نگهداری از ماهی پرت ، از حفار های بسیار ماهر شن ها

ماهی پرت (Parrot fish) یا طوطی ماهی ، صلحجو و قلمرو طلب است . می توان پرت ها را با ماهیان دیگری جفت نمود ، اما آن ها معمولا والدین خوبی نمی باشند. آن ها نمی توانند تنها باشند. زمانی که پرت ها با یکدیگر نگهداری شوند ممکن است بار ها در طول روز با یکدیگر دعوا کنند ، اما شب با یکدیگر در یک کوزه بمانند . در ادامه ی ایین مقاله بیشتر در مورد نگهداری از آن ها صحبت خواهیم کرد.

ماهی پرت

ماهی پرت

ماهی پرت در تانک اجتماعی است و به خوبی با شرایط آبی تانک خود را منطق می کند. پرت گاه و بیگاه در تانک تخم گذاری کرده و برای چند روز مواظبت تخم ها می باشد. در صورتی که اندازه تانک برای نگهداری از ماهی پرت مناسب باشد، آن ها به آهستگی به طول 20 سانتیمتر می رسند.

این ماهی صلح جو و قلمرو طلب است و حتی برای حفظ قلمرو خود به ماهیانی مثل فلاور هم حمله می کند. ماهی پرت را حتی می توان بافلاور نگهداری کرد و همین طور این ماهی را نباید با ماهیان کوچکتر و صلح طلب دریک تانک بیاندازید.

ماهی پرت

این مقاله را نیز مظالعه بفرمایید : نگهداری از سیلور شارک های صلح جو و اجتماعی

نگهداری از ماهی پرت

اگر اسیدیته آب کمتر از 7 نگهداری گردد ، رنگ صورتی ، یک رنگ دائمی برای پرت قرمز خونی می شود. با افزایش اسیدیته آب از کیفیت رنگ آن کاسته می شود. معمولا نر ها با عدم وجود رنگ صورتی در زیر آرواره هایشان شناسایی می گردند.
ماهی های پرت به تعویض آب قابل توجه (زیاد) هفتگی نیاز دارند. سنگ تخم گذاری و مقدار زیادی فضا برای شنای آن ها را باید در نظر بگیرید . آن ها دوست دارند در شن ها به کاوش بپردازند لذا بهتر است از بستر نرم استفاده گردد. گیاهان و مناطق اختفا (کوزه ، چوب،سنگ ) در طول تانک باید قرار داشته باشند و فیلتراسیون خوبی فراهم گردد.
پرت دهانی شبیه منقار دارد و از اینرو برایش اسم طوطی (Parrot ) را انتخاب شده است. آن ها دهانشان را نمی توانند به طور کامل ببندند ، اما به راحتی می توانند از سطح آب تغذیه کنند.
پرت رنگ قرمز پرتغالی روشن دارد و همچنین شکل و هیکلی عجیب و مخصوص به خودش را دارد. به نظر می رسد شنایشان در آب به صورتی ناشیانه است. دمای بالای آب ممکن است سبب کاهش رنگ در آن ها گردد.

ماهی پرت

این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : پرت فیش های دو رگه ساخت دست انسانها

هنگامی که پرت ها با یکدیگر نگهداری گردند ممکن است بار ها در طول روز با یکدیگر دعوا کنند ، اما شب با یکدیگر در یک کوزه آرام بگیرند. پرت تنها ماهی است که بیماری لکه سیاه را می گیرد و این بیماری با بهبود شرایط آب از بین می رود.
امروزه آن ها در رنگ های متنوعی عرضه می گردند که از طریق رنگ کردن آن ها بدست آمده است ، اما این کار رشد آن ها را کاهش می دهد و از طول عمرشان نیز می کاهد. رنگ نیز بعد از چندین هفته از بین خواهد رفت.
همراهان مجله ی آسان طب ؛ یک نکته ی مهم که در مورد پرت ها وجود دارد این است که آن ها حفار های بسیار ماهری می باشند . بدین معنا که شن های موجود در تانک را حفر کرده و مخفی گاه هایی برای خود می سازند . البته شما نباید از این کار آن ها جلوگیری کنید ، زیرا  آن ها به چنین کاری نیاز دارند و به جز زمان توید مثل در سایر موارد این کار را یک تفریح به حساب می آورند .
ممکن است در ابتدای خرید این ماهی تصور کنید که ماهی پرت ترسو و خجالتی است ، اما این یکی از عادت های پرت ها است و آن ها پس از گذشت حدود یک هفته تغییر رفتار می دهند و با ماهیان کوچکتر از خود به ستیز می پردازند .
در مورد نگهداری ، آن ها را می توانید بصورت تکی یا در گروه نگهداری کنید و هیچ فرقی در آن مشاهده نمی گردد . در ضمن ماهی پرت حدود 10 سال عمر می کند که نسبتاً سن خوبی است . پرت ها را می توان یکی از کند ترین شنا کننده ها به شمار آورد، به علت اینکه آن ها ستون فقرات خمیده و باله های کوچکی دارند. 

ماهی پرت

این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : روش تکثیر و تولید مثل در ماهی های پرت دو رگه

تغذیه ماهی پرت

آن ها همه چیز خوار می باشند و در نتیجه باید تغذیه متناسبی داشته باشند. دهان کوچک آن ها سبب شده است که آن ها در هنگام تغذیه نسبت به ماهیانی که مهاجم تر هستند کم بیاورند.

تولید مثل ماهی پرت

جفت گیری و تکثیر بین پرت های واقعی به نظر ممکن نمی باشد، اما گزارشاتی مبنی بر امکان تکثیر شان وجود دارد. می توان یک پرت ماده را با رد دویل نر یا میداس نر و یا پوزه میمونی نر جفت نمود. رد دویل نر ، میداس نر ، پوزه میمونی نر و دربرخی موارد فلاور هورن نر ، تگزاس نر و فلاور باکس می توانند با پرت ماده جفت خورده و تولید مثل کنند.

ماهی پرت

پرت ها معمولا والدین خوبی نمی باشند و بهتر است که از نوزادان جدا گردند، اما به نظر می رسد دادن 1 الی 2 بار فرصت به آن ها برای مواظبت از تخم ها و نوزادان بد نباشد.

 

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫2.5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫2 دیدگاه ها

  1. با سلام . من داخل اکواریوم 4 تا پرت دارم که نمیدونم کدوم نره کدوم ماده و 2 تا پرت کوتوله و 2 تا سورم . مشکل خاصی با هم ندارن فقط اینکه به طوره کامل یه گوشه آکواریوم قایم میشن.
    *یکی از پرت هام که سبز رنگ هم هست ، قسمت آبشش این ماهی به رنگ صورتی در اومده. انگار که حالت زخم مانند داره، خواهش میکنم اگه میدونید مشکلش چیه راهنماییم کنید . با سپاس*

  2. سلام. من آکواریومی به حجم 56 لیتر دارم و داخل آن ماهی هایی مثل تگزاس. سیجلاید. پرت. ماکرو دارم ولی ماهی پرتم به ماهی های دیگر گیر می‌دهد و آن ها را اذیت می کند. به نظر شما من باید چیکار کنم؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا