رنگ مو شیمیایی و معرفی سری رنگ ها

رنگ مو شیمیایی اولین لاین تخصصی آرایش و زیبایی در دنیا بوده و تسلط بی قید و شرط آرایشگر به ترکیبات رنگ و خنثی کننده ها و همچنین شناخت ساختار مو در این رشته حرف اول را می زند. به گفته بسیاری از متخصصین این رشته، دنیای رنگ مو و مواد شیمیایی مانند دکلره و انواع حالت دهنده های دائم مو به اندازه ای پیچیده و پر ریسک است که حتی پس از طی سالها تجربه در آن باز هم مسائل جدیدی برای یادگیری وجود خواهد داشت. در ادامه به تشریح این رشته پر پیچ و خم از دنیای آرایش و زیبایی می پردازیم.

رنگ مو
hair color

انتخاب مناسب ترین رنگ مو شیمیایی

رنگ موهای شخص چه طبیعی باشد و چه رنگ شده یک نکته بسیار مهم و حیاتی تشخیص رنگ اصلی زمینه و سایه آن می باشد. سپس طبق رنگ زمینه موها و انتخاب رنگ مو شیمیایی متقاضی، به ترکیب رنگ پرداخته و شروع به رنگ آمیزی می کنیم. رنگ های سری طبیعی و سری فانتزی با یکدیگر تفاوت داشته که آسان طب توصیه می کند برای روشن تر شدن موضوع قبل از هر چیز به توضیحاتی درباره رنگ ها بپردازیم.

شناخت رنگ ها

رنگ های موجود در طبیعت و سایه ها و تناژهای مختلفی که دارند بی شمار بوده اما اگر بخواهیم تمامی رنگ های موجود در طبیعت را در یک دسته بندی کامل بگنجانیم می توانیم بگویم که تمامی رنگ های شناخته شده بشر در رنگهای رنگین کمان خلاصه می شوند. بنفش، نیلی، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز. حال اگر رنگ های آبی و نیلی را که بسیار شبیه به هم هستند یک رنگ در نظر بگیریم می توان گفت که 6 رنگ باقی می ماند و سه رنگ از این شش رنگ رنگهای اصلی و سه رنگ دیگر رنگهای فرعی هستند.

رنگهای اصلی شامل آبی، زرد و قرمز می باشد که از ترکیب آنها رنگ های فرعی به دست می آید. مثلا سبز از ترکیب آبی و زرد به دست آمده و نارنجی از ترکیب قرمز و زرد و در نهایت رنگ بنفش است که از ترکیب قرمز و آبی به دست می آید، در واقع پایه وجودی تمامی رنگ ها را رنگ های اصلی تشکیل می دهد.

رنگ های خنثی کننده

رنگ مو
hair color

از ترکیب دو رنگ اصلی می توان یک رنگ فرعی به وجود آورد که رنگ به دست آمده در دایره رنگ ها روبروی یک رنگ اصلی قرار می گیرد که این دو رنگ خنثی کننده یکدیگر می باشند. مثلا از ترکیب رنگ زرد و آبی می توان رنگ سبز را به وجود آورد که این رنگ سبز در دایره رنگ ها روبروی رنگ قرمز واقع شده که این دو رنگ یکدیگر را خنثی می کنند. اگر رنگ های رنگین کمان را به طوری که محیط یک دایره را تشکیل بدهند به ترتیب در امتداد یکدیگر قرار دهیم دایره رنگ ها تشکیل  می شود که در آن رنگ های روبروی هم خنثی کننده یکدیگر می باشد.

رنگ های خنثی کننده یکدیگر

  • خنثی کننده رنگ سبز در دایره رنگها رنگ قرمز می باشد.
  • خنثی کننده رنگ بنفش در دایره رنگها رنگ زرد می باشد.
  • خنثی کننده رنگ نارنجی در دایره رنگها رنگ آبی می باشد.

جهت استفاده از این فرمول در ترکیبات رنگ مو شیمیایی باید به این نکته توجه داشت که برای خنثی کردن هر یک از این رنگ ها در رنگ مو باید از رنگ خنثی کننده با عمق و درصد قوی تر استفاده نمود. مثلا هر چقدر در یک رنگ مو، درصد قرمزی بیشتر باشد باید رنگ خنثی کننده سبز که به عنوان نیرویی متضاد در جهت تعدیل قرمزی به کار می رود از عمق و قدرت بیشتری برخوردار باشد. آسان طب توصیه می کند این فرمول ثابت را برای از بین بردن تناژ و سایه های اضافی در یک رنگ مو به خاطر بسپارید.

چگونگی عملکرد رنگ مو شیمیایی در ساختار مو

کوتیکول موها در حالت طبیعی دارای فلس ها یا پولک هایی هستند که سر تا سر طول یک تار مو را در برگرفته اند، در داخل تار مو پیگمنت های طبیعی موهای شخص وجود داشته که رنگهای اصلی مانند زرد آبی یا قرمز و ترکیبات آنها به طور طبیعی موجود می باشد. پوست و موی انسان دارای خاصیت اسیدی ضعیف بوده و انواع رنگ مو شیمیایی که دارای پ هاش قلیایی می باشد پس از ترکیب با اکسیدان می تواند موها را ضخیم کرده و باعث تحریک و باز شدن پولک های مو شده و به راحتی وارد ساختمان مو شده و رنگ مورد نظر را در موهای شخص تزریق کند و  با پیگمنت های طبیعی مو ترکیب شود. به این ترتیب رنگ مو باعث تغییر رنگ در ساختمان مو می شود. برای ایجاد بهترین حالت جهت زیباتر شدن موها پس از رنگ مو توصیه می کنیم موها را به شکلی حرفه ای سشوار کنید همچنین در هفته های پس از رنگ کردن موها جهت آبرسانی موهای خود ازانواع ماسک های ویتامینه مو استفاده نمائید.

تفاوت رنگ و ظاهر اشخاص

رنگ مو
hair color

اشخاص از لحاظ رنگ پوست و ظاهر به 2 دسته گرم و سرد تقسیم می شوند. رنگ مو انتخابی برای تناسب با ظاهر افراد باید متضاد این 2 دسته باشد.

مثلا رنگ موهای مناسب برای پوست های تیره (گندمگون) که در دسته سرد قرار دارند به این ترتیب است: شرابی، مسی، آکاژو، شاه بلوطی، طلایی، فندقی، بادامی و آجری.

رنگ مو مناسب برای افرادی با پوست روشن که در دسته گرم قرار دارند شامل: بلوند، خاکستری زیتونی، صدفی، قهوه ای مات و بلوند دودی می باشد.

نکات مهم در پروسه رنگ کردن مو

  • استفاده از رنگ مو شیمیایی در دوره بارداری مخصوصا سه ماهه اول مجاز نمی باشد.
  • مد نظر قرار دادن رنگ طبیعی پوست و چشم های متقاضی.
  • در ابتدای امر قبل از رنگ آمیزی موها باید تست حساسیت رنگ مو شیمیایی برای متقاضی انجام شود.
  • انتخاب صحیح سایه یا رفله رنگ مو.
  • انتخاب صحیح کرم اکسیدان.
  • رعایت ترتیب رنگ کردن مو در قسمت های مختلف سر.
  • ترکیب رنگ موهای هم خانواده با یکدیگر و شماره های نزدیک به هم.
  • استفاده از کرم اکسیدان با مارک یکسان با رنگ مو شیمیایی.
  • رعایت مدت زمان دقیق مکث رنگ مو شیمیایی بر پوست سر.
  • چک کردن تاریخ انقضاء رنگ مو شیمیایی.

روشن کردن رنگ موی طبیعی بدون استفاده از مواد دکلره

رنگ ها از لحاظ تیرگی و روشنی در 10 پایه تعریف شده اند، پایه شماره 1 در تمامی رنگ ها دارای تیره ترین حالت و پایه شماره 10 دارای روشن ترین رنگ هاست. یعنی از رنگ مشکی شروع شده تا به بی رنگ برسند. با رعایت یک فرمول ثابت می توان رنگ موها را که در حالت طبیعی تیره هستند در یک حرکت روشن نمود. موهایی که دارای رنگ طبیعی مشکی با پایه یک یاشند و رنگ انتخابی متقاضی با پایه 4 باشد باید رنگ مو مصرفی را 3 درجه روشن تر از رنگ انتخابی در نظر گرفت یعنی استفاده از رنگی با پایه هفت. به همین ترتیب اگر پایه رنگ طبیعی موها مشکی شماره دو بود و رنگ انتخابی متقاضی پنج، رنگ مصرفی را دو درجه روشن تر در نظر می گیریم یعنی رنگی با پایه هفت. و به همین ترتیب پیش می رویم. در نهایت رنگ موهایی که دارای پایه 4 تا 9 باشند پایه رنگ انتخابی و رنگ مصرفی یکسان است.

معرفی خانواده رنگ ها

رنگ مو شیمیایی

√ سری N یا رنگ های طبیعی: رنگ های این سری با تمامی رنگ ها قابلیت ترکیب داشته و همچنین می توانند با رنگ های واریاسیون ترکیب و هماهنگ شود. این رنگ ها از لحاظ قدرت پوشانندگی از قوی ترین ها هستند.

√ سری W یا رنگ های شکلاتی – موکا: این سری از رنگ ها را می توان با همه رنگ های متمایل به گرم و همچنین واریاسیون قرمز ترکیب نمود، سری دبلیو قهوه ای متمایل به قرمز است که به آن شکلاتی می گویند.

√ سری R-F یا رنگ های قرمز: رنگهایی مانند سیکلمه، قرمز یاقوتی، شرابی متوسط و… از این سری هستند.

√ سری G یا رنگ های طلایی: پایه های 3 و 4 این سری مناسب برای هر رنگ پوست و چهره ای می باشند و از پایه 5 به بالا بهتر است روی موهای دکلره شده استفاده شوند.

√ سری M یا رنگ های زیتونی: رنگ های این سری در مقابل نور آفتاب و شامپو بسیار مقاوم و ماندگار هستند، برای موهایی که دارای تارهایی سفید هستند این سری بسیار مناسب و موثر است.

√ سری A یا رنگ های خاکستری: در این سری از رنگها مقدار بیشتری آبی وجود دارد و جهت از بین بردن رنگ نارنجی و قرمز کاربرد دارد.

√ سری C یا رنگ های دودی: در این سری مقدار پیگمنت های بنفش زیاد بوده و برای حصول نتیجه بهتر در به دست آوردن زیباترین دودی بهتر است قبلا موها دکلره شوند.

√ سری V یا بنفش – شرابی: این سری از رنگ ها معمولا دارای طیف محدودی از انواع رنگ های شرابی و بنفش و… می باشند که لازم است برای بهتر دیده شدن از ترکیبات خاص رنگی یا از مارک های خاص استفاده نمود.

واریاسیون ها

♦ آبی: بیشتر با سری رنگ های N ترکیب شده و رنگ به دست آمده مات است.

 ♦ سبز: این واریاسیون برای ترکیب با رنگ های سری A – C – M به کار می رود.

♦ بنفش: برای مخلوط کردن با سری A – C به کار می روند.

 ♦ قرمز: این واریاسیون به غیر از رنگ های سری M – C – A با دیگر سری های رنگی قابلیت ترکیب دارد.

رنگ کردن مو یک تخصص است و برای حصول بهترین نتیجه بهتر است توسط یک رنگ و مش کار باتجربه در سالنی مجهز انجام شود. از طرفی استفاده مکرر از رنگ مو با خطراتی احتمالی و مضر همراه است که جهت مراقبت از سلامت و زیبایی موهای خود بهتر است به شکلی محدود و با فاصله مجاز از آن استفاده شود. همچنین می توانید در هفته های پس از رنگ کردن موها از انواع ماسک مو گیاهی استفاده نمائید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا