نگهداری بلدرچین ، میزان تغذیه و روند تولید مثل در آنها
پرورش و نگهداری بلدرچین
بلدرچین در طول دوره پرورش زودتر از مرغ به سن بلوغ میرسد و انواع اصالح شده آن میتواند به تعداد مرغ تخمگذاری کند. بلدرچینها پرندگانی نیرومند و پرطاقت هستند و از همین رو پرورش و نگهداری آنها در محیطهای مختلف امکان پذیر است. این پرندگان کوچک خود را به سرعت به شرایط محیط آداپته میکنند و سریع رشد کرده و در زمان 6 هفته به بلوغ میرسند.
برای نگهداری از بلدرچین لازم است قبل از هر چیز با شرایط زندگی (دما و نور مورد نیاز محیط)، نوع تغذیه، انتخاب بلدرچین مادر و نحوه تولید مثل و تخمگذاری این پرنده آشنا گردید.
تغذیه صحیح برای نگهداری بلدرچین
تغذیه بلدرچین مثل تغذیه مرغ ها می باشد. میزان و نوع این تغذیه، بسته به سن پرنده متغیر است. طبقه بندی دوران زندگی بلدرچین بسته به میزان رشد و تظاهر تولید آن ها به مرحله شروع کننده (صفر الی 3 هفتگی)، در حال رشد یا رشد کننده (4 الی 5 هفتگی) و بلدرچین تخم گذار یا مادر (6 هفتگی به بعد) تقسیم می گردد.
میزان تغذیه بلدرچین (صفر تا 3 هفتگی) : برای 3 الی 4 هفته اول بلدرچین ها را باید از یک جیره غذایی محتوی تقریبا 27 درصد پروتئین و در حدود 2.750 کیلو کالری بر کیلو گرم انرژی تغذیه کرد.
میزان تغذیه بلدرچین (4 الی 5 هفتگی): در این مرحله، باید از یک جیره غذایی باداشتن 24 درصد پروتئین استفاده شود.
تغذیه بلدرچین مادر (6 هفتگی به بعد): باید با ارزش غذایی معادل 2.650 کیلو کالری بر کیلو گرم تغذیه شود.
درجه حرارت مورد نیاز نگهداری بلدرچین ها
در روز های نخستین تولد جوجه های بلدرچین، دمای 36 الی 38 درجه سانتی گراد همراه با هوای تمیز و سرشار از اکسیژن از اهمیت خاصی برخوردار است. به تدریج با افزایش سن جوجه ها از میزان حرارت محیط کاهش می یابد و در سن 6 الی 7 هفتگی به 22 الی 24 درجه سانتی گراد کاسته می شود.
میزان نور مورد نیاز برای نگهداری بلدرچین
شدت نور در امر پرورش و نگهداری بلدرچین از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. در زمان تولد جوجه ها، شدت نور زیاد (60 الی 70 لوکس) لازم است و در هفته سوم به 10 لوکس نیاز خواهد بود. زمانی که میزان نور کاملا کنترل می گردد، می توانید به پرندگان 23 ساعت در روز روشنائی دهید و بهتر این است که از سن یک روزگی یک ساعت در شبانه روز تاریکی در نظر گرفته و آن ها را به تاریکی احتمالی عادت بدهید تا در صورت به وجود آمدن تاریکی در ارتباط با خاموشی برق اشکالی به وجود نیاید. جالب است بدانید جهت دستیابی به حداکثر میزان تخم بلدرچین، 14 الی 16 ساعت روشنائی مورد نیاز می باشد.
انتخاب بلدرچین مادر
انتخاب بلدرچین های مادر معمولا بر اساس بازرسی، وزن و شرایط بهداشتی انجام می شود. لازم است بلدرچین های مادر در شرایط خوبی از نظر سلامت، توان تخم گذاری زیاد، قابلیت زنده ماندن و قابلیت هچ شدن خوب قرار بگیرند.
تولید مثل و نگهداری بلدرچین
بلدرچین های اهلی در تمام فصول سال و در سن 10 ای 20 هفته تولید مثل (تخمگذاری) می کنند. یک بلدرچین ماده هر 16 الی 24 ساعت و برای مدت 8 الی 12 ماه تخم می گذارد. تخم ها باید برای هچ شدن 4 روز بعد از وارد کردن نر ها (یک نر برای 3 بلدرچین ماده) و تا سه روز بعد از این که جنس های نر و ماده از هم جدا می شوند ، جمع آوری شوند . وزن متوسط تخم بلدرچین ، حدود 10 گرم می باشد.
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ جالب است بدانید، مرغ ها در حدود 75 درصد از تخم های خود را به هنگام صبح می گذارند در حالی که بلدرچین، 75 درصد تخم روزانه خود را در ساعات 3 الی 6 بعد از ظهر می گذارد. هم چنین نگهداری بلدرچین در نور مداوم به میزان بالایی از تولید تخم در هنگام سال اول و با رسیدن تولید به مرحله توقف در پایان سال دوم انجام می شود.
منبع : https://mag.asanteb.com