گوش های حیوانات خانگی و نشانه های بیماری در آنها
گوش های سگ ها و گربه ها از چهار قسمت لاله گوش، مجرای گوش خارجی یا مجرای شنوایی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل یافته است. بیماری های گوش از مشکلات رایج سگ ها و گربه ها به شمار می روند. حیوان دارای گوش های بیمار به طور مداوم با دست های خود گوش ها را می خاراند و یا سر خود را به زمین می مالد. در ادامه ی این بخش در مورد نشانه های سلامت و همچنین بیماری در گوش آن ها صحبت کرده و شما را با قسمت های داخلی گوش های حیوانات خانگی آشنا می کنیم .
گوش های حیوانات خانگی
گوش های حیوانات خانگی مانند سگ ها و گربه ها از چهار قسمت لاله گوش، مجرای گوش خارجی یا مجرای شنوایی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده است. شکل لاله گوش در نژاد های مختلف سگ ها متفاوت می باشد ، اما در گربه ها به طور معمول به یک شکل و عمودی است. طراحی غضروف لاله گوش به شکلی است که می تواند امواج صوتی را متمرکز و به پرده صماخ انتقال دهد.
قسمت های داخلی گوش های حیوانات خانگی
مجرای گوش خارجی در سگ ها حدود 5 الی 10 سانتی متر طول و چهار الی پنج میلی متر عرض داشته و L شکل می باشد. این مجرا حاوی یک بخش عمودی و یک بخش افقی می باشد. طول بخش عمودی امکان دارد به حدود 2.5 سانتی متر برسد که به طرف پایین و کمی به سمت جلو انحنا دارد. بخش افقی مجرای شنوایی کوتاه تر از بخش عمودی آن است و به طرف داخل امتداد دارد ، به همین دلیل دامپزشک هنگام معاینه کمی گوش را به سمت خارج و در جهت مجرای عمودی می کشد تا مجرای شنوایی به صورت مستقیم درآمده و قابل مشاهده گردد.
مجرای شنوایی حاوی غدد تولید کننده چربی (غدد سباسه) و غدد تولید کننده مواد مومی شکل (غدد سرومن) و فولیکول های مو است. ترشحات غدد سباسه و غدد سرومن با هم ترکیب می شوند و موم گوش را تشکیل می دهند که وظیفه حفاظت مجرای گوش خارجی با ثابت نمودن اجسام خارجی و مرطوب و منعطف نمودن پرده صماخ را بر عهده گرفته است. گوش میانی محفظه ای است که وظیفه آن انتقال امواج صوتی از طریق استخوانچه های خود به گوش داخلی می باشد و گوش داخلی نیز کار دریافت امواج شنوایی و حفظ تعادل را به عهده دارد.
این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: مراقبت از گوشهای حیوانات و عوامل موثر در بروز مشکلات گوشها
بیماری های گوش از مشکلات رایج سگ ها و گربه ها به شمار می روند. حدود 15 الی 20 درصد سگ ها و 6 الی 7 درصد گربه ها به انواع مختلف بیماری های گوش مبتلا شده اند. از آن جایی که گوش خارجی توسط پوست پوشیده شده است هر مشکلی که پوست آن قسمت را دچار آسیب سازد می تواند موجب بروز مشکلاتی در گوش نیز شود.
سلامت گوش های حیوانات خانگی
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ توجه داشته باشید که گوش های سالم دارای مشخصات زیر می باشند:
- مجرای آن تا آن جا که قابل مشاهده باشد، تمیز می باشد.
- گوش سالم ، بدون بو می باشد.
- به رنگ صورتی کم رنگ و دارای مقدار کمی واکس یا سرومن است.
- گوش سالم ، دارای مقدار کمی مو می باشد.
نشانه های بیماری در گوش های حیوانات خانگی
- گوش دچار مشکل ( بیماری ) بد بو می باشد.
- حیوان به طور مداوم با دست های خود آن ها را خارانده و یا سر خود را به زمین می مالد.
- هنگام لمس گوش ها حیوان احساس درد کرده و سر خود را تکان می دهد و یا به یک طرف کج نگه می دارد.
- ترشحات تیره رنگ (مشکی و یا قهوه ای رنگ ) به وفور مشاهده می گردد.
- لاله گوش در داخل و مدخل کانال شنوایی خارجی، ملتهب (قرمز رنگ) و پوسته پوسته شده ، مشاهده می گردد.
- حیوان دچار تغییر رفتار می شود و بسیار حساس و گوشه گیر می گردد.
- گاهی خون ریزی از گوش ها نیز رخ می دهد.
منبع : https://mag.asanteb.com