6 مسئله حیاتی در روش تغذیه خرگوش ها
جهت مراقبت صحیح از خرگوش خانگی خود و حفظ سلامتی او ، تغذیه حیوان اهمیت ویژه ای دارد. این که چه مقدار غذا به حیوان بدهید نیز مهم خواهد بود . اگر خرگوش شما بیش از حد یا بسیار اندک غذا بخورد ممکن است دچار بیماری هایی گردد. حتی در صورتی که تغذیه خرگوش خانگی شما نامناسب باشد به مرور شاهد اثرات منفی آن را مشاهده خواهید کرد. در ادامه مطلب در مورد رژیم صحیح در تغذیه خرگوش ها صحبت خواهیم کرد.
رعایت اصول صحیح تغذیه خرگوش ها
همراهان مجله پزشکی آسان طب ؛ همانطور که اشاره کردیم این که چه مقدار غذا به حیوان بدهید اهمیت ویژه ای دارد . اگر خرگوش شما بیش از حد غذا بخورد چاق شده و ممکن است بیمار گردد، در صورتی که بسیار اندک غذا بخورد به مرور زمان لاغر و ضعیف خواهد شد و باز هم ممکن است دچار بیماری هایی گردد. حتی در صورتی که تغذیه خرگوش خانگی شما نامناسب باشد به مرور شاهد اثرات منفی آن خواهید بود. بنابر این باید برای این که خرگوش خوشحال ، راضی و سالمی داشته باشید باید به اندازه به خرگوش خود غذا بدهید و اصول رژیم غذایی صحیح حیوان را رعایت کنید.
یونجه خشک در تغذیه خرگوش
یونجه خشک تازه بخش عمده ای از رژیم غذایی خرگوش شما را تشکیل داده است (هفتاد درصد الی هشتاد درصد) و در همه زمان ها دسترسی به آن آسان خواهد بود. خرگوش های بالغ می توانند از تیموتی، چمن و علوفه جو مصرف کنند در حالی که خرگوش های جوان باید یونجه خشک تازه مصرف کنند. نباید بیش از حد به خرگوش بالغ یونجه بدهید، به این علت که حاوی پروتئین و قند بالایی است. یونجه برای خرگوش به دلیل فیبر موجود در آن برای سلامت دستگاه گوارش آن ها ضروری است و همچنین از رشد بیش از حد دندان های خرگوش (که به طور مداوم رشد می کنند) پیشگیری خواهد کرد و برای سلامتی دندان مفید می باشد. قرار دادن یونجه در یک جعبه بستر ، خرگوش را تشویق به خوردن و انجام عمل دفع در همان ناحیه خواهد کرد.
هنگام انتخاب یونجه، اطمینان حاصل کنید که آن ها از لحاظ ظاهری تازه باشند و بوی تازگی دهند. از انتخاب یونجه هایی که قهوه ای رنگ یا کپک زده باشند و یا بوی دیگری مثل علف تازه نمی دهند اجتناب کنید. فروشگاه ها باید یونجه را در یک محل خشک در یک ظرف قرار بدهند و اجازه دهند تا جریان هوا در آن ها براحتی عبور کند تا از کپک زدن آن پیشگیری شود. خرید یونجه به صورت فله ای از یک کشاورز محلی معمولا بسیار مقرون به صرفه تر از یونجه های کیسه ای می باشد که در فروشگاه های حیوانات خانگی عرضه می گردند، به شرط این که از عدم وجود آفت و باکتری در آن ها مطمئن باشید .
نقش سبزیجات در تغذیه خرگوش
مجموعه متنوعی از سبزیجات باید بخشی از رژیم غذایی روزانه خرگوش را در بر بگیرد ( 5 الی 10 درصد). هنگام انتخاب سبزیجات دقت داشته باشید که کاملا تازه و عاری از آفت کش ها باشند. همیشه سبزیجات خود را قبل از استفاده برای تغذیه خرگوش خود کاملا بشویید.
خوراک سبزیجات در مقادیر کم باید برای خرگوش استفاده گردد تا هنگامی که شما مطمئن شوید خرگوش شما نسبت به آن ها واکنش خوبی نشان می دهد. تغذیه خرگوش از برگ houseplants که بسیاری از آنها برای خرگوش ، گیاهان سمی به حساب می آیند و بسیار خطرناک می باشد. اما برخی از سبزیجات برای تغذیه خرگوش ها مناسب می باشند ، نظیر :
- بوک چوی
- ریحان برگ های کلم بروکلی (ساقه برای گاز زدن مناسب می باشد )
- هویج (کلسیم و قند بالایی دارد و باید به میزان کم استفاده شود)
- کلم پیچ (به مقدارکم)
- کرفس (اما به میزان کم)
- گشنیز
- شبدر
- خربزه
- برگ قاصدک
- شوید
- کاهو ( برگهای رومایین یا تیره )
- نعناع
- ترتیزک
- سبزی خردل
- جعفری
نقش آب در تغذیه خرگوش
آب تازه باید همیشه در دسترس خرگوش شما قرار داشته باشد. در صورتی که خرگوش شما در یک قفس نگهداری می شود، یک بطری آب آویزان گزینه خوبی خواهد بود. خرگوش حتی می تواند از یک کاسه آب بنوشند ( به شرط این که ظرف آب به شکلی نباشد که خرگوش خیس شود ، در داخل آن بیافتد و یا بتواند ظرف آب را بریزد).
شما می توانید در روز های گرم یک الی دو مکعب یخ را در ظرف آب خرگوش خود بیاندازد. در صورتی که به نظر آمد خرگوش شما به اندازه کافی آب آشامیدنی استفاده نمی کند، شما می توانید سبزیجات نسبتا مرطوب و پر آب برای خرگوش خود تهیه نمایید.
پلت یا گلوله های مخصوص
این پلت ها را باید به صورت تازه خریداری نمایید. باید به دنبال پلت هایی باشید که از فیبر بالا و پروتئین کمی برخوردار هستند. شما باید برای خرگوش هایی در سنین بالا مصرف این پلت ها را محدود نمایید. مصرف پلت نیز 5 الی 10 درصد رژیم غذایی خرگوش را شامل می شود.
پلت هایی نیز وجود دارند که با پروتئین بالا می توانند منجر به چاقی و مشکلاتی در مسائل مربوط به بهداشت و سلامت دیگر در خرگوش ها گردند.
نقش تغذیه خرگوش ها در سلامتی آنها
همه ما از اینکه حیوان سالمی داشته باشیم خوشحال شده و لذت می بریم. بنابر این برای اطمینان از سلامت خرگوش، آنها را باید فقط گاهی نزد دامپزشک ببرید. تعدادی از مواد غذایی وجود دارند مانند نان، ، چوب شور، بیسکویت، ماکارونی، شیرینی، چیپس و یا غلات که سرشار از کربوهیدرات ها هستند و این غذاها را نباید به خرگوش بدهید. اگر چه بسیاری از غذاهای تجاری خرگوش دارای مقادیر بالایی از چربی و قند، ماست و چیپس می باشند که آن ها را نیز هرگز نباید به خرگوش بدهید.
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ به هیچ عنوان به خرگوش خود شکلات ندهید ، به این علت که شکلات برای خرگوش ماده ای بسیار سمی می باشد.
نقش میوه ها در سلامتی و تغذیه خرگوش ها
میوه ها بهترین گزینه برای درمان خرگوش می باشند (فقط 5 درصد غذای خرگوش)، اما باز هم شما باید آن را تنها در مقادیر کمی به خرگوش خود بدهید (به دلیل وجود مقدار قند بالا). جهت خرید میوه جات دقت داشته باشید که تازه و عاری از هرگونه آفت کش ها باشند و مانند سبزیجات، مطمئن شوید که آن ها کاملا به خوبی شسته اید.
برخی از میوه هایی که خرگوش ها از خوردن آنها لذت برده و به آن ها علاقه مند می باشند ، عبارتند از:
- موز
- توت فرنگی
- آناناس
- سیب (بدون تخمه)
- تمشک
منبع : https://mag.asanteb.com