لانه سازی فنچ ها و نیاز آنها به کمک انسانها
لانه سازی فنچ ها
نگهداری از فنچ به دو صورت ممکن انجام می گردد:
نگهداری در قفس : نگهداری این پرنده به علت بازیگوشی زیاد و جست و خیز فراوان، نیاز به یک قفس با میله های مناسبی دارد که فاصله بین میله های آن باید به گونه ای باشد که این پرنده بین آن ها گیر نکند و موجب خفگی پرنده نگردد.
درون قفس باید لانه ای هم برای فنچ ها وجود داشته باشد. برای یک عدد فنچ، یک قفس با طول 25 سانتی متر و عرض 20 سانتی متر کافی خواهد بود. اما برای یک جفت، باید حداقل قفسی با طول 50 سانتی متر و عرض 30 سانتی متر برای پرنده انتخاب کنید.
نگهداری در پاسیو یا گلخانه : اگر بخواهید پرنده خود را در پاسیو یا گلخانه نگهداری نمایید، افزون بر این که پرنده شما به خاطر پرواز، از قدرت خاصی برخوردار می گردد، عوامل دیگری نیز این روش نگهداری را نسبت به روش نگهداری در قفس متمایز کرده اند.
لانه سازی فنچ ها برای نگهداری از آنها
اگر چه لانه های آماده بسیاری در بازار وجود دارند، اما بهتر این است که فنچ ها خود به لانه سازی بپردازند. فرآیند لانه سازی فنچ به این صورت است که یک جفت فنچ زمانی که میخواهند لانه سازی نمایند رفتاری را از خود نشان می دهند، بدین صورت که به شدت شروع به جمع آوری وسایلی جهت لانه سازی می کنند. بهتر است در این دوران کاغذ های تکه تکه شده و شاخه های کوچک نظیر چوب جارو و یا برگ در اختیار آنها قرار دهید. در صورتی آن ها چیزی برای جمع آوری پیدا نکنند از پر و پوست دانه ها استفاده می کنند.
بعد از انجام لانه سازی فنچ، هنگامی که لانه مورد قبول واقع می گردد و هر شب را در آن سپری می کنند، مقدار زیادی تکه های نرم برای کف لانه از برگ و رشته هایی نظیر نخ و شاخه های نرم جمع آوری می کنند. آن ها موادی را انتخاب می کنند که یک جفت از آنها بیشتر از 2.5 سانتی متر طول نداشته باشد . طول نخ اگر بیش از 2.5 سانتی متر باشد، موجب گره خوردن به انگشت فنچ می گردد.
لانه با کوچکترین چیز های ممکن که برای ساختن لانه مناسب باشند حدودا یک هفته پیش از تخم گذاری بسته خواهد شد. آن ها در هر دوره تخم گذاری بین 3 الی 12 تخم می گذارند.
لوازم مورد نیاز لانه سازی فنچ ها
جهت لانه سازی فنچ ، شما باید اقلامی را در کف قفس و یا کف لانه قرار بدهید. حتی اگر خودتان این وسایل را در لانه قرار بدهید ، فنچ نر تمام محتویات لانه را خالی خواهد کرد و لانه را طبق سلیقه خودش خواهد ساخت . البته امکان دارد چیدمان شما را نیز همانگونه قبول کند. وسایلی که می توانید برای لانه سازی در قفس قرار دهید عبارتند از :
- پنبه دانه (نه پنبه سفید) و مانند آن : مثل پنبه های تشک که از لحاف دوزی ها قابل خریداری می باشند.
- چوب سوزنی درخت کاج : که حتما باید کوتاه باشد و نوک آن تیز نباشد.
- پارچههایی نرم : از جنسی که نخ نمی دهند.
اگر موارد ذکر شده رعایت گردند، فنچ نر به جنب و جوش افتاده و شروع به لانه سازی خواهد کرد و فنچ ماده نیز در کار ها به جفت خود کمک خواهد کرد.
نکات مهم برای لانه سازی فنچ ها
- لانه فنچ را در بالاترین نقطه ی درون قفس قرار بدهید به طوری که پرنده نتواند روی آن بشیند.
- پس از اتمام لانه سازی فنچ که بین یک الی چهار روز طول می کشد، پرنده ها برای خواب به لانه خواهند رفت.
- همراهان مجله ی آسان طب توجه داشته باشید که هر دو فنچ نر و ماده باید با هم در لانه بخوابند و در صورتی که یکی از آن ها بیرون باشد نشانه خوبی نیست . زیرا احتمال اینکه هنوز جفت نشده باشند خواهد بود ، اما اگر هر دوی آن ها شب ها در لانه ای که توسط فنچ نر ساخته شده بخوابند بدین معناست که این مرحله با موفقیت به پایان خواهد رسید.
- لانهسازی فنج نشان دهنده ی این است که حتما فنچ های شما جفت گشته اند.
- فراموش نکنید که جهت لانه سازی فنچ ها ، به طوری چوب را داخل قفس قرار بدهید که پرنده بتواند به راحت ترین شکل ممکن به داخل لانه ی خود برود ، مخصوصا پرنده هایی که هنوز به داخل لانه نرفته باشند.
- اغلب فنچ های جوان حتی در زمان تخم گذاری و حتی به دنیا آمدن جوجه ها باز هم اقدام به ادامه لانه سازی خواهند کرد.
- در صورتی که از لانه های آماده استفاده می کنید بهتر است نوع چوبی آن را ( که با طبیعت پرنده سازگارتر می باشد ) انتخاب نمایید.
منبع : https://mag.asanteb.com