو
گرفتگی و درد شدید در ناحیه شکم
تهوع، استفراغ و اسهال
کاهش ناگهانی فشار خون
ضربان تند قلب
سرگیجه و عدم تمرکز
این واکنشهای شدید ممکن است نشانههایی از شوک آنافیلاکتیک باشند که در این صورت حتما به مراقبتهای فوری پزشکی نیاز خواهند داشت.
اجتناب از عامل مهار آلرژی کیوی
انواع مختلفی از کیوی وجود دارد و هر کدام به نسبت واکنشهای متفاوتی در افراد مبتلا به آلرژی ایجاد خواهند کرد، اما شایعترین آن دارای پوست قهوهای میباشد. موارد استفاده از کیوی در زیر آورده شده است:
سالاد میوه به ویژه انواع گرمسیری آن
میوههای یخ زده یا انواع کوکیها
ژلاتو و بستنی
افرادی که مبتلا به آلرژی غذایی میباشند، حتما باید قبل از خرید محصولات بستهبندی شده محتویات آن را بررسی نمایند، زیرا کیوی ممکن است در محصولات غیرمنتظرهای نظیر کیک، نان و مواد غذایی پخته شده پنهان گردد. این افراد نباید از محصولاتی که ترکیبات حاوی آن را نمیدانند استفاده کنند.
افراد مبتلا به آلرژی غذایی همچنین باید به هنگام مراجعه به رستورانها از کارکنان آن مواد غذایی موجود در غذای سرو شده را پرسوجو کرده و سپس نسبت به خوردن آن اقدام نمایند. آنها باید خانواده و اطرافیان خود را نیز از آلرژی خود آگاه سازند.
علتهای گوناگون آلرژی کیوی
سیستم ایمنی بدن فردی که به آلرژی کیوی مبتلا باشد نمیتواند پروتئین موجود در میوه را تشخیص دهد و در عوض پروتئین بدن را به عنوان یک مزاحم شناسایی کرده و نسبت به آن واکنش نشان میدهد. آلرژی موجود در کیوی بسیار شبیه آلرژیهای موجود به سایر مواد غذایی است، همین امر نیز سبب میشود تا بدن افراد بیشتر به مواد غذایی و گیاهان واکنش نشان دهند. آنها همچنین ممکن است در معرض خطر واکنش به مواد غذایی قید شده زیر باشند:
زیتون
گندم
خربزه
دانه کنجد
دانه خشخاش
فندق
آووکادو
موز
سیبزمینی
هلو
پاپایا
آناناس
سیب
فلفل
گوجهفرنگی
شیره گیاهی
گرده درخت خصوصا درخت توس
بررسی آلرژی کیوی در کودکان
خطر ابتلا به آلرژی کیوی ممکن است در کودکان بیشتر از بزرگسالان رخ دهد. والدین اغلب مراقب آن هستند که کودکان خود را از ابتلا به آلرژیهای غذایی دور نگه دارند. میوه کیوی نیز اغلب به عنوان یک غذای خوب برای کودکان به شمار میرود اما والدین باید به یاد داشته باشند که بدن کودک ممکن است به آن حساسیت نشان دهد. این امکان وجود دارد که کودک به خوردن مواد غذایی قبل از غذا آلرژی داشته و سیستم ایمنی بدن وی این چنین شکل گرفته باشد که به هنگام خوردن غذا بدن او واکنش نشان دهد.
همراهان همیشگی آسان طب؛ علائم و نشانههای واکنش آلرژیک در نوزادان و کودکان میتواند از خفیف تا شدید متفاوت باشد و شامل موارد زیر خواهد بود:
پوسته شدن پوست
بروز نواحی قرمز رنگ بر روی پوست
بثورات یا کهیر
گریه بیش از حد
تحریکپذیری
دشواری تنفس
در این مواقع والدین ممکن است متوجه نوعی اختلال در دستگاه گوارش کودک خود شده باشند. احتمال بروز اسهال، استفراغ و درد شکم در کودکان به هنگام مصرف مواد غذایی وجود خواهد داشت. در این صورت تمامی این موارد باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.
زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک
در بیشتر موارد بهتر است به هنگام رویارویی با اولین علائم آلرژی به پزشک مراجعه کنید. پزشکان ممکن است در موارد شدید مصرف داروهای آنتی هیستامین را به فرد توصیه نمایند. شخصی که پس از خوردن کیوی دچار احساس سوزش یا خارش در دهان و گلوی خود نماید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند زیرا این نشانهها ممکن است اولین علامت یک واکنش شدید به میوه باشند.
جمعبندی مقاله آلرژی کیوی
کیوی انواع مختلفی دارد بنابراین نوع آلرژی آن نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. افرادی که به مواد غذایی و سایر مواد آلرژی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلرژی کیوی قرار خواهند گرفت. از علائم اولیه این آلرژی میتوان به سوزش و خارش در ناحیه گلو، زبان، دهان و لبها اشاره کرد، بنابراین افراد باید برای تشخیص فوری و جلوگیری از مشکلات عدیده دیگر هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نمایند زیرا این علائم با گذشت زمان بدتر خواهند شد. پزشکان در این زمینه تکنیکهای اجتناب از مواد غذایی مورد نظر را به فرد مبتلا آموزش داده و درمان مناسب را برای وی تجویز مینمایند.
Source: https://mag.asanteb.com